Nemanja Radonjić i Darko Ristić
Nemanja Radonjić i Darko Ristić

Talična šifra Nemanje Radonjića - NR49

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.07.22. | 10:04

Prvo pozajmica, obavezan otkup

Strahinja Pavlović je po minute otišao u Salcburg, Luka Jović će u Fjorentinu, a Nemanja Radonjić će formu za Svetsko prvenstvo u Kataru tražiti u Torinu. Ono što je juče najavljeno danas je i realizovano, vihorno krilo srpske reprezentacije od danas je i zvanično igrač Granate.

Radonjić će prvih šest meseci u Torinu igrati kao pozajmljeni igrač Olimpika iz Marselja s tim da su Italijani obavezni da posle toga otkupe njegov ugovor za skromnih 2.000.000 evra. Skromnih, jer je Radonjić u Francusku otišao u transferu teškom 12.000.000 evra, ali se ispostavilo da Liga 1 i Marselj nisu idealna sredina za 26-godišnjeg fudbalera.

Izabrane vesti

Bilo je blistavih trenutaka, kao i na pozajmici u Herti, potom nesrećna sezona u Benfiki, pa je postalo jasno – Radonjiću je potreban kontinuitet i klub koji veruje u njega. Šef struke Ivan Jurić već je podigao karijere nekolicine srskih igrača – od Darka Lazovića, Ivana Ilića do Saše Lukića – pa sada možemo samo da se nadamo da će isto učiniti i sa Radonjićem.

Neće mu biti lako, jer je Jurić poznat kao ultraztehvan trener čije ekipe trče više nego druge, ali čini se da je i Radonjić svestan da je sada trenutak da pruži sve od sebe i podseti ne toliko nas u Srbiji koliko ostatak Evrope koliko ume da bude neugodan igrač.

Radio je to povremeno i u Marselju i u Berlinu, ali nigde kao u Beogradu dok je igrao za Crvenu zvezdu. Možda baš zbog toga, Radonjić je izabrao da u Torinu nosi dres sa brojem 49 na leđima, koji je dužio samo još na Topčiderskom brdu.

U Empoliju je nosio broj 98, u Čukaričkom 28, u Marselju 13, 12 i sedam, u Herti 24, u Benfiki 23… Nijedan mu broj nije pristajao kao crveno-beli 49. Nadamo se da će tako biti i u Torinovom bordo dresu.


tagovi

Nemanja RadonjićLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara