Okampos (levo) i En Nesiri (desno) (Foto: AFP)
Okampos (levo) i En Nesiri (desno) (Foto: AFP)

Sevilja prebrinula opstanak, sada mašta o Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 28.04.23. | 02:10

Hoze Mendilibar preporodio andaluški tim, u poslednjih pet prvenstvenih utakmica niko nije osvojio više bodova od tima sa Ramon Sančez Pishuana

Pretilo je da se završi gore nego ikad pre u 21. veku za Sevilju, ispadanjem iz lige. Strepio je andaluški tim za prvoligaški status, pomirio se da ga čeka grčevita borba za opstanak, sve dok na njegovu klubu nije došao - Hoze Mendilibar.

Smena trenera ispostavila se kao pun pogodak, sa iskusnim stručnjakom Sevilja više ne mora da brine za opstanak, postalo je to jasno u četvrtak uveče posle pobede nad Bilbaom na San Mamesu, ostvarene u sa bele tačke u nadoknadi meča – 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Otkako je Mendilibar seo na klupu Sevilje krajem marta, nijedan tim u Španiji nema bolje rezultate u Primeri od tima sa stadiona Ramon Sančez Pishuan. Jedan remi i četiri pobede, dovoljno da andaluški tim krene ka sredini tabele. Posle večerašnjeg trijumfa Sevilja ima 41 bod, deset više od Hetafea, prvog tima ispod crte.

S druge strane, gradski rival Betis pozicioniran na šestoj poziciji, posledjoj što garantuje mesto u Evropi, ima osam bodova više, a kako je u igri još 21 bod i trenutno nema tima sa boljom formom u Španiji od Sevilje, mogu Andalužani da se nadaju i izlasku u neko od kontinentalnih takmičenja. Naravno, plasman mogu da obezbede i osvajanjem Lige Evrope.

Mogao je Bilbao posle svega četvrt časa igre da ima dva gola prednosti, pogađali su prvo Niko Vilijams u 8, potom i Gorka Guruzeta u 16. minutu, ali su obojici golovi poništeni zbog ofsajda. U nastavku prilika gotovo da nije ni bilo. Rezervista Brajan Hil je na isteku sat vremena igre imao jedinu ozbiljniju šansu, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirao Dani Vivijan.

Sve je ukazivalo na podelu plena, a onda katastrofalna greška odbrane Bilbaa u nadoknadi. Unai Simon je odigrao do Jeraja Alvareza u kaznenom prostoru, ovaj se okliznuo i srušio Lukasa Okamposa, a glavni arbitar pokazao na belu tačku. Argentinac je preuzeo odgovornost, hladnokrvno izveo jedanaesterac kao da se nije igrao 92. minut i prekinuo seriju Baskijaca od pet mečeva bez poraza u Primeri.

Srpski fudbaleri Marko Dmitrović i Nemanja Gudelj odigrali su svih 90 minuta za goste iz Andaluzije.

PRIMERA – 31. KOLO

Utorak

Kadiz - Osasuna 0:1 (0:0)

/Garsija 62/

Đirona - Real Madrid 4:2 (2:1)

/Kasteljanos 12, 24, 46, 62 - Vinisijus 34, Lukas 85/

Betis - Sosijedad 0:0

Sreda

Atletiko Madrid - Majorka 3:1 (1:1)

/De Pol 45+2, Morata 47, Karasko 77 - Nastasić 20/

Hetafe - Almerija 1:2 (0:1)

/Majoral 71 - Luis Suarez 7, 58/

Selta - Elče 1:0 (0:0)

/Aido 90/

Rajo Valjekano - Barselona 2:1 (1:0)

/A. Garsija 19, F. Garsija 53 - Levandovski 83/

Četvrtak

Valensija - Valjadolid 2:1 (0:1)

/Dijagabi 60, Gera 90+3 - Larin 6/

Viljareal - Espanjol 4:2 (0:1)

/Kapu 53, 90+2, Pareho 63, Džekson 80 - Puado 45, Hoselu 73/

Atletik Bilbao - Sevilja 0:1 (0:0)

/Okampos 90+2pen/



tagovi

ŠpanijaPrimeraSeviljaAtletik BilbaoBilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara