Slavlje fudbalera Dinama (©Reuters)
Slavlje fudbalera Dinama (©Reuters)

Scenario iz Hajdukovog najgoreg košmara: Dinamo na Poljudu može da proslavi titulu

Vreme čitanja: 3min | ned. 30.04.23. | 13:36

Ne može crnje po Splićane…

Pre godinu dana Hajduk je bio konkurentan do samog kraja, remijem u Koprivnici – Marko Livaja bio suspendovan zbog parnih kartona, a splitski klub bez njega nije uspeo da postigne gol – proćerdao je priliku da u poslednjem kolu na Maksimiru igra za titulu. Umesto toga, imao je scenario koji nije želeo: pravio je špalir za novog-starog šampiona.

Ništa se u međuvremenu nije promenilo u hrvatskom fudbalu, sve je po starom. Dinamo će ponovo biti prvak države, pitanje je časa kada će osigurati titulu. Može to da uradi već danas, slađe za Zagrepčane ne bi moglo da bude. Ostvarili bi se najstrašniji snovi Hajdukovih navijača, jer Modri mogu da postanu šampioni na – Poljudu.

Izabrane vesti

Dinamo je prolazio kroz ozbiljnu krizu, trpeo je udarac za udarcem i pomislili su na Poljudu da bi, ipak, mogli da pomrse konce arhineprijatelju i „zapale“ grad. Doduše, nada je tinjala kratko. Na Maksimiru su povukli radikalne rezove, smenili su Čačića i postavili Igora Bišćana za trenera, i požar je ugašen. Ili lokalizovan. Dovoljno da Modri dođu u poziciju da na Poljudu mogu da podignu trofej.

Hajduku preostaje da se bori za pehar u Kupu Hrvatske i stekne kakav-takav kontinuitet, a danas u svom gradu, sa one strane Marjana, može samo da odloži veliku feštu zagrebačkog kluba. I da mu se košmari ne preliju na javu. Neophodna je Majstoru s mora pobeda, jedino ona ga „vadi“ do idućeg kola, a svaki drugi scenario Dinamu pogoduje.

Dovoljan je Modrima i bod da postane šampion, i to u grotlu omraženog rivala. Karte su planule, tribine će biti krcate. Čak i onaj deo na jugozapadu namenjen za gostujuće navijače, jer takva prilika se ne propušta. Dinamo može da zagorča život Hajduku.

(3.60) Hajduk (3.40) Dinamo (2.10)

Posle svega, podizanje pehara na Poljudu bilo bi melem na Dinamove rane. A, bilo ih je i te kako ove sezone. Ohrabrujuće vesti posle dužeg vremena stigle su u modru svlačionicu, sa ekipom opet radi Bruno Petković i biće u konkurenciji za sastav, a najveća pretnja po domaćina biće Josip Drmić, Luka Ivanušec i Martin Baturina.

U prethodnim derbijima Baturina, koga je splitski klub ispustio, poigravao se sa odbranom Bilih i imao opipljiv učinak. Tresao je mrežu, asistirao i nastavi li tako, u bližoj budućnosti će – ako ne završi u inostranstvu na leto ili zimu – poneti nadimak „Mister derby“. Hajduk će se, sa druge strane, kao i u svakoj utakmici uzdati u Marka Livaju i nadati da će „izmisliti“ gol. Kada je poslednji put Dinamo gostovao na Poljudu, „desetka“ Hajduka bila je strelac, ali je njegov pogodak poništio sa kreča Bruno Petković.

Ništa protiv u zagrebačkom klubu ne bi imali da se ponovi scenario, jer bi to značilo overu titule pred punim tribinama neprijateljski nastrojenih navijača.

HRVATSKA 1 – 31. KOLO

Nedelja

15.00: (2.85) Varaždin (3.20) Osijek (2.60)

18.00: (3.60) Hajduk (3.40) Dinamo (2.10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hajduk SplitDinamo ZagrebHNLHrvatska 1EX-YU ligeex-Yu fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara