Duško Tošić (© Star sport)
Duško Tošić (© Star sport)

Duško Tošić sve bliže Marakani: Pričao sam sa Terzićem, čuo se sa Dekijem, Zvezda ne sme na Milan sa belom zastavom

Vreme čitanja: 4min | sub. 19.12.20. | 10:00

Iskusni štoper kaže da se oseća odlično i da može da igra još dve ili tri sezone

Vraća se Slavoljub Srnić, možda će i Duško Tošić. Posle dogovora sa krilnim vezistom, kao i izvesnim dolaskom ofanzivca Intera Aksela Bakajoka, nadaju se navijači Crvene zvezde jačanju defanzivnog bedema u liku nekadašnjeg reprezentativca Srbije. Pred očma im i dalje igra lik Aleksandra Dragovića, mada je pitanje koliko je potpis prvotimca Leverkuzena ostvariv, zbog čega im je isto tako jasno da bi dolazak iskusnog Zrenjaninca višestruko značio ekipi Dejana Stankovića.

Mogućnost se otvorila pre nekoliko sedmica kad je postalo jasno da je Tošić okončao epizodu u Kini. I deluje da je raspoložen, jednako kao i Zvezdan Terzić, da počne drugi mandat na Marakani.

Izabrane vesti

„Što se tiče Crvene zvezde, uvek je čast i privilegija nositi dres, uz poštovanje prema svima ostalima, našeg najvećeg kluba. Pričao sam i sa direktorom Terzićem, čuo se i trenerom Dejanom Stankovićem. Očekujem da ćemo se videti narednih dana i razgovarati detaljnije”, istakao je Tošić za Tanjug, uz napomenu da je „Zvezda postala stabilan klub, redovan učesnik UEFA takmičenja“.

Ukoliko bi potpisao za klub čiji je dres nosio od 2010. do 2012. za dva meseca bi se namerio na jedan od najtrofejnijih klubova Starog kontinenta, pošto se crveno-beli u šesnaestini finala Lige Evrope suočavaju sa Milanom. 

Mogla je Zvezda da prođe i bolje u žrebu. Bili su tu Dinamo Kijev, Briž, pa i Dinamo Zagreb. Milan nije ista ekipa kao proteklih godina. Vidi se i po rezultatimo ove sezone. Prvi je u Italiji posle ko zna koliko vremena. Biće teško, ali ne bi trebalo ući dvomeć sa belom zastavom. Rosoneri su favoritu, nije sramota od njih izgubili, međutim, Zvezda mora da se bori, da traži priliku i da je maksimalno iskoristi. Videćemo da li će biti i publike. U svakom slučaju trebalo bi se nadati najboljem“.

Crvena zvezda nije jedini kandidat za autogram Duška Tošića. U igri je i Bešiktaš, s kojim je osvojio dve titule.

Osećam se odlično. Iako imam 35 godina sigurno bih mogao da odigram još dve, tri sezone na visokom nivou. Opšte je poznato da sam ostavio u Turskoj dobar utisak. Ima opcija i ponuda, ali ne bih mogao konkretnije ništa da kažem“.

FSS ĆE UČINITI SVE DA ODEMO NA MUNDIJAL

Slaviša Kokeza (© Star sport)Slaviša Kokeza (© Star sport)

Dok čeka razrešenje statusa, nekadašnji član reprezentacije (26 utakmica, jedan gol) prati dešavanja na svim nivoima, pa tako sređuje utiske žreba kvalifikacionih grupa za Mundijal 2022. koji je Srbiju smestio u društvo Portugala, Republike Irske Luksemburga i Azerbejdžana, dok će kao gosutujuća selekcija u Grupi A igrati Katar.

„Nećemo imati lake kvalifikacije. Portugal je za mene najbolja evropska selekcija. Čudo bi bilo da ne osvoji prvo mesto. Naravno, to ne znači da u kvalifikacije možemo da uđemo sa manjkom ambicija. Prvo mesto mora da bude želja i ambicija, a drugo realnost koja ni u jednom momentu ne sme da se dovede u pitanje. Sigurno smo bolji od svih ostalih reprezentaija u grupi”.

Orlovi prva dva meča igraju na svom terenu, protiv Iraca i Portugalaca.

Potrebno je dočekati kvalifikacija sa optimizmom. Neophodno je da se reprezntaciji, novom selektoru i FS Srbije pruži podrška. Siguran sam da će Savez i predsednik Slaviša Kokeza učiniti sve što je do njih da se ponovo nađemo na velikom takmičenju. Na osnovu ličnog iskustva tvrdim da je Savez uvek bio maksimalno angažovan oko repreznetacije i uvek smo imali neizmerno veliku podršku predsednika Kokeze i njegovih saradnika”.

Neke rane, ipak, peku. Ni posle 20 godina nismo na Prvenstvu Evrope, posle eliminacije od Škotske.

"Izgubili smo na baš težak nači Nije mi bilo lako zbog poraza. Niko nije kriv osim igrača i siguran sam da je njima bilo najteže. Baš mi je bilo krivo zbog momaka. Mogu da zamislim samo kako su se osećali. Ogroman je bio značaj meča. Nije toliko za poređenje, ali nešto slično se na terenu dogodilo i u u onom susretu protiv Gruzije, poslednjem u kvalifikacijama za SP u Rusiji. Ni tada nismo igrali sjajno. Škotska nas je taktički „pročitala“. Stajala je bolje na terenu, zatovrila Tadića i Mitrovića, kasno smo se probudili. Da smo u većini utakmice imali igru kao u poslednjih 15 minuta mislim da bismo sad razgovarali o Evropskom prvenstvu. Velika žal, ali to je prošlo. Škoti su iza nas, okrećemo se kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru. Mora se gledati napred”, pojasnio je Duško Tošić.


tagovi

FK Crvena zvezdaDuško Tošić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara