Stanojević opet buknuo: Spin Zvezdine mašinerije, niste pisali da duguju Degeneku, kod nas je sve super

Vreme čitanja: 6min | pet. 06.05.22. | 14:31

„Ponašate se kao da je Zvezda uzela titulu, ni vi ne verujete da će kiksnuti“, kaže trener Partizana

Teku „Zemunelom“ med i mleko. Sve je pod konac. A za posrnuće u borbi za titulu kriva je mašinerija Crvene zvezde i mediji koji spinuju.

To je poruka Aleksandra Stanojevića u završnici sezone u kojoj su na talonu i dalje dva pehara, ali je pitanje da li će Partizan stići do šampionskog znamenja, iako u poslednje vreme liči na sastav s početka prvenstva, pošto je dao deset golova na poslednje tri utakmice, posle blagog pada, jer na prethodne dve (Čukarički i Crvena zvezda) nije našao put do mreže rivala.

Izabrane vesti

Trener crno-belih uzvraća povišenog glasa.

To nije bio pad! Mi smo onemogućeni. Da je bio crveni karton na Banovom brdu (posle starta Kovačevića nad Rikardom) možda bismo i na tom meču dali tri gola. Zadovoljan sam što stvaramo šanse, dajemo golove, ako uzmete celu godinu, videćete da smo u dobrom ritmu. Uzrok što smo dali manje je u specifičnim stvarima“, jedna je od Stanojevićevih izjava na konferenciji za medije posvećenoj duelu sa Vojvodinom, mada se manje pričalo o okršaju sa Novosađanima.

Više o Partizanovim šansama da u preostala tri kola stigne večitog rivala.

"I vi mediji se ponašate kao da je Zvezda uzela titulu. Vidim kako svi pričaju da će Zvezda igrati u Ligi šampiona, ko su joj protivnici. Nije nam prijatno iz hiljadu razloga, momci ne odustaju od prvog dana, videli ste njihov odnos i način funkcionisanja. Mi se uvek nadamo. Dok smo matematički u mogućnosti“.

Da bi Parni valjak prvi prošao kroz cilj potrebno je da dobije sve utakmice do kraja, a crveno-beli ne dobiju bar dve. Rivali su im niški Radnički, Napredak i Voždovac. Pitanje je gde lider može da pogreši.

Neću da kažem ništa. Vidim da se trudite, ali ni vi ne verujete. Nisu kiksnuli pet godina. Nadamo se da će sledeću da kiksnu i onu tamo. To je prirodno, sportski, ali vidim da ni vi ne verujete. Dešava se svašta u fudbalu, ali ni vi ne verujete“.

Na konstataciju da nije realno da Zvezda pogreši dvaput za tri sedmice, Stanojević je uzvratio bujicom emocija.

Vi pričate realno, ali gde da izgube? Bilo je šest utakmica do kraja (posle večitog derbija) i što ne može da se izgubi u Novom Sadu? Zašto igramo, ima li smisla da igramo ili da se ja uzdržavam i kažem da ne može da izgubi. Naravno da verujem, ali šta... Svi smo mi verovali, pa se desi Čukarički, Napredak, o čemu pričamo. Verujemo da će prvenstvo biti regularno, a onda ne radi VAR. I opet ću vas sve nervirati. Zašto? Zato što posle 100 dobijenih utakmica i 100 datih golova imam pravo da pričam! Sve smo dobili, a vi ste napravili spin da se Luganu duguje 200.000 evra. Glupost!“

U pitanju je novac koji Partizanova uprava nije na vreme uplatila na račun Lugana na ime dela obeštećenja za transfer Filipa Holendera, zbog čega je klubu pretila zabrana registracije fudbalera u naredna tri prelazna roka na osnovu dopisa FIFA. Na pomen tog slučaja Aleksandar Stanojević je buknuo.

Ne znam da li je bila takva frka kad se Milošu Degeneku dugovalo 900.000 evra! Znate šta je to u Srbiji, pa je sve super i bajno. Ovde momci uglavnom dobijaju novac na vreme, ima i nekih dugova od ranije, ali da se ovde duguje nikome 900.000, vi mediji biste nas ugasili. Znam, ponavljam se, kazaćete: 'Ovaj opet priča'. Mogu to sebi da dozvolim, jer smo sve utakmice dobili, igrali osminu finala Lige konferencije, u polufinalu smo kupa. A ovde se prave spinovi, to nije tačno, utiče na opštu sliku. Da ne verujemo u nas, mislite li da bismo pobedili sve utakmice? Da je frka u Partizanu, da nismo dobili između nas?“

Posle retoričkih pitanja, usledili su odgovori ispreplitani nekim podsećanjima.

U Partizanu nema nikakvih problema zato što sve pobeđujemo. Da znate, sve je u redu, između nas i u rukovodstvu zato što smo uzeli toliko bodova. Da ne verujemo, mi bismo odustali, ne bismo pobedili u Krivševu, ni Čukarički, ni TSC, al smo oprezni zbog mašinerije koju je Zvezda pokrenula tokm proleća. Je l’ bilo obećanje da će sve biti regularno? Je l’ izašao predsednik države i rekao: 'Zapamtite da će prvenstvo biti regularno?' Onda na polusezoni neko nije ispoštovao predsednika države i celu priču. I onda ćete da spinujte zašto nisi pobedio 40 utakmica. Nije raspad kod nas! Kod nas je sve super. Pravićete razne spinove, jer je tamo ozbiljna mašinerija. Žao mi je što su naši navijači ušli u vrtlog te priče. Umesto da nam pomognu, jer ginemo za ovaj grb ozbiljno. Da smo odustali, sad bismo bili iza 30 bodova. Teško je boriti se sa mašinerijom“.

Svetska kuća fudbala je svakako pretila suspenzijom.

Naravno da to nije spin, ali je nebitna informacija, jer plaćaš u roku od pet dana po dospeću rešenja. Oni imaju 900.000 evra duga prema Degeneku, a ovih 200.000 je smešno. To je ništa za klub. Zagrebite malo da se nekom duguje, pa postavite pitanje“.

Holender protiv TSC-a (© MN Press)Holender protiv TSC-a (© MN Press)

U rešavanje „slučaja Holender“ umešao se i FSS, pomogao Partizanu da prebrodi krizni period.

Je l' ovde neko poklonio nekome novac? Da li je to pozajmljivanje ili je u pitanju novac koji stiže od učešća u Evropi? Kad bismo svaki put objašnjavali. Suština je da je suma smešna i to biste shvatili ako znate koliko se mesečno daje novca igračima Partizana. A ovde se nikome ne kasni. Ima sitnih dugovanja, ali je smešno u poređenju sa onim što se napravilo. Nama unosite nemir. Svesno ili nesvesno. I nisu zaštićeni, nema istih aršina, i drugi duguju, pa nije pravljen haos kao nama. Pokazali smo kolikio smo jaki i kako smo radili. To je suština“.

Ispada posle svega da su mediji na udaru. Ne prvi put. Uvek kad Partizanu na nekom polju ne ide, novinari su označeni neprijateljima kluba. Tako je i sad.

Spinujete, pravite da je raspad u klubu. Pričam spontano šta vidim. Nisam se spremao za konferenciju na taj način, ali za sledeću ću vrlo rado. Jeste li se bavili dugom Degeneku? Jesmo li otišli na sud? Da li nam se nešto desilo, jesmo li sankcionisani? Priča se kako je haos, da nema plata, da smo u svađama... Nije tačno! Nisam rekao da su mediji krivi, nego da spinuju. Bilo je bezbroj laži, da su Marković i Natho u problemu sa mnom. Da li je to bilo danima?“

Da – u tabloidima. Takve naslove publika nikad nije mogla, niti će bez prethodne provere, moći da pročita u čisto sportskim medijima.

Sve se relativizuje. Kad pričam - zašto se bunim. Šta, da pustim!? Pa ne puštam. Ako ne pričam onda kao da ništa nije bilo. Ovo je jedini put da se borim. Da sam treći na tabeli, na minus 30 protivnika, pa da ne pričam... Ovako, moram, jer se oni bave nama. Nemamo drugi put, nemamo tu moć. Da li smo dosadni? Mi pričamo i radimo“.

Pitanje je samo – dokle. Kako se sad čini, teško da ćemo gledati Aleksandra Stanojevića u srpskom fudbalu u narednoj sezoni.

To ćemo videti na kraju ove. Kad podvučemo crtu, analiziraćemo šta je bilo dobro, šta loše, da li smo osvojili titulu, kup, dokle smo stigli u Evropi“, dodao je trener Partizana.


tagovi

FK PartizanAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara