Pelegri i Radonjić (Foto: ©Reuters)
Pelegri i Radonjić (Foto: ©Reuters)

Srpski Torino izašao iz krize: Radonjić namestio pobedu, Vanja je u nadoknadi sačuvao

Vreme čitanja: 3min | ned. 23.10.22. | 14:27

Ekipa Ivana Jurića prekinula niz od pet utakmica bez pobede u Seriji A

Krenula je sezona obećavajuće po Torino, ekipa Ivana Jurića dobila je tri od uvodnih pet utakmica u Seriji A, ali je od sredine septembra upala u rezulatsku krizu iz koje nikako nije uspevala da se izvuče. Sve do danas! Granata je na gostovanju Udinezeu u 11. kolu italijanskog prvenstva prekinula niz od pet mečeva bez trijumfa koji joj je ovog podneva asistencijom po ulasku sa klupe namestio Nemanja Radonjić - 2:1 (1:1).

Ušla je ekipa Torina posle poraza od Intera u crnu seriju posle koje je završila u donjem delu tabele. Bilo je pomalo neočekivano da će se iz iste izvući baš protiv Udinezea, najprijatnijeg iznenađenja sezone na Čizmi, posebno što ekipa Andree Sotila nijednom nije izgubila na Friuliju od starta prvenstva, ali je Granata na krilima srpskih reprezentativaca uspela da ga pokori.

Izabrane vesti

Prvu ozbiljniju priliku imao je srpski reprezentativac Saša Lukić u 12. minutu, ali nije uspeo da "spusti nišan" u 12. minutu i sa desetak metara udaljenosti iskoristi loše pozicioniranje Marka Silvestrija na golu. Ipak, nedugo zatim Torino je poveo. Nikola Vlašić je pretrčao Lazara Samardžića po levom boku, izdržao duel sa mladim vezistom srpskih korena i poslao povratnu loptu za Alekseja Mirančuka, a ovaj je brzo prosledio do Ole Aine koji je rezantnim udarcem u dalji ugao doveo goste u vođstvo. Zanimljivo, bio je ovo tek drugi gol desnog beka Torina u Seriji A. Prethodni je postigao pre više od tri i po godine, takođe protiv Torina.

No, nisu uspeli gosti dugo da zadrže prednost. Kontrolisali su utakmicu i držali rivala u prvom delu prvog poluvremena, ali je sve to upropastio David Zima u 26. minutu. Nije poslušao Vanju Milinkovića Savića koji mu je govorio da primi loptu i momentalno je poslao na bok, pravo u noge Destiniju Udogiju. Tri sekunde kasnije usledila je kazna, a servirao ju je Đerar Deulofeu trećim pogotkom u prvenstvu.

Lako je Španac mogao i da preokrene rezultat na isteku sat vremena igre, posle odlične kombinacije po levom boku našao se pred golom Torina, ali mu je Milinković Savić skratio ugao i sprečio da njegov tim uđe u poslednjih pola sata sa golom zaostatka.

Umesto toga, Granata je ubrzo zatim ponovo povela na drugoj strani. Veliki posao kod novog vođstva gostiju odradio je Nemanja Radonjić, dugu loptu sa sredine terena prosledio je iz prve, sa puno osećaja, za Pjetra Pelegrija, namestivši mu prvi gol u Seriji A ove sezone. Lako je srpsko krilo moglo u finišu do još jedne asistencije, Jan Karamo i on ostali su u kontri sami sa protivničkim defanzivcem, ali je Radonjić požurio i poslao nepreciznu loptu ka francuskom napadaču. Pitanje je doduše kako bi Karamo uopšte završio akciju, pošto mu je u nadoknadi stopostotnu namestio Lukić, ali je ovaj pucao pravo u Silvestrija.

Propuštene prilike mogle su lako da se obiju Jurićevoj ekipi o glavu u petom minutu nadoknade. Srećom po njih, Milinković Savić je vrhovima prstiju odbranio udarac Beta sa ivice šesnaesterca i sačuvao gostima ceo plen.

SERIJA A – 11. KOLO

Petak

Juventus - Empoli 4:0 (1:0)

/Ken 8, Mekeni 56, Rabio 82, 90+4/

Subota

Salernitana - Specija 1:0 (0:0)

/Macoki 48/

Milan - Monca 4:1 (2:0)

/Dijaz 16, 41, Origi 65, Leao 84 - Ranokija 70/

Fjorentina - Inter 3:4 (1:2)

/Kabral 33, Ikone 60, Jović 90 - Barela 2, Martinez 15, 73pen, Mhitarjan 90+5/

Nedelja

Udineze - Torino 1:2 (1:1)

/Deulofeu 26 - Aina 14, Pelegri 69/

15.00: (2.25) Bolonja (3.20) Leče (3.70)

18.00: (2.10) Atalanta (3.50) Lacio (3.80)

20.45: (3.00) Roma (3.40) Napoli (2.50)

Ponedeljak

18.30: (2.55) Kremoneze (3.25) Sampdorija (3.05)

20.45: (1.95) Sasuolo (3.50) Verona (3.90)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Nemanja RadonjićUdinezeBrazilska Serija ATorino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara