Dragan Stojković (©Starsport)
Dragan Stojković (©Starsport)

Stojković pred Brazil: Ponosan sam što sam moju malu Srbiju doveo u Katar, bićemo hrabri, nikog se ne plašimo

Vreme čitanja: 2min | sre. 23.11.22. | 15:16

"Znam tim, da je Tite rekao njegov, saopštio bih i ja naš", poručuje Piksi

Ponos, dobro raspoloženje i potpuna vera u sebe pucaju iz selektora Dragana Stojkovića i svakog igrača reprezentacije Srbije koji je prethodnih dana izlazio pred novinare.

Sa druge strane terena na premijeri biće Brazil, proglašen prvim kandidatom za titulu, ali to nimalo ne tangira Orlove. Nisu nadobudni, arogantni, već naprotiv, čvrsto veruju u sebe, sigurni da mogu da se suprotstave kost u kost južnoameričkom Selesau.

Izabrane vesti

Srpski selektor Dragan Stojković poručuje da pred prvi meč na šampionatu mirno spava, opušten je, nema nijednu brigu koja ga mori.

"Fudbal je jedino o čemu ne razmišljam ovih dana! Tako se opuštam i koncentrišem na stvari koje dolaze. Sve sam smislio, upakovao, osećam se srećno i ponosno što sam moju malu Srbiju doveo u Katar. To me čini srećnim čovekom, nisam pod stresom", poručio je Stojković.

Nije želeo Piksi, kao ni njegov kolega Tite, da otkrije tim koji će poslati na teren.

"Znam tim, ali ne mogu da ga kažem, to bi bilo neozbiljno. Da je Tite rekao njegov, rekao bih i ja naš. Siguran sam da 99 odsto znam i sastav Brazila koji će igrati, ali to ništa ne menja".

Stojković nije otkrio tim koji će izvesti, ali jeste otkrio kakvu Srbiju možemo da očekujemo sutra veče na Lusailu.

"Očekujem dobru, hrabru Srbiju, koja će dati sve od sebe da ostvari povoljan rezultat. Ne samo hrabru, nije sve u tome, nego treba znati i loptu gurati. Ova generacija nema čega da se plaši, ovo je igra deset na deset. Niko nema krila da leti. Jedna lopta, jedan teren. Sa takvim mentalitetom možete mnogo. Inteligencija je to što pravi razliku, sa svim ostalim stvarima“.

Brazilski novinari su konstatovali da će njihov tim zaigrati sa četiri špica, kao da su hteli da uplaše Stojkovića...

"E, onda smo gotovi! Četiri špica, kažete? Očekujem ekstremno tešku utakmicu, a mi kao tim moramo da budemo fokusirani na naš stil fudbala i da probamo tehnički i taktički da budemo dobar protivnik. Utakmica će početi rezultatom 0:0, Brazil ima šansu da pobedi, ali i Srbija. Ne bojimo se nikog na svetu, čak ni Brazila“.

Ni podatak da naš državni tim 88 godina nije pobedio Brazil nije dotakao Piksija.

"Toliko, kažete? Nisam to znao. Kako da ih pobediš kada su mnogo jaki. Istorija se često menja, svaki novi pokušaj je šansa da je promenite. A, opet, to nije prva stvar o kojoj razmišljamo, da pobedimo Brazil zato što nismo toliko dugo. Važno je da skupimo što više bodova, da bismo prošli u sledeću rundu. A i da se to ne desi, neće biti smak sveta. Imaćemo pošten odnos prema igri, učinićemo Srbiju ponosnom. Pa ako neko bude bolji od nas, čestitaćemo. Očekujem lepu utakmicu sutra, svi znamo kakav je tim Brazil, kakve igrače ima, ali nećemo se predati tako lako".



tagovi

Dragan Stojković Piksifudbalska reprezentacija SrbijeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara