(©Starsport)
(©Starsport)

Stanković vodi najjače snage u Kruševac: Ostaćemo budni do kraja

Vreme čitanja: 2min | sub. 14.05.22. | 18:04

„Neće nas zavarati to što Napredak nije dao ni gol u plej-ofu“, poručuje trener Zvezde

Broje navijači i igrači Crvene zvezde sitno. Još dva kola do nove titule. Pete zaredom.

Pretposlednja stanica za crveno-bele je Kruševac. Čeka ih Napredak, koji je nekada znao da zagorča život klubu sa Marakane, ali ove sezone, pogotovo u plej-ofu, Čarapani igraju kao da nemaju ni želje ni volje.

Izabrane vesti

Šampion ide u goste timu koji je izgubio sve mečeve u plej-ofu, čak nije do sada postigao ni gol! Ali, ni taj podatak neće uspavati Zvezdu, poručuje Dejan Stanković.

Ekipa odlično igra u plej-ofu, ali još nije kraj. Jednostavno, ovaj fokus, odnos i ritam moramo da zadržimo do kraja. Prolaskom u finale Kupa izvukli smo maksimalan broj utakmica u sezoni na našu veliku sreću i zadovoljstvo, ali i na sreću naših navijača, koji su uvek tu, što su pokazali i protiv Novog Pazara. Tako da, svi zajedno idemo ka našem cilju“, zadovoljno konstatuje Stanković.

Osvrt na rivala...

Čeka nas nezgodno gostovanje. Moram biti iskren i reći da Napredak u plej-ofu nije ostvario pobedu, niti postigao gol, ali to ne treba da nas zavarava niti opušta. Uvek je to nezgodno i teško gostovanje. Uvek kada igraš van Marakane je dosta teže. Očekujem samo ozbiljan pristup od prvog minuta, kao što smo to radili u poslednjih nekoliko utakmica“.

Šampionska trka još nije gotova, svaki kiks mogao bi Zvezdu skupo da košta.

„Igrači su svesni cele situacije i neće se uspavati. Ko može da se uspava, kada si napravio takav uspeh do sada, da si bio na minus pet, a sada si na plus dva!? Kako da se uspavamo? Ne vidim razlog za tim, niti želimo da se uspavamo. Naprotiv, ostaćemo budni do kraja“.

A, zdravstveni bilten je vrlo povoljan po crveno-bele.

„Za sada, niko ne propušta gostovanje u Kruševcu“.

Iako i Zvezdini „bonusi“ beleže sjajne partije, pokazali su to u polufinalu Kupa protiv Novog Pazara, Stanković je istakao da oni sutra neće početi utakmicu.

„Neće momci početi, to je sigurno. Iako oni čine deo rostera i deo našeg tima, idemo sa proverenim snagama, sa najjačim timom. Ne mogu da kažem da sa njima ne bi bili najjači, ali sigurno da hijerarhija postoji“.

Osvrnuo se Stanković i na finale Kupa koje čeka Zvezdu protiv Partizana 26. maja. Tokom sledeće nedelje će žrebom biti određeno gde će se utakmica igrati.

Kao što kaže Žoze Murinjo: Finala nisu za igranje, finala su za pobeđivanje. Tako da, gde god da igramo, nama je jasan cilj“, zaključio je Stanković, trener Crvene zvezde.


tagovi

Dejan StankovićFK Crvena zvezdaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara