Između Vlahovića i Piksija nema problema: Nisam igrao u dogovoru sa selektorom, a za Srbiju ako treba i sa jednom nogom

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.11.22. | 15:59

„Imamo snage, volje, želje da prođemo dalje, da vas sve obradujemo“, poručuje mladi špic

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara)

Kuva sve u Dušanu Vlahoviću. Sve oko njega od dana kada je krenuo na Mundijal je kovitlac tračeva, glasina, kako oko stvari van terena, tako i vezanih za sam status u reprezentaciji.

Izabrane vesti

Došao je na okupljanje povređen, pa igrao protiv Bahreina, pa ušao s klupe protiv Brazila, a onda nije dobio ni minut prilike protiv Kameruna.

Sve je to lansiralo glasine da se desio „kratak spoj“ na liniji Vlahović – selektor, garniran izjavom Piksija da Dušan nije spreman i porukom špica Orlova na društvenim mrežama da je „uvek spreman“.

„Nije nastao nikakav problem između mene i selektora. Spreman sam za Srbiju da igram i sa jednom nogom. Ali ako je u službi tima da ostanem ceo meč na klupi ili da igram minut, uradiću sve maksimalno, nema problema. Sve smo uradili u dogovoru sa Misterom, pričali smo o tome pred svaku utakmicu. Nema nikakvih problema među nama“, rekao je Vlahović.

Mladi as je rekao i da se najzad oseća mnogo bolje, da je spreman da zaigra protiv Švajcarske.

„Osećam se dobro, mnogo bolje, spremno. Naravno da se nadam da ću igrati, ali na Misteru je da odluči. U prethodne dve utakmice nisam igrao u dogovoru sa njim, jer nisam bio spreman. Imao sam povredu tetive i primicača, došao sam povređen na okupljanje. Sada se osećam mnogo bolje i nadam se da ću moći da pomognem u petak“.

Još jednom je Dušan istakao da redovno komunicira sa selektorom o svim temama.

„Razgovarali smo i pre i posle utakmice sa Kamerunom. On zna moje mogućnosti, osećam se spremno da dam sve od sebe da prođemo u drugi krug. Nadamo se najboljem rezultatu“.

Bilo kakav vanfudbalski kontekst meča sa Švajcarskom ne zanima Vlahovića. Kao što i ne treba.

„Mi ovde igramo fudbal, došli smo na Svetsko prvenstvo i to je najveća čast, predstavljati svoju zemlju na najvećem takmičenju. Ništa lepše od toga. Svi smo ovo sanjali kada smo počeli da igramo fudbal. Prolaz u nokaut fazu bi značio celoj naciji, ne samo nama. Daćemo sve od sebe“.

Osvrnuo se Vlahović i na kvalitete Švajcarske.

„Na ovom nivou je malo reprezentacija i klubova koji imaju ozbiljne nedostatke. Oni su pokazali da su odlična ekipa, bili su na skoro svim velikim takmičenjima poslednjih godina. Imaju i mana, analiziraćemo ih, videćemo gde možemo da im napravimo problem. Mi gledamo samo sebe, da budemo pravi. Drago mi je što sve zavisi od nas. Mi Srbi volimo da igramo kada je najteže i tako će biti u petak“.

I pored svih turbulencija koje se dešavaju poslednjih dana, Dušan kaže da oseća u vazduhu podršku za Orlove sa svih strana.

„Osećamo podršku. Otkako smo se plasirali na Svetsko prvenstvo narodu je značilo, videlo se, osećalo se u vazduhu da su uz nas. Znali smo i pre Mundijala da će meč sa Švajcarskom biti odlučujući. Mi živimo za to, za ovaj momenat. Svaki igrač će igrati ne do maksimuma, nego i preko njega, to možemo da obećamo. Ako su bolji od nas, neka pobede, ali uveravam vas da ćemo sigurno dati više nego što možemo. Imamo snage, volje, želje, toga nam ne manja. Idemo na sve ili ništa i nadam se da ćemo obradovati sve vas. Za to igramo, to nema cenu“, poručio je Dušan Vlahović.


tagovi

Dušan VlahovićKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara