Hari Megvajer (©Reuters)
Hari Megvajer (©Reuters)

Ten Hag proteruje Megvajera sa Old Traforda po cenu velikog finansijskog gubitka, niz vodu pušta i Freda

Vreme čitanja: 3min | sub. 12.11.22. | 11:08

Na zimu, verovatno, neće biti velikih potresa, ali na leto...

Priprema se Mančester junajted za veliki remont, a on neće uključivati samo odlazak Kristijana Ronalda. Zaratio je Portugalac sa Erikom ten Hagom, trenirao je olandski stručnjak strogoću na prvoj zvezdi tima i tako pokušao da izgradi autoritet, ali nije on jedini koji mu je trn u oku.

Crveni đavoli su se bacili u potragu za golmanom, odzvonilo je Davidu de Hei, jer nije profil golmana koji odgovara ukusu Erika ten Haga. Slabije igra nogom, zašao je u četvrtu deceniju i možda se malo zasitio Old Traforda. Ko je pomislio da će tu biti kraj liste za odstrel – prevario se. Još dvojicu je Holanđanin spreman da pusti niz vodu.

Izabrane vesti

U planovima Erika Ten Haga ne nalaze se kapiten Hari Megvajer i Fred. I dok Brazilcu ugovor ističe 2023. godine, Megvajerov je stabilan, dugoročan. Ali, trener Junajteda je presekao: spreman je da rotera Harija Megvajera po cenu značajnog finansijskog gubitka, javljaju britanski mediji. Potreban je Crvenim đavolima novac kako bi nastavili sa rekonstrukcijom tima koju su započeli nakon dolaska holandskog trenera, a koliko god da se Megvajerova cena srozala, i dalje mogu da dobiju pozamašnu svotu novca.

Na peglanje transfera engleskog štopera koji je iz Lestera stigao za 87.000.000 evra mogu da zaborave. Toliko neće dobiti, ali i dalje je na ceni, iako je izgubio mesto u startnoj postavi, dobija šansu na kašičicu i četvrti je štoper u hijerarhiji. Pronašao je dobitnu kombinaciju u tandemu Lisandro Martinez – Rafael Varan, kada Francuz nije povređen, a ispred Harija Megvajera je i Viktor Lindelef.

Izgubio je Englez poverenje Ten Haga posle kikseva na startu sezone kada je kumovao porazima od Brajtona i Brentforda, ispao je iz kombinacija, a kuburio je i sa povredama. No, za sve to vreme otkako je skrajnut nije rekao ni reč, što je sušta suprotnost u odnosu na ono što radi Kristijano Ronaldo. Ten Hag se divi profedionalizmu engleskog štopera koji u junajtedu na nedeljnom nivou zarađuje 190.000 funti, ali nije imspresioniran njegovim igračkim kvalitetima.

Nije ga Hari Megvajer uverio da je sposoban da nosi igru Crvenih đavola. I sada je na izlaznim vratima.

Kapiten ćuti, a Fred je odvezao jezik. To bi moglo da ga košta... Ima Junajted opciju produžetka sa brazilskim defanzivnim vezistom, ali je malo verovatno da će mu biti ponuđen produžetak saradnje, te se i on sprema da digne sidro. Stao je u odbranu Kristijana Ronalda, nije bio kritički nastrojen ni prema Antoniju zbog izvođenja trikova i u neku ruku postao je opozicija Eriku ten Hagu.

Holanđanin je precrtao kapitena i jednog od najdugovečnijih igrača iz ovog sastava na Old Trafordu, a njih dvojica su nezamenjivi u reprezentacijama Engleske i Brazila. Hari Megvajer redovno započinje utakmice kod Gereta Sautgejta, bez obzira na to što u klubu ne igra, dok je Fred najčešći parnjak Kazemiru u reprezentacijim kada Brazil ne igra ultra ofanzivno, praktično sa petoricom ofanzivaca i doskorašnjim igračem rivala kao jedinim „osiguračem“.

Zima će proći bez velikih potresa na Teatru snova, leto će biti burno.



tagovi

Mančester JunajtedErik ten HagHari Megvajer

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara