Teodora Veličković (©MN Press)
Teodora Veličković (©MN Press)

Zvezdi je Inđija talija, crveno-bele opet u Sremu po istoriju

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.05.24. | 09:07

Super rukometna liga Srbije (Ž), finale plej-ofa: Na mestu gde je osvojen prvi pehar u istoriji kluba iz Ljutice Bogdana, tim Saše Boškovića večeras (19.00) dolaze po drugi trofej u sezoni. Železničar želi majstoricu na Banjici

Zvezda je na korak do duple krune, prve u istoriji. Premijerni pehar je osvojen pre dva meseca upravo u Inđiji, u drami u finalu Kupa Srbije, a izabranice Saše Bošković imaju šansu danas (19.00) u gradu u Sremu da osvoje i titulu. U prvom meču pre sedam dana sigurna pobeda crveno-belih, iako rezultat 30:28 ne govori to.

U prvom poluvremenu odlična Sara Garović, u nastavku Teodora Veličković, uz standardno dobru Aleksandru Stamenić, bili su prevaga na strani domaćina. S druge strane, najbolja pre sedam dana u timu Vlade Šimičića bila je levoruka Nataša Lovrić, reprezentativka Srbije.

Izabrane vesti

Inđijke su bile šampionke pre dve godine, prvi put u istoriji.

Naši susreti sa Zvezdom su uvek zanimljivi, kako za gledaoce, tako i za nas igračice. Obe utakmice, koje smo odigrale na našem terenu, bile su neizvesne do samog kraja. Nismo uspele da ih savladamo, ali i dalje verujemo da možemo do izjednačenja u finalnoj seriji. Ne bi nam bilo prvi put da se izdignemo iz ovakve situacije i iznenadimo protivnika. Zvezda je meč u Beogradu prelomila već u prvom poluvremenu. U našoj igri kao da je zavladala neka stihija i nismo mogle da se izdignemo. Kad god bismo prišle i smanjile razliku, kao da nismo verovale same sebi da možemo do preokreta. U subotu očekujem još agresivniju igru sa njihove strane i nadam se da ćemo mi popraviti odbranu, koja je zakazala u prvoj utakmici. Čim ih svedemo na manji broj golova, imamo čemu da se nadamo”, rekla je Nataša Lovrić, strelac 10 pogodaka u prvom meču na Banjici.

Subota, 19.00: (1,30) Valur (9,00) Olimpijakos (4,40)

Železničar je poznat po izuzetnoj hemiji, koja je krasila ekipu i prethodnih godina. Reprezentativka Srbije, koja igra na poziciji desnog krila, potvrđuje da u timu vlada pozitivna atmosfera, uprkos zaostatku u finalnoj seriji.

Krasi nas neka ludačka povezanost i atmosfera kakvu ja ni u jednoj prethodnoj ekipi nisam doživela. Drago mi je da sam ovde i imam potpuno poverenje u svoje saigračice, da će svaka dati svoj maksimum u sutrašnjoj utakmici. Ono što nas izdvaja od ostalih klubova jeste to što na svakoj utakmici neka nova igračica prepozna moment i iskoči u prvi plan. Verujem da će tako biti i u drugom finalnom duelu sa Zvezdom”, istakla je reprezentativka Srbije.

Pred novi duel Zvezde i Železničara u Inđiji, Teodora Veličković očekuje još jednu uzbudljivu utakmicu, ali ne dovodi u pitanje dobru igru svog tima.

Mislim da će drugi meč biti dosta borbeniji, pravo finale. Teren u Inđiji je vatren za svaku ekipu, a naročito sada u finalnoj seriji. Prvu utakmicu smo otvorile dobro i držale naš tempo do kraja, ne dozvolivši protivnicama da nas poremete i poljuljaju naše samopouzdanje. Očekujem da ćemo tako igrati i sutra i obradovati navijače osvajanjem novog trofeja”, rekla je Veličkovićeva.

Najviše moguće ambicije najavljene su još na početku sezone, kada su se u crveno-belom taboru nizala pojačanja i zvučna imena. Čvrsta obećanja, data rukometnoj javnosti i Zvezdinim navijačima, nisu stavila teret na pleća igračicama, već su ih dodatno motivisala da daju sve od sebe u svakoj utakmici.

Neminovno je da određeni pritisak postoji. Od starta nam je rečeno da imamo dve obaveze – da osvojimo titulu i Kup, ali kada govorim o pritisku, ne pričam u negativnom kontekstu, da smo naterane na nešto. Obezbeđeni su nam najbolji mogući uslovi i od prvog treninga se radi na ostvarenju tih ciljeva. Drago mi je da smo vrlo blizu još jednog pobedničkog postolja i ispisivanja nove stranice istorije kluba”, zaključila je reprezentativka Srbije.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE (Ž) – FINALE PLEJ-OFA (DRUGA UTAKMICA)

Subota

19.00: Železničar Inđija - Crvena zvezda, u seriji 0:1

***igra se na dve dobijene



tagovi

ŽRK Crvena zvezdaŽelezničar InđijaRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara