Skautirali ga Zvezda i Marin, Ajaks ga tera! Mec stao u red za Mikautadzea

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.12.23. | 17:26

Gruzijac se nije najbolje snašao na Johan Krojf Areni

Ima tome više od godinu dana, najavljena rekonstrukcija          Zvezdinog tima uključivala je potencijalni dolazak reprezenativca Gruzije Georgosa Mikautadeza u Ljutice Bogdana. Išao je tehnički direktor srpskog šampiona Marko Marin u Mec kako bi se lično uverio u kvalitete mladog napadača, pokušavao preko posednika da dobije njegov amin kada je u pitanju potencijalni dolazak u Srbiju.

Međutim, igrački bum reprezentativca Gruzije doveo je do toga  Mikautadze bude preveliki zalogaj za Crvenu zvezdu. Prošle zime Mec je tražio za njega oko sedam miliona evra, crveno-beli su želeli da obore sve rekorde. Ali pomenutu cifru nisu mogli da isprate.

Izabrane vesti

Da stvar za Zvezdu bude još nepovoljnija potrudio se Mikuadeze. Nastavio je da sipa golove u drugoj francuskoj ligi. Sezonu je završio sa 23 pogotka i osam asistencija i sebi otvorio vrata transfera života. Na kraju je špic rođen 2000. godine otišao u Ajaks za 16 miliona evra.

I gledajući iz ove perspektive pogrešio. Pitanje je ko bi uopšte došao u situaciju da odbije jedan od najvećih klubova Evrope, posebno što je Mikautadze trebalo da bude nosilac novog projekta. Potpisao je izdašan ugovor do 2028. godine, ali se posle uzleta suočio sa velikim padom u karijeri.

Ajaks krvari od početka sezone, možda i zbog toga što pojačanja ne doprinose koliko bi trebalo. Gruzijac je svrstan u red najvećih grešaka sportskog sektora. Na osam takmičarskih utakmica ove sezoner Mikautadze se nije upisao u listu strelaca. Označen je kao jedan od krivaca za posrnuće amsterdamskog giganta. I veliko je pitanje da li u Holandiji ima budućnost.

Pojas za spasavanje mu nudi Mec. Bar tako pišu holandski mediji. Navodno, klub u kome je Mikuadze pružao najbolje partije u karijeri spreman je da ga dovede na šestomesečnu pozajmicu. I Gruzin je spreman da se vrati u Francusku, ali morao bi da se odrkene dela plate.

Biće Mikautadze tražena roba u narednom periodu, bez obzira na podbačaj u Ajaksu.


tagovi

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara