""
""

Spisak Brazila za Argentinu: Nema Nejmara, Marsela, Alvesa, Mirande, Firmina… A opet su jaki!

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.05.17. | 16:50

Povratak Davida Luiza posle godinu dana i Rafinje posle tri godine!

Brazil će bez nekolicine najboljih fudbalera izaći na megdan Argentini 9. juna u prijateljskom meču u Melburnu. Kao i Australiji na istom mestu četiri dana kasnije.

Izabrane vesti

Brazilski selektor Tite je danas objavio spisak igrača na koje računa za pomenute test mečeve, a na njemu nema prve zvezde Nejmara i još nekolicine bitnih igrača poput Danija Alvesa, Marsela, Mirande, Roberta Firmina

Alves i Marselo nisu dobili pozive jer će završiti sezonu najkasnije zbog finala Lige šampione i selektor je odlučio da ih poštedi za prijateljske utakmice. Zbog umora i oporavka od povreda u skorije vreme, Tite je odlučlio da poštedi i Nejmara, Interovog štopera Mirandu, startnog golmana Alisona iz Rome i Liverpulovog napadača Roberta Firmina. Nema ni iskusnog plejmejkera Dijega koji se nedavno oporavio od povrede a bio je na prethodnom spisku.

Najveća novost na spisku je povratak Davida Luiza u nacionalni tim posle godinu i kusur dana. Nakon sjajne sezone u Čelsiju, defanzivac je opet u reprezentaciji. Posle tri godine, poziv selektora je došao i na adresu iskusnog desnog beka Rafinje iz Bajerna. Poziv posle duže vremena je dobio i Aleks Sandro koji sjajno igra u Juventusu. Šansu da debituje će dobiti i Monakov štoper Džemerson.

Golmani: Dijego Alves (Valensija), Veverton (Ateltiko Paranense), Ederson (Benfika)

Odbrana: David Luiz (Čelsi), Žil (Šandong), Džemerson (Monako), Rodrigo Kajo (Sao Paulo), Tijago Silva (PSŽ), Aleks Sandro (Juventus), Fagner (Korintijans), Filipe Luis (Atletiko Madrid), Rafinja (Bajern)

Vezni red: Fernandinjo (Mančester Siti), Lukas Lima (Santos), Đulijano (Zenit), Paulinjo (Gvangdžou Evergrande), Renato Augusto (Peking), Rodriginjo (Korintijans), Vilijan (Čelsi)

Napad: Dijego Souza (Resife), Filipe Koutinjo (Liverpul), Daglas Costa (Bajern), Gabijel Žezus (Mančester Siti), Tajson (Šahtjor)


tagovi

BrazilDavid LuizJužna AmerikaReprezentacija Brazilareprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara