©FC Sheriff
©FC Sheriff

Šerif ozvaničio dolazak dvojice špiceva: Argentinac i Afrikanac opcije za napad protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | pet. 03.02.23. | 10:35

Moldavski šampion predstavio golgetere angažovane iz Belgije i Finske

Dok je iza Partizana jedna od najmirnijih zimskih pauza u prethodnom periodu, Šerif, naredni rival crno-belih u Evropi, iskoristio je period između dve polusezone za potpunu reorganizaciju.

Moldavski šampion odlučio je da proleće dočeka potpuno drugog lica i tokom zimske pauze se upustio u ozbiljnu reorganizaciju u okviru koje je promenio šefa stručnog štaba, ali i niz igrača. Rastanak sa šefom struke Stjepanom Tomasom i angažman Italijana Roberta Bordina (pre kojeg je privremeno rešenje predstavljao Viktor Mihailov), nagovestio je rezove u timu iz Tiraspolja, a po okončanju saradnje sa šestoricom fudbalera klub je krenuo u potragu za adekvatnim rešenjima na upražnjenim pozicijama.

Izabrane vesti

Odlasci Emanuela Ada, Stiva Ambrija, Felipea Vizeua, Regija Luškje, Čarlsa Petra i Aleksandra Belusova inicirali su reakciju sportskog sektora koji je angažovao defanzivca Munašea Garanangu i veziste Sedrika Badoloa i Aminea Talala, a iako su sa timom od početka priprema u Turskoj sada su zvanično paraf na ugovore stavili i napadači Abdul Tapsoba i Mihael Lopez.

Dvojac špiceva iz Argentine i Burkine Faso imaće zadatak u kojem nije uspeo Brazilac Felipe Vizeu, da rasterete nigerijska krila Rašida Akanbija i Ijajija Aiemvena, glavne i praktično jedine pretnje ofanzive Šerifa jesenas uz već bivšeg člana kluba Ambrija. Centarfor koji se vratio u rodni Brazil i zadužio opremu Atletiko Gojanensea nije imao značajnu ulogu u napadu moldavskog kluba te ujedno snosi deo krivice što je klub iz Tiraspolja jedine golove tokom jeseni u Evropi postigao protiv Omonije.

Za razliku od perspektivnog Tapsobe koji je u Moldaviju došao na kaljenje kao pozajmljeni igrač Standarda, Argentinac koji je stigao iz finskog Oulua i potpisao je višegodišnji ugovor.

Lopez je tokom prethodne sezone u Finskoj postigao 10 golova na 27 prvenstvenih utakmica i bio je među zaslužnima što je Oulu stigao do finala baraža za plasman u Evropu. Sa druge strane, ofanzivac Standarda upisao je minute samo na tri utakmice šampionata Belgije, ali je u tom periodu uspeo da postigne prvenac.

Imajući u vidu da je prema pravilima UEFA za drugi deo sezone dozvoljena registracija samo trojice novih igrača jasno je da će rukovodstvo i stručni štab Šerifa biti u nezavidnoj poziciji da se na evropskoj sceni odreknu dvojice zimskih novajlija, međutim činjenica da su Lopez i Tapsobe jedine opcije u špicu nameću da će se lomiti između preostala tri angažovana fudbalera.

Podsetimo, Šerif i Partizan će se kroz februarski dvomeč boriti za mesto u osmini finala Lige konferencije, prvi duel odigraće 16. februara u Moldaviji, dok je revanš zakazan za 23. februar u Humskoj.



tagovi

ŠerifLiga konferencijeFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara