Natho i Ilić (Star sport)
Natho i Ilić (Star sport)

Sudije promenile kriterijum: Počele da pune Partizan kartonima

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 10:22

Natho ne igra protiv IMT-a

Iza Partizana je rezultatski uspešno gostovanje, a ispred sedmica preispitivanja. Uloge i (ne)moći u srpskom fudbalu, jer dešavanja u Ivanjici sugerišu, kako smatraju u Humskoj, da crno-beli liče na lovinu koju valja uhvatiti. Tako se i meč sa Javorom može tretirati kao nastavak trenda započetog s kraja 2023. kad su sudije drastično promenile kriterijum na utakmicama ekipe iz Humske. Protiv iste.

To se najbolje može primetiti na osnovu broja žutih kartona. Baš na prolećnoj premijeri se desilo da jedan od trojice sankcionisanih iz sastava Igora Duljaja bude izbačen iz konkurencije za duel narednog kola. U pitanju je Bibars Natho, kažnjen usled „dugog jezika“ u dijalogu sa sudijom Milanom Ilićem. To je Izraelcu bila četvrta opomena u sezoni, što automatski znači da će ostati van protokola za susret sa IMT-om, naredne subote.

Izabrane vesti

Natho je završio u Ilićevoj beležnici zajedno sa novajlijom Leandrom Ovusuom i Nikolom Antićem, s tim da je levi bek 15 minuta pre kraja isključen zbog dupliranja kartona, čime je broj žutih protiv Partizanovih fudbalera narastao na 42 u ovom prvenstvu. Prosečno, malo više od dva po meču. Ništa strašno, reklo bi se.

Drugačija dimenzija dobija se kad se pogleda kako su kartoni raspoređeni. U prvih 13 utakmica sudije su crno-bele sankcionisale tek 18 puta. Protiv niškog Radničkog, Napretka, Mladosti, Voždovcem nijednom, tokom susreta sa Železničarom i Novim Pazarom po jednom, na gostovanju TSC-u, mečevima sa Javorom u Humskoj, IMT-om, kragujevačkim Radničkim i Spartakom po dva, a za vreme duela sa Vojvodinom u Novom Sadu i Radnikom na Topčiderskom brdu po tri.

Bio je to period kad je Parni valjak mimo očekivanja i prognoza zaseo na čelo tabele i sticao bodovnu prednost u odnosu na konkurente. Niko to još javno nije rekao, ali u klubu smatraju da je tako postao pretnja ostatku lige ili timovima iz vrha, iza kojih je završio proletos. Posledično, usledila je promena kriterijuma posle okršaja u Novom Pazaru, kad je beogradski sastav preživeo jedno od zahtvenijih gostovanja i istakao kandidaturu za titulu.

Već od sledećeg meča, sa Čukaričkim u Humskoj, broj kartona je počeo drastično da se povećava. Protiv Brđana pet, isto koliko i na susretima sa TSC-om i Vojvodinom, uz tri protiv niškog Radničkog, jedan sa kragujevačkim, uz dva u večitom derbiju i tri u Ivanjici. Na sedam mečeva 24 kartona. Čak šest više nego u prvih 13 kola.

Da pojednostavimo: od početka prvenstva do 13. kola Partizanovi fudbaler su kažnjeni 18 puta, a u narednih sedam čak 24. Manje utakmica, više kartona.

U Humskoj smatraju da je ovo pokušaj da se iz ritma izbace pojedini nosioci igre, kao što je Natho. Ili da se „punjenjem“ kartona opterete igrači za mečeve koji slede, kako na njima ne bi bili na maksimalnom broju obrtaja. Ionako sad maltene svaka utakmica „lomi“ sezonu, pa je Duljaju svaki čovek potreban. A ako mora da igra „pod ručnom“ onda nije to – to.

Baš kao što nije malo iznenađenje predstavljalo što se pomenuti Milan Ilić pojavio na centru u Ivanjici. Prvi put posle skoro tri i po godine, koliko je prošlo od oktobra 2020. kad je prethodni put delio pravdu crno-belima. Tad je susret u Gornjem Milanovcu, Metalac – Partizan, okončan rezultatom 1:1. Davno prošlo vreme.

Još jedan detalj bode oči: ukupno osam žutih kartona, koliko je podelio u Ivanjici, najviše je što je Ilić pokazao ove sezone na utakmicama Superlige. Previše slučajnosti?



tagovi

FK PartizanSudijeBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara