Spisak Engleske: Otpao Sterling, Sautgejt zvao Palasov trio, tu su i zvezde Brajtona i Aston Vile

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.05.23. | 15:42

Gordi Albion miran pred okršaje sa Maltom i Severnom Makedonijom

Veći deo posla obavili su u pobedama nad Italijom (2:1) i Ukrajinom (2:0) i sada Englezi mirni ulaze u predstojeće izazove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine. Geret Sautgejt se pred okršaje sa Maltom i Makedonijom, 16. i 19. juna, nije preterano potresao zbog odsustva nekolicine igrača, među kojima se svakako ističe ime Rahima Sterlinga.

Pored Čelsijevog napadača, koji već neko vreme vuče povredu zadnje lože, nema ni Arsenalovog Bena Vajta, iako se očekivalo da će i on biti tu. Nik Poup ide na operaciju šake, pa će umesto njega u reprezentaciju Sem Džonston iz Kristal Palasa.

Izabrane vesti

Ipak, mnogo zanimljivija su imena igrača koji su tu, iako je među njima samo jedan momak koji je prvi put dobio poziv – Ebereči Eze, opet iz Palasa. Od ranije je tu i Mark Guehi.

Dugo nam se već dopada. Imao je tu nesreću baš pred početak Evropskog prvenstva, taman smo hteli da ga zovemo, a on se tog dana povredio. Sezonu je završio na sjajan način. Može da igra na nekoliko ofanzivnih pozicija, a svi sa kojima sam razgovarao o njemu kao osobi pričaju najlepše”, pojasnio je Sautgejt.

Od manje zvučnih imena tu su i Luis Dank iz Brajtona i Aston Vilin Tajron Mings.

Obe ekipe igraju izvanredno. Unaj Emeri radi briljantan posao u Aston Vili. Isto važi i za Brajton, njihov fudbal je izuzetan, a Luis Dank je veoma zaslužan za to”.

Dakle, neka ne baš nova, ali svakako podmlađena Engleska. Poslednjih godina dobro im je išlo sa tom idejom.

Golmani: Sem Džonston (Kristal Palas), Džordan Pikford (Everton), Aron Remzdejl (Arsenal);

Odbrana: Trent Aleksander Arnold (Liverpul), Luis Dank (Brajton), Mark Guehi (Kristal Palas), Hari Megvajer (Mančester junajted), Tajron Mings (Aston Vila), Luk Šo (Mančester junajted), Džon Stons (Mančester Siti), Kiran Tripijer (Njukasl), Kajl Voker (Mančester Siti);

Vezisti: Džud Belingem (Borusija Dortmund), Ebereči Eze (Kristal Palas), Konor Galager (Čelsi), Džordan Henderson (Liverpul), Kalvin Filips (Mančester Siti), Deklan Rajs (Vest Hem);

Napadači: Fil Foden (Mančester Siti), Džek Griliš (Mančester Siti), Hari Kejn (Totenhem), Džejms Medison (Lester Siti), Markus Rašford (Mančester junajted), Bukajo Saka (Arsenal), Kalum Vilson (Njukasl).


tagovi

reprezentacija EngleskeGaret Sautgejt

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara