Slavlje Topolčana (©Starsport)
Slavlje Topolčana (©Starsport)

Atomski fudbal u Bačkoj Topoli kao pretnja Partizanu! TSC u vatrometu golova slomio Radnički

Vreme čitanja: 4min | sre. 08.05.24. | 18:00

Vicešampion Srbije nastavio borbu za drugu poziciju, ali i osigurao treću posle pobede nad timom iz Šumadije – 4:3

Prihvatio je TSC oberučke borbu za drugo mesto i stigla je ekspresna reakcija ekipe Žarka Lazetića. Pretplatio se na goleade aktuelni vicešampion Srbije, a nova žrtva postao je hit prvenstva i tim u naletu, kragujevački Radnički. Brzo su Šumadinci pali u nokdaun, iz kojeg su umalo uspeli da se vrate. Raspucani tim iz Bačke Topole brojao je do četiri, a delovalo je i da je moglo biti i više na obe strane. Evro-derbi trećeg i četvrtog na tabeli Mozzart Bet Superlige završen je pobedom domaćina, koji se ipak kockao nakon visoko stečene prednosti i na kraju se jedva izborio za ceo plen – 4:3.

Zakuvala se borba za Evropu širom terena u šampionatu Srbije. Prošle sezone je loša forma Parnog valjka otvorila prostor TSC-u za drugo mesto, a ni sada takav scenario nije nemoguć, jer su Topolčani zaostatak za crno-belima smanjili na svega dva boda.

Izabrane vesti

Nezaustavljivo je delovala ekipa iz Bačke Topole u ranim fazama meča, i još jednom na vreme načela odbranu protivnika. Ifet Đakovac je podsetio na golgeterske dane, proradio je i Saša Jovanović, a gotovo svaka lopta Aleksandra Ćirkovića bila je kao laserski navođena, čime je mladi napadač pokazao da zna i da namešta golove, ne samo da ih postiže.

Ipak, ponovo su Topolčani dozvolili da im se protivnik vrati u meč, i da im ugrozi ceo plen. Kao da se tim Žarka Lazetića drži one čuvene izreke da „ko ne rizikuje, taj ne profitira“. U skladu sa sa tim ponovo su spakovali sva tri boda, iako su se igrali sa živcima svojih navijača.

Posle pet uzastopnih pobeda u domaćem šampionatu, tim Feđe Dudića je doživeo poraz, pa će borba za četvrto mesto takođe ostati otvorena i neizvesna, o čemu će se više znati kada meč 34. kola odigraju Vojvodina i Čukarički.

No, nazad u Topolu i prvenstveno te uvodne minute. Jer kao đaci na izletu u tim trenucima su izgledali Šumadinci, nesvesni kvaliteta protivnika i značaja utakmice, što ih je odvelo u veliki zaostatak. Tek posle četiri pogotka u mreži Stojana Lekovića su otkucaje srca prikazali gostujući fudbaleri, nakon što su život u njihovu igru uneli igrači sa klupe: Sali Vižđi , Matija Gluščević i Nikola Bukumira. Uz promašeni kazneni udarac Milutina Vidosavljevića, utisak je da su Kragujevčani mogli više, čak i do boda nakon situacije u kojoj je delovalo da je poraz neminovan.

Topolčani su protiv Vojvodine stigli do dva gola prednosti posle samo pet minuta igre, dok im je protiv Radničkog bilo potrebno 15 za tri. Kragujevčani su se našli u nokdaunu, kao opčinjeni i nemoćni pred rastrčanijim protivnikom punijim samopuzdanja. Aleksandar Ćirković više ne daje samo golove nego i asistira, odmah je podelio dve vrhunske lopte u prostor za saigrače. Saša Jovanović nije pogodio iz prve, jeste iz odbitka, ali je zato Ifet Đakovac bio sam kao duh u momentu kada je zastresao mrežu Stojana Lekovića. Nije se vicešampion zaustavio, ubrzo je već bilo tri razlike, Nemanja Stojić se najbolje snašao posle odbitka i loptu zakucao u mrežu. Opet je sreću doneo Aleksandar Ćirković, jer je pre pogotka centralnog defanzivca izveo korner.

Počeo je tim iz Šumadije da daje znake života, udarac Milana Aleksića je zaustavio Veljko Ilić, a najistureniji igrač ekipe, Milutin Vidosavljević, nije iskoristio ukradenu loptu pred golom Topolčana. Njegov plasirani udarac završio je tik pored stative. Ni udarac sa bele tačke nije pomogao Kragujevčanima, bacio se u drugu strano Veljko Ilić, a Vidosavljević pogodio stativu, posle čega je mladi čuvar mreže domaćeg tima upisao još jednu odbranu.

Na poluvremenu ri izmene u Radničkom I sasvim drugačija slika. Mada je prvo prečka sprečila Mateju Đorđevića da postigne prvenac u dresu Topolčana, da bi potom sa bele tačke bio precizan Ifet Đakovac, šutirao je jako i po sredini. Tek tada je uzvratila ekipa Feđe Dudića, Matija Gluščević je šutirao pravo u Veljka Ilića, da bi malo nakon toga Sali Vižđi topovskim udarcem smanjio zaostatak. Neizvenost u meč je vratio Matija Gluščević, koji je na pogrešnoj nozi uhvatio rezervnog čuvara mreže domaćih, Nikolu Simića, da bi domaći u sudijskoj nadoknadi zaista počeli da strepe, posle fenomenalnog gola Nikole Bukumire. Prvenac 18-godišnjeg zadnjeg veznog za seniore Radničkog.

Nažalost po Kragujevčane, prekasno je stigao. Bodovi ostaju u Bačkoj Topoli, a TSC nastavlja da juri Partizan. Radnički nema razloga da bude nezadovoljan, i dalje je četvrti na tabeli, a samim tim je nadmašio sva očekivanja postavljena pred početak sezone.

TSC – RADNIČKI KRAGUJEVAC 4:3 (3:0)

/Jovanović 6, Đakovac 10, 56pen, Stojić 15 – Vižđi 60, Gluščević 78, Bukumira 90/

Bačka Topola, TSC arena

Gledalaca: 1.000

Sudija: Pavle Tomić

Žuti kartoni: Lazetić (TSC) - Simović (Radnički Kragujevac)

TSC (3-5-2): Ilić 7 (od 64. Simić 5,5) – Đorđević 6, Stojić 7, Krstić 6 – Cvetković 6,5, Pejić 7 (od 81. Šoš), Radin 7 (od 72. Vulić), Đakovac 7,5, Ćirković 7,5 – Jovanović 7,5 (od 81. Rakonjac), Pantović 7 (od 72. Milosavljević)

Radnički 1923 (4-2-3-1): Leković 5,5 – Adžić 5,5 (od 46. Ćosić 6), Šerbečić 6, Mitrović 6, Dadić 5,5 – Zorić 5,5 (od 61. Bukumira 7), Ristić 6,5 – Đurić 5,5 (od 46. Gluščević 7), Aleksić 6 (od 46. Vižđi 7), Bevis 6,5 – Vidosavljević 6.

Igrač utakmice: Ifet Đakovac (TSC)


tagovi

TSC Bačka TopolaRadnički Kragujevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara