Luiz Felipe Skolari (©Reuters)
Luiz Felipe Skolari (©Reuters)

Skolarijeva neosvojiva tvrđava u Kuritibi, Studenti iz La Plate u užasnoj formi

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 23:10

Kopa Libertadores: Atletiko Mineiro odličan ove sezone na svom terenu, a noćas (02.30) na Baišada areni stiže poljuljani Estudijantes

Jedini brazislko-argentinski obračun u četvrtfinalu Kopa Libertadores gledaćemo u duelu Atletiko Paranaensea i Estudijantesa. Prvi meč igra se noćas (02.30) u Koritibi na Baišada areni. Pobednik ovog dvomeča igraće u polufinalu sa boljim iz dvoboja Atletiko Mineira i Palmeirasa. U prvom meču u Belo Orizonteu bilo je 2:2, pa je dvostruki uzastopni šampion Južne Amerike favorit za prolazak u narednu rundu najjačeg klupskog takmičenja na kontinentu.

Atletiko Paranaense je prošle sezone osvojilo Kopa Sudamerikanu. Na klupi ovog brazilskog kluba sedi legendarni stručnjak Luiz Felipe Skolari, bivši selektor Brazila, Portugalije i brojnih klubova, pre svega u zemlji fudbala – Palmeirasa, Kruzeira, Gremija…

Izabrane vesti

Tim iz Kuritibe je moćan kada igra na svom stadionu. Ove sezone pod komandom Skolarija, na 14 poslednjih mečeva čak 11 pobeda i samo tri remija, bez poraza. Taj podatak dovoljno govori da Atletiko ima ulogu favorita u prvom odmeravanju snaga sa Studentima iz La Plate.

02.30: (1,95) Atletiko Paranaense (3,40) Estudijantes (4,10)

Estudijantes ove godine ne može da se prepozna. Ispao je u Kupu Argentine od Belgrana, dok se u prvenstvu Gaučosa nalazi na tek 22. mestu. Crveno-beli imaju samo dva trijumfa na 11 poslednjih utakmica.

Skolari je odmorio neke igrača prethodnog vikenda, kada je pobeđen Sao Paulo na svom terenu sa 1:0. Pedro Enrike i Ugo Mura se vraćaju u tim i zauzeće mesta u startnoj postavi umesto Matijusa Felipea i Erika. David Terans je suspendovan zbog kartona, dok bi u napadu mogli da vidimo oporavljenog Pabla. Viktor Roke je alternativa. Povređeni su Kavan, Žuliimar, Reinaldo, Marlos i Marselo Sirino.

Iskusni stručnjak Rikardo Zijelinski se nalazi pod baražnom vatrom medija i navijača. Samo ga Libertadores i plasman među osam najboljih timova u Južnoj Americi drže na klupi velikana iz La Plate. Van stroja biće Fabijan Noguera i napadač Leandro Dijaz. Napadač Gustavo del Prete je prešao ovog meseca u meksički Unam Pumas. Vremešni napadač Boseli se oporavio od povrede, ali će biti verovatno na klupi za rezerve i eventualno dobiti šansu u drugih 45 minuta.

Estudijantes je u međuvremenu doveo dvojicu igrača, Nehuena Paza koji je stigao iz redova čileanskog šampiona, Universidad Katolika i Urugvajca, napadača Maura Mendeza, doskorašnjeg vođu navale Montevideo Vonderersa. Očekuje se zatvorenija formancija Zijelinskog sa novajlijom Mendezom kao najisturenijim napadačem.

Biće ovo prvo odmeravanja snaga ovih timova.

KOPA LIBERTADORES – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Sreda

Korintijans - Flamengo 0:2 (0:0)

/De Araskaeta 37, Barbosa 51/

Četvrtak

Atletiko Mineiro - Palmeiras 2:2 (1:0)

/Hulk 45+1, Mauriljo 47ag - Mauriljo 58, Danilo 90+1/

Velez - Taljeres Kordoba 3:2 (1:0)

/Janson 5, 73, Fernandez 90 -Santos 81, Garo 87 /

Petak

02.30: (1,95) Atletiko Paranaense (3,40) Estudijantes (4,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaAtletiko ParanenseEstudijantesKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara