Tako se ispada iz lige: Sampdorija sve promašila, pa poklonila gol Udinezeu - Stanković bio na ivici suza

Vreme čitanja: 3min | ned. 22.01.23. | 14:27

Tim iz Đenove vezao četvrti poraz bez postignutog gola – 0:1

Novi, čemerni dan za Sampdoriju i Dejana Stankovića. Imala je utakmica sa Udinezeom prefiks „mast vin“ za Đenovljane, koji su vrlo verovatno posle još jednog neuspeha sami sebi potpisali kapitulaciju u brobi za opstanak – 0:1. Bićeteorija saveznik srpskog trenera i Sampdorije, ali je jasno da spasonosni brod otplovio iz đenovljanske luke, onog trenutka kada je Ehizibue u 88. minutu kaznio smušenu odbranu domaćina i doneo pobedu Udinezeu.

Možda tim sa svera Italije nije zaslužio da stigne do celog plena na Marasiju. Ali mirisalo je na takav ishod, obzirom da je Sampdorija pre toga promašila sve. Vrlo verovatno i opstanak u Seriji A. Posle četvrtog vezanog poraza, bez postignutog gola, Samdorija je dalje na pretposlednjem mestu Serija A sa samo devet osvojenih bodova.

Izabrane vesti

Sasuolo, prvi tim iznad, crte je na koti 16 i danas će imati priliku da se odlepi. Bude li se to desilo sigurni smo da srpski stručnjak Dejan Stanković neće lako zaspati. Da stvar za njega bude još dramatičnija Đenovljani su odigrali prilično dobar meč. Stvarali su šanse i promašivali. I u jednom trenutku doveli Dejana Stankovića na ivicu suza.

Bila je neprepoznatljiva Sampdorija u prvom poluvremenu. I to u pozitivnom smislu. Dominirao je Stankovićev tim 25 minuta, ali uzalud. Seriju promašaja započeo je iskusni Gabijadini, kada je njegov udarac – iz ne baš lake situacije – odbranio Silvestri. Ključan detalj meča desio se u 13. minutu. Udineze je bio smušen, i vrlo neorganizovan. Uspeo je Filip Đuričić da pokupi jednu ničiju loptu, krene ka golu gostiju... Bio je to zicer svih zicer. Sam je bio reprezentativac Srbije ispred gola Udineza, pokrio je jedan ugao Slvestri, ali je Đuričićev plasirani šut završio pored stative.

Uhvatila je u tom trenutku kamera Dejana Stankovića koji je bio na ivici suza i gledao ka nebu. Nije mogao da se načudi kako njegov tim već nema kapital. Udineze se probudio u drugom delu prvog poluvremena, ali je igrao prilično slabo. Mnogo toga u igri gostiju zavisilo je od potencijalnog reprezentativca Srbije Lazara Samardžića. Imao je Udineze samo jedan šut u okvir gola, koliko i Sampdorija posle prvog poluvremena.

Pokušao je Dejan Stanković u drugom poluvremenu da pojača ritam, uvođenjem Ronalda Viere umesto Filipa Đurićića. Mladi napadač je mogao da ispadne junak, ali je postao jedan od tragičara Sampinog poraza. Imao je Viera kolosalnu priliku, ostavio mu je loptu Lamers na sedam metara. Sam je bio Viera, ali je opalio preko gola. Nisu vredeli ni neki prekidi, Stankovićev tim očigledno nema potreban kvalitet u samom špicu. Nije mnogo toga doneo ni bivši napadač Atalante Sam Lameras, koji se u današnjem meču samo dobro kretao.

Posle još jednog udara sredinom drugog poluvremena Sampdorija je ostala bez i ono malo oštrice u završnoj trećini terena. Udineze, iako nije blistao, bio je u finišu opasniji. Mirisalo je na gol gostiju, koji je došao u 88. minutu. Rikošet u šesnestercu domaćina, završio se na tragičan način za Dejana Stankovića i Sampu. Najbolje se u gužvi snašao Ehizibue i plasirao loptu u mrežu. Zakasnila je odbrana domaćina da napravi ofsajd zamku.

SERIJA A - 19. KOLO

Subota

Verona - Leče 2:0 (1:0)

/Depali 40, Lazović 54/

Salernitana - Napoli 0:2 (0:1)

/Di Lorenco 45+3, Osimen 48/

Fiorentina - Torino 0:1 (0:1)

/Mirančuk 33/

Nedelja

Sampdorija - Udineze 0:1 (0:0)

/Ehizibue 88/

15.00: (2,20) Monca (3,40) Sasuolo (3,30)

18.00: (5,00) Specija (3,50) Roma (1,85)

20.45: (2,25) Juventus (3,35) Atalanta (3,50)

Ponedeljak

18.30: (1,95) Bolonja (3,40) Kremoneze (4,10)

20.45: (1,30) Inter (6,00) Empoli (11,0)

Utorak

20.45: (3,30) Lacio (3,35) Milan (2,35)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Dejan StankovićFilip Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara