Stadion Poljud (©Reuters)
Stadion Poljud (©Reuters)

Šok terapija na Poljudu: Karoglan čupa Hajduk iz letargije

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.09.22. | 09:43

Hrvatska 1: Splićani dočekuju ove sezone očajnu Rijeku. Oba kluba već promenila trenera. Gosti bez Vučkića i Halilovića dolaze u Dalmaciju

Za navijače Hajduka i Rijeke mučan je pogled na tabelu. Dinamo je ubedljivi lider, već je pobegao Splićanima 12 bodova, doduše, uz dva meča manje, dok je tim s Rujevice na poslednjem mestu. Oba kluba su već na startu sezone promenili trenera, sa mnogo problema dočekuju današnji (16.30) odloženi meč drugog kola elitne lige Hrvatske.

Hajduk je smenio Litvanca Valdasa Dambrauskasa posle kiksa u Šibeniku (1:1). Ne zna se ko će biti naslednik nekadašnjeg trenera Gorice i Ludogoreca. Na kormilu će do izbora novog trenera biti Mislav Karoglan, nekadašnji pomoćnik Šveđanina Gustafsona.

Izabrane vesti

Tmurni oblaci su se nadvili nad Poljudom, navijači nisu oduševljeni poslednjim potezima uprave, pa videćemo kakvu će reakciju imati pred Primorski derbi sa Riječanima. Ni nekadašnji šampion ne zna gde udara. Posle smene Dragana Tadića, dolaska Fausta Budicina kao privremenog rešenje, na užarenu klupu je seo italijanski stručnjak Serse Kozmi.

16.30: (1,50) Hajduk (4,30) Rijeka (6,50)

Trener Hajduka je najavio promene u odnosu na vikend. Nikola Kalinić je imao dosta problema sa povredama na startu sezone. Sada bi konačno mogao da igra od prvog minuta sa Markom Livajom i Stipetom Biukom u napadu.

U odbrani neće biti Dina Mikanovića zbog povrede, a na njegovo mesto igraće Mađar Lovrenčič ili David Čolina.

Nisu ovo trenuci slavlja. Nemam puno vremena za pripremu utakmice. Znam što treba da uradimo. Nekih promena će biti, nešto i zbog prinude. Neki igrači nisu spremni. Svaki trener nosi svoju ideju, ali ne možeš igrače izbombardovati informacijama. Kolega Valdas je radio jako dobro. Važno je da tim psihološki podignemo. Ja sam optimista“, rekao je Karoglan uoči utakmice i dodao da će Hajduk igrati napadački.

Želimo da imamo loptu u nogama. Volim da imamo posed. U tom segmentu smo dosta pali, mora to biti puno bolje”, prenosi germanijak.hr reči novog trenera Splićana.

Rijeka dolazi na Poljud poljuljana užasnim početkom.

Kolega Kozmi je imao vremena da vidi s čim raspolaže. Sigurno je pametniji u ovih sedam dana, ali maksimalan fokus je na Hajduku, a ne na Rijeci. Imamo maksimalan respekt, naš rival ne zaslužuje mesto na kome je trenutno. Momci će se baciti na 'glavu'. Daće sve od sebe. Navijači ne vole floskule i demagogiju. Neka sude po onome što vide na terenu”, istako je Mislav Karoglan.

Rijeka u Split dolazi bez Vučkića i Halilovića, dok se u startnih 11 vraća Krešić.

Hajduk je dobio poslednje dve utakmice protiv Riječana, u finalu Kupa Hrvatske krajem maja sa 3:1 i u prvenstvu u Rijeci sa 3:0. Na čak šest poslednjih međusobnih utakmica dolazilo je tri ili više golova. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 2,05.

----------------

Možeš li ti da budeš današnji pobednik i osvojiš put u Katar na Svetsko prvenstvo?

----------------

HRVATSKA 1 – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Sreda

16.30: (1,50) Hajduk (4,30) Rijeka (6,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Hrvatska 1HrvatskaHajduk SplitRijeka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara