Slavoljub Srnić (Foto: MN Press)
Slavoljub Srnić (Foto: MN Press)

Srnić opet Zvezdin: Saradnja na godinu dana, plata 10.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.12.20. | 07:00

Krilni fudbaler u toku dana postaje drugo pojačanje Crvene zvezde

Kako je sportski direktor Crvene Zvezde Mitar Mrkela otkrio pre nedelju dana, birokratskih prepreka je bilo, ali su i one razrešene, pa će Slavoljub Srnić u toku dana i zvanično postati fudbaler šampiona Srbije.

Drugi mandat rođenog Šapčanina u Ljutice Bogdana biće ugovorom oročen na znatno kraći od prvog, jer krilni fudbaler će sa crveno-belima potpisati, kako je uostalom i najavljivano, na godinu dana. Prema saznanjima Mozzart Sporta Srnića na najvećem srpskom stadionu čeka mesečna plata od 10.000 evra, odnosno 120.000 evropskih novčanica do kraja 2021. godine.

Izabrane vesti

Pojačanje na krilnoj poziciji bilo je jedan od prioritetnih zadatak uprave kluba, ali se Srnić u prethodnom periodu profilisao tek kao jedan od kandidata uz Veljka Birmančevića i Lazara Tufegdžića. Srnić je bio "u prednosti" jer je početkom oktobra raskinuo saradnju sa španskim drugoligašem Las Palmasom, te je prethodna dva meseca proveo pod budnim okom Dejana Stankovića. Kratak period bio je dovoljan da se mladi stručnjak uveri u kvalitete 28-godišnjeg fudbalera i aminuje njegov povratak u matični klub.

Srnić je u tim sa Kanarskih ostrva stigao u finišu prošlogodišnjeg zimskog prelaznog roka za pola miliona evra, ali je tek na mahove demonstrirao kvalitete sa kojim je širu fudbalsku javnost upoznao u mandatu Vladana Milojevića, što je rezultiralo prevremenim prekidom saradnjem.

Tako će Srnić postati druga akvizicija crveno-belih u januarskom prelaznom roku, nakon što je prethodno ozvaničen dolazak još jednog krilnog fudbalera, Interovog Aksela Bakajoka. No, ni tu sportski sektor ne namerava da se zaustavi, već je sebi postavio ozbiljne izazove. Pre svega namerom da dovede ofanzivnog vezistu Bode Glimta, Filipa Sinkernagela, kreatora, što golovima, što asistencijama, ukupno 39 pogodaka norveškog tima u prvenstvu nedavno završene sezone, na kojeg su oko između ostalih bacili Atalanta i Fjorentina.

Dalje, cilj je nastavak saradnje sa Sekuom Sanogom, odnosno jačanje defanzivne linije, gde kao prioriteti figuriraju defanzivac Guangdžu R&F-a Duško Tošić i levi bek Isloča Godfrija Stivena, dok je najveća želja i dalje Aleksandar Dragović iz Leverkuzena.

Brojni dolasci sa sobom vuku i potencijalne prodaje, pa bi u slučaju dobre ponude klub mogli da napuste El Fardu Ben, Milan Pavkov, Miloš Degenek, te Srđan Spiridonović koji je pristigao letos, ali nije u potpunosti opravdao očekivanja. Prethodno su saradnju sa klubom okončali Stefan Hajdin i Ričmond Boaći, pošto je obojici istekao ugovor. 



tagovi

FK Crvena zvezdaSlavoljub Srnić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara