Đibril Sou okružen Brazilcima (©Reuters)
Đibril Sou okružen Brazilcima (©Reuters)

Švajcarac se juče družio sa Kostićem: Ne možete sve da stavite u napad, Džaka je fin i miran

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 16:08

Vezista Ajntrahta kaže da Švajcarskoj najveća opasnost preti od ofnazivne linije Srbije

Švajcarci su održali zatvoreni trening, a utisak njihovih novinara je da selektor Murat Jakin nešto krije. Ono što ih najviše brine je stanje Džerdana Šaćirija koji je zbog povrede propustio meč protiv Brazila.

Pred medijima se pojavio vezista Đibril Sou, pričao na francuskom, nemačkom i engleskom jeziku i umirio je švajcarske novinare informacijama o povređenim igračima.

Izabrane vesti

„Džerdan Šaćiri i Noa Okafor su dobro trenirali danas i mislim da će biti spremni. Dobro izgledaju“.

Potom se dotakao i očekivanja u meču sa Srbijom.

„Mnogo stvari se promenilo u odnosu na Rusiju pre četiri godine. Ovo su neki novi timovi sa mnogo novih igrača tako da ne verujem da će biti onako emotivno kao na prošlom meču. Srbija zaista ima dobru ofanzivnu liniju. Za oba tima je ovo veoma bitna utakmica. Mi nećemo kalkulisati već ćemo ići na pobedu“.

Šta se promenilo u odnosu na Rusiju pre četiri godine?

„Srbija je i u Rusiji takođe imala dobar tim. Ima i sada dobre igrače, pogotovo u ofanzivnoj liniji. Igraćete na pobedu jer vam samo to odgovara. Mi moramo biti aktivni, ali i da ostanemo hladnokrvni. Ne smemo baš da rizikujemo sve, jer znamo da će Srbija da napadne sa punom ofanzivnom silom“.

Vaš kapiten Granit Džaka izgleda mirnije u odnosu na pre četiri godine?

„Možda to vama medijima deluje sada kao nešto novo. Ali on je zapravo jako fin i miran momak, i uvek se tako ponaša u reprezentaciji. Veoma je hladnokrvan i razmišlja samo o fudbalu“.

Kojeg igrača Srbije najbolje poznaješ?

„Naravno, Filipa Kostića. Igrali smo zajedno tri godine u Ajntrahtu. Juče smo se sreli i drugarski ispričali. Nismo se dotakli utakmice, pričali smo o stvarima u Frankfurtu. Poznajem i Luku Jovića jer smo takođe bili zajedno u Frankfurtu. Znam dobro njihove kvalitete i rekao sam i saigračima moramo biti aktivni, agresivni i koncentrisani jer su u pitanju sjajni fudbaleri“.

Jesi li iznenađen da Luka ne igra više?

„Znam koliko kvaliteta ima i znam da mu je mesto na terenu, ali isto tako znam da Srbija ima mnogo dobrih napadača. Ne mogu svi da igraju... Moraćemo da vodimo računa o svima“.

Kako komentarišeš izjavu Kuzmanovića?

„Koga?“

Zdravka Kuzmanovića.

„A, onaj iz Bazela? Ne bih da da reagujem na njegove reči“.

I za kraj je govorio o favoritima i iznenađenjima na Mundijalu...

„Za mene je Brazil iznad svih. Tu je i Francuska koja je jako kvalitetna. Pa Španija, Argentina... Pet-šest timova koji su favoriti. Ali po onome što smo do sada videli i što je pokazano na terenu, Brazil je broj jedan. A što se tiče iznenađenja na svetskim prvenstvima, uvek ih ima. Saudijska Arabija je iznenadila Argentinu. Takođe, dobre su i afričke selekcije poput Senegala koji je prošao dalje“.


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija Srbijereprezentacija ŠvajcarskeĐibril Sou

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara