Crno-beli na Banovom brdu (©Starsport)
Crno-beli na Banovom brdu (©Starsport)

Težak vikend za Partizanom, loše vesti stigle i iz Evrope

Vreme čitanja: 2min | uto. 16.04.24. | 09:32

Dinamo iz Kijeva „prebacio“ crno-bele u drugo kolo kvalifikacija za LŠ

Vikend koji bi u Partizanu voleli da što pre zaborave. Na Banovom brdu su izgubili utakmicu (2:3), time šanse za titulu sveli na teoriju, Igor Duljaj je dobio žuti karton zbog kojeg neće biti na klupi na večitom derbiju, a povredio se i najbolji pojedinac crno-belih ove sezone, golman Aleksandar Jovanović.

I tu nije kraj. Loše vesti po Parni valjak stigle su i iz Evrope. Preokreti u prvenstvima Ukrajine i Češke izazvali su pomeranja za Partizan u žrebu za Ligu šampiona i to na negativan način.

Izabrane vesti

Do ovog vikenda crno-beli su u projekciji bili u trećem kolu kvalifikacija, koje im je garantovalo i u slučaju poraza mesto u grupnoj fazi Lige Evrope. Čak je Partizan po broju bodova imao status nosioca u tom trećem kolu.

I kao što smo i tada pisali, pozicija crno-belih je zavisila od raspleta u četiri evropske lige: ukrajinske, češke, austrijske i švajcarske i u tom momentu je sve išlo na vodenicu srpskog kluba. Ali, minulog vikenda se promenilo. Krivac je najpre Dinamo iz Kijeva, koji je uspeo da preskoči Krivbas i dođe do drugog mesta na tabeli prvenstva Ukrajine. A, posle toga i Slavija iz Praga, koja je izgubila derbi od Plzenja i prvo mesto prepustila večitom rivalu Sparti.

Sada je Partizan pao u drugo kolo kvalifikacija i najrealnije je da tamo i ostane. Prema trenutnoj projekciji, crno-beli bi bili nosioci na žrebu, zajedno sa Slavijom iz Praga, a mogući protivnici su austrijski Šturm i švajcarski Lugano.

Partizan, dakle, mora da prođe to drugo kolo da bi imao garantovano mesto u Ligi Evrope. Ako ga ne prođe, onda nema sigurno čak ni u Ligi konferencije, nego bi morao da ga izbori kroz kvalifikacije.

Ukoliko bi crno-beli preskočili drugu rundu, u trećoj ne bi bili nosioci na žrebu, a mogući protivnici u tom slučaju bili bi Glazgov Rendžers (Škotska), Slavija Prag (Češka), Lil (Francuska) i Fenerbahče (Turska). Prilično težak put...

Ako bi se našao u grupnoj fazi Lige Evrope, Partizan bi po sadašnjoj šemi bio u trećem šeširu.


tagovi

FK Partizan

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara