Novak Đoković u Rimu (©Reuters)
Novak Đoković u Rimu (©Reuters)

Novakova sećanja na sudare sa Nadalom: Na Rolan Garosu kao da udaraš u zid

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.05.24. | 17:39

Najbolji teniser sveta u superlativu o najvećem rivalu

Pred početak mastersa u Rimu, poslednjeg velikog turnira na šljaci pred Rolan Garos, Novak Đoković je na konferenciji za medije pričao o fizičkoj spremi, očekivanjima u Italiji, ali i o najvećem životnom rivalu, o Rafaelu Nadalu naravno.

Posebno neugodnog kada je šljaka podloga, a sve ovo što danas gledamo uvertira je za Rolan Garosu na kome bi, ako bude zdrav, trebalo da zaigra i Nadal. Povodom da se Đoković priseti kako je izgledalo igrati protiv kralja šljake u Parizu.

Izabrane vesti

“To je jedan od najvećih izazova na čitavom ATP Turu. Protiv njega sam odigrao najveći broj mečeva u karijeri, na Rolan Garosu je posebno. Teren je veći, ima više prostora i to znatno utiče na preglednost i sam osećaj koji igrač ima na terenu. On voli da stoji daleko iza osnovne linije kada riternira. Kada je u zoni, na svom maksimumu, tada ne pravi puno grešaka. Deluje neprobojno, kao da igrate protiv zida. Neverovatan je sportista. Intenzitet kojim udara lopticu, posebno na Rolan Garosu, izuzetno je redak u istoriji našeg sporta. Siguran sam da će taj turnir biti vrlo emotivan za njega, kao što je verovatno bilo u Madridu, pa i ovde u Rimu. Ali u Francuskoj pogotovo, zbog rekorda koje drži“ jasan je bio Đoković.

Govorio je i o promeni fitnes trenera, odnosno rastanku sa Markom Panikijem. U Đokovićevom timu sada je prisutno novo-staro lice, Gebhard Grič, iskusni stručnjak sa kojim je saradjivao u periodu od 2009. do 2017. godine.

Nije mi trebalo dugo da se naviknem na njegov način rada (Gebhard Grič, prim. aut.), jer smo saradjivali dugi niz godina. Poznajemo se vrlo dobro, zato osećam da se odlično slažemo u načinu treniranja, kao i organizaciji samog treninga. Isto je i sa Nenadom Zimonjićem. Zadovoljan sam kako su protekle poslednje dve nedelje u smislu treninga, pripreme i iščekivanja ovog turnira, pred Rolan Garos, Vimbldon i Olimpijske igre. To su takmičenja za koja se posebno pripremamo.

Srpski as je takođe dodao da mu odgovara novi sistem funcionisanja pojedinih Masters turnira, koji po ugledu na grend slemove, sada traju dve nedelje.

Ovo je prvi put da Rim i Madrid traju dve nedelje, kao Indijan Vels i Majami. To vam daje više vremena za oporavak između mečeva, ako pobedite, što je vrlo pozitivna stvar za mene.“

Takođe je dodao da se fizički oseća dobro, te da je mogao da trenira na zadovoljavajućem nivou, što je veoma bitno za najveće izazove u sezoni koji mu predstoje.

Trenirao sam dobro poslednjih dana i osećam se spremno fizički. Imao sam dosta vremena za trening i odmor. Došao sam u Rim pre dva dana da obiđem centralni teren i treniram četiri ili pet dana pre mog prvog meča. Očigledna je razlika u trening setovima sa top igračima i sa sparing partnerima. Trenirao sam sa Dimitrovim u utorak, a sa Runeom u sredu. Mislim da sam na dobrom putu da dostignem svoj maksimum na Rolan Garosu. Nadam se da ću ovde, u Rimu, igrati bolje nego u Monte Karlu“, zaključio je Đoković.


tagovi

Novak ĐokovićRolan Garosatp rimRafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara