Stanojević (© Star sport)
Stanojević (© Star sport)

Stanojević: Ne razumem odluke sudija, rekli nam za nova pravila, pa nas „ubili“ kartonima

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.02.23. | 12:35

„Fenerbahčeu nije potrebna takva podrška“, smatra trener Konje

Veliki maleri prate Aleksandra Stanojevića na početku trenerskog mandata u Turskoj. Otkako je seo na klupu Konje nikako da se izbori za problemima, mada na nekim susretima nije imao ni sreće.

Iz osmine finala kupa eliminisan je tek posle penal serije na gostovanju Gacijantepu, uz napomenu da je tad Brazilac Giljerme promašio jedanaesterac u drugom minutu produžetka (da bi Dijuf u četvrtom obezbedio rulet); kod kuće je poražen od Istanbula autogolom; na gostovanju Bašakšehiru jedna od dva pogotka primio sa bele tačke; poklekao je i u duelu sa Ankaragudžuom; potom je usledila pauza zbog katastrofalnog zemljotresa, a kad se nastavio klupski fudbal srpski stručnjak je morao da gostuje Fenerbahčeu.

Izabrane vesti

Ne baš zgodno mesto za rešavanje rezultatske krize. I tu je Konja poražena (0:4), s tim da je, prema oceni nekadašnjeg stratega Partizana, favorit imao pomoć arbitara.

Fener jeste bio bolji, baš je dobro igrao, ali bilo nam je teško posle isključenja“, ukazuje Stanojević na crveni karton Mameu Dijufu već u 22. minutu.

Činjenica je da je jedan od najboljih turskih timova poveo iz jedanaesterca, kao i da je u ranoj fazi susreta arbitar opomenuo Kalva, Oguza i Dijufa, koji je u razmaku od deset minuta dobio dva žuta.

„Ne razumem odluke sudije, u prvih 15 minuta dao nam je tri žuta kartona. Ni zbog čega. Zbog priče. A pre utakmice su nam rekli za nova pravila, da igrači mogu o nekim situacijama da razgovaraju sa arbitrima triput, a onda je momcima posle malih prigovora pokazivao žute kartone. Tako su nas „ubili“. Fenerbahčeu nije potrebna takva podrška, jer je sjajan tim i to je pokazao“.

Posle četiri meča u prvenstvu i jednog u kupu, Stanojević čeka prvi gol u novoj sredini i nada se da bi na tom planu, u susretu sa Giresunom, mogli da mu pomognu špic Mahir Emreli (iz zagrebačkog Dinama), ofanzivni vezni Alehandro Pusuelo (Majami) i kolumbijski krilni napadač Marlos Moreon (Troa), te štoper Metehan Mert (iz Genčlerbirligija), angažovani ove zime, koji nisu imali pravo da igraju protiv Fenera.

„Nismo mogli da koristimo nove igrače, među njima ni nove napadače. Za naredni duel ćemo imati više opcija i šansu da pokažemo sebe u boljem svetlu“, dodao je Stanojević.


tagovi

KonjaAleksandar Stanojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara