Strahinja Pavlović za 9.000.000 evra u Red Bulu!

Vreme čitanja: 3min | uto. 28.06.22. | 16:03

Srpski štoper odrabrao novi klub

Dugo je vladala tišina oko nastavka karijere Strahinje Pavlovića a onda je danas skoro niotkuda odjeknula vest.

Srpski štoper se seli u Red Bul Salcburg!

Izabrane vesti

Još ništa nije potpisano ali je sve dogovoreno. Ugledni francuski novinar Loik Tanzi javlja da Austrijanci kupuju Srbina od Monaka i da nije u pitanju pozajmica. Visina obeštećenja iznosi 7.000.000 evra fiksno plus još 2.000.000 evra kroz relativno lako ostvarive bonuse. Ako se svi bonusi ostvare, Pavlović će postati peta najskuplja kupvina u istoriji austrijskog kluba. Do sada su skuplji bili samo Brenden Aronson, Maks Veber, Noa Okafor i Karim Adejemi. Erling Haland je koštao 8.000.000 evra.

Švajcarski mediji pišu da je Bazel hteo da ga zadrži i produži mu pozajmicu ali da je Srbin bio preskupa opcija i da je klub sa Sent Jakobs Parka odustao zbog finansijskih prepreka. Nadao se i Partizan da može da ga vrati na pozajmicu ali nije bilo izvodljivo... Kada je stigla ponuda Salcburga, u Kneževini se nisu mnogo dvoumili jer će da izvuku veći deo uloženog u srpskog reprezentativca.

Pavlovića je krajem 2019. godine iz Partizana kaparisao Monako u transferu teškom 10.000.000 evra i ostavio ga u Humskoj do kraja sezone kao pozajmljenog igrača. Po dolasku u Monako je šest meseci bio član prvog tima ali je odigrao samo jedan meč i usred sezone je prosleđen na pozajmicu u belgijski Serkl Briž koji je nekada vrsta filijale kluba iz Kneževine. Tamo je igrao standardno i ostavio odličan utisak pa je dobio novu šansu u Monaku. Trener Niko Kovač mu je na startu prošle sezone povremeno pružao šansu, dao mu priliku na 11 mečeva ali je odlaskom Hrvata i dolaskom Filipa Klemona na klupu Kneževa, Pavlović potpuno ispao iz planova francuskog kluba.

Zimus je Pavlović otišao na pozajmicu u Bazel, slabo počeo to poglavlje, preselio se na klupu ali se u finišu sezone opet izborio za mesto startera i ostavio mnogo bolji utisak. Bazel je želeo da produži pozajmicu ali je ona bila preskupa. Kako je Klemon i dalje u Monaku i ne računa na Pavlovića, šansu je osetio Red Bul Salcburg i izrazio želju da dovede Srbina. Monako je dao zeleno svetlo i dogovorena je Pavlovićeva selidbe u klub iz Red Bulove fudbalske imperije.

Austrijski šampion se prethodnih godina pokazao kao fenomenalna sredina za razvoj mladih igrača što Pavlović i dalje jeste. Salcburg je ovog leta ostao bez iskusnog štopera Žeroma Onguenea koji je prešao u Ajntraht iz Frankfurta, a na izlaznim vratima je i mladi Omar Sole koji bi u narednim danima trebalo da potpiše za Torino. Na štoperskim pozicijama su tu još iskusni Maks Veber, mladi Poljak Kamil Pjontkovski i američki tinejdžer Brajan Oko tako da Pavlovića čeka lepa minutaža.

Skauting kluba iz Mocartovog grada se prethodnih godina profilisao kao jedan od najboljih na svetu i lansirao talente poput Manea, Keite, Halanda, Upamekana i mnogih drugih. Njihovi stručnjaci veruju u Pavlovića i njegov potencijal zbog kojeg ga je Monako doveo iz Partizana. A na dobitku će biti i reprezentacija Srbije jer je Strahinji bio potreban klub u kojem će da igra i u kojem veruju u njega. Podsetimo, Red Bul Salcburg će biti učesnik Lige šampiona u narednoj sezoni tako da se Pavloviću pruža šansa da zaigra u elitnom takmičenju.


tagovi

Strahinja PavlovićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara