Rafael Leao (©Reuters)
Rafael Leao (©Reuters)

Surfovaće još dugo San Sirom: Leao u Milanu do 2028. godine!

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.06.23. | 16:18

Portugalski napadač produžio ugovor sa Rosonerima

Surf daska u klupskim bojama i u pozadini talasi što zapljuskuju plažu. Tako je Milan najavio verovatno i najbolju vest u sezoni za nama, aludirajući na način na koji Rafael Leao proslavlja golove. I surfovaće, kako stvari stoje, portugalski napadač još dugo San Sirom pošto je sa milanskim klubom ovog petka zvanično produžio ugovor do leta 2028. godine!

Veliku pobedu odneli su Rosoneri, veću od mnogih što su ih ove sezone ostvarili na terenu. Leau je prethodni ugovor isticao za godinu dana i da ga nije produžio, Milan bi morao da ga proda ovog leta, verovatno po ceni manjoj od tržišne. Ovako, zainteresovani klubovi će morati dobro da se isprse, budući da je u novi ugovor ubačena otkupna klauzula u visini od 175.000.000 evra.

Izabrane vesti

Sam Leao biće nagrađen ozbiljnom povišicom. Do sada je na godišnjem nivou inkasirao oko 1.500.000, od naredne sezone će primati okruglo 5.000.000 evra. Pride i dodatna 2.000.000 na ime bonusa.


Podsetimo, jedan od preduslova da sve bude utanačeno bio je pristanak Lila da na račun lisabonskog Sportinga uplati 22.000.000 evra i tako obešteti Portugalce. Jer, Leao je u avgustu 2018. samovoljno napustio Sporting i potpisao za francuski klub, zbog čega su portugalski klub tužio Doge. Sudski proces trajao je dugo, da bi na kraju bio okončan presudom u korist Lavova.

Pošto je Milan definitivno bio oslobođen bilo kakve obaveze plaćanja u ovom trouglu, mogao je da izvrši poslednji pritisak na Leaove zastupnike, da ispuni najveći deo finansijskih zahteva i zaključi veliki posao.

Ono što bi moglo da bude drugačije u narednoj sezoni, osim Leaove plate, je i njegov broj na dresu. Do sada je nosio "17", a prema pisanju Gazete delo Sport, 23-godišnji Portugalac razmišlja da tokom leta preuzme "desetku" milanskog kluba, u slučaju da se Braim Dijaz vrati u Real, što i nije nerealan scenario.

Leao je na San Siro stigao iz Lila avgusta 2019. godine za blizu 30.000.000 evra. U protekle četiri sezone za Rosonere je na 162 utakmice postigao 41 i namestio još 36 golova. Konkretno ove 14 pogodaka i 15 asistencija u svim takmičenjima.


tagovi

Rafael LeaoMilan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara