Lionel Skaloni (©Reuters)
Lionel Skaloni (©Reuters)

Skaloni: Ako volite fudbal - volite Luku Modrića; U sportu nekada i bolji ne pobedi

Vreme čitanja: 3min | pon. 12.12.22. | 15:24

Selektor Gaučosa i Nikolas Taljafiko pred polufinalni okršaj sa Hrvatima

Došlo vreme da se podele medalje. Samo što tek treba da vidimo kome će koja, a svi se naravno da će pored tih odličja podići i onaj najvredniji pehar, za prvaka sveta. Argentina igra za Lionela Mesija i njegov božanski status u istoriji fudbaka. I ne samo za njega, jer teško da postoji mesto na svetu koje toliko želi Zlatni globus?

Izabrane vesti

“Da. Igramo za sve naše navijače, za taj napor i novac koji su uložili da bi bili ovde. Znamo šta očekuju od nas”, rekao je selektor Lionel Skaloni.

A, šta on očuje od rivala?

Očekujemo tešku utakmicu, protiv veoma dobre ekipe. I ne očekujemo da će Hrvatska promeniti stil. Oni uvek igraju isto i to veoma dobro. Imamo tim, imaju sjajne igrače, imaju tradiciju”.

Imaju i Luku Modrića?

On je uzor svima nama. Ne zbog talenta već zbog ponašanja. Treba uživati u njegovim igrama. Ako volite fudbal, volite da vidite Modrića na terenu”, hvali argentinski selektor.

Tvrdi usput da i Gaučosi imaju svoje adute, prvenstveno Mesija, iako je posle sudara sa Holandijom izgledao vrlo nervozno, pa smo ga videli u izdanju koje se obično ne vezuje uz njegovo ime.

Prošla utakmica je odigrana na način na koji je trebalo da bude odigrana, s obe strane. To je fudbal. Neke stvari se događaju, ali tu je sudija da deli pravdu. Neću više ni da pričam o tome. Mi ćemo da igramo kako treba da igramo, a sudija neka odlučuje. Poštujemo sve ekipe i to je naša glavna karakteristika od prvog kola. Niti smo loši pobednici, niti loši gubitnici. A Mesi? Uvek je bio pobednik, ima veliku želju i gladan je”.

Dodaje i da sutrašnji okršaj nema dodirnih tačaka sa onim iz Rusije 2018. godine kada je Hrvatska deklasirala Argentince (3:0) dok su oni stajali i gledali da li Mesi može sam protiv svih. Nije mogao naravno.

Nema smisla porediti te dve utakmice. Svaka je drugačija, a i nemam vremena da razmišljam o prošlosti. Bitna je samo ova utakmica pred nama, sve drugo ti oduzima energiju. Biće izazovno, biće teško, treba svesti faktor sreće na minimum. Ovo je sport, nekada i bolji ne pobedi, to je prirodno… Hrvatska ima sjajne igrače, znamo gde mogu da nas rane, ali hajde da se koncetrišemo na ono gde mi njima možemo da naudimo”, rekao je Skaloni, koji zbog suspenzija neće moći da računa na Markosa Akunju i Gonzala Montijela.

Na levom beku sigurno će biti Nikola Taljafiko, koji će dakle voditi velike borbe sa Mariom Pašalićem. I ne samo njim naravno.

Analizirali smo ih, posebno su kvalitetni u veznom redu, moramo da obratimo pažnju na detalje. Treba da limitiramo Hrvate. Ali, fokus je na nama. Ovog puta imamo iskustva iz Rusije i iskoristićemo ga na najbolji način Moramo da budemo spremni na svaki scenario. I ne smemo da dozvolimo da nam Hrvati ne naprave nered kakav su nam u finišu četvrtfinala napravili Holanđani”.

U napadu, zna se, Mesi. Nervozan? Možda. Agresivan svakako.

Uvek je bio takav. Kapiten je, lider, motiviše nas. Njegovo prisustvo izvlači najbolje iz nas”.

Nismo baš sigurni da je ovo poslednje sasvim tačno, jer prečesto smo gledali Argentince kako sav posao u napadu prepuštaju Mesiju. Mada, kada je njemu dan – nekad je i to dovoljno.


tagovi

Lionel SkaloniNikolas TaljafikoKatar2022fudbalska reprezentacija Argentine

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara