Joško Gvardiol (©AFP)
Joško Gvardiol (©AFP)

To je to, Gvardiol kod Gvardiole! Pep potvrdio: Odrađuje preglede, uskoro će sve biti gotovo

Vreme čitanja: 2min | pet. 04.08.23. | 14:05

“Kako lepo prezime ima”, našalio se španski strateg i otklonio svaku dilemu

Nedoumice više ne postoje, Pep Gvardiola razvejao je svaku dilemu. To bi bilo to, velika letnja saga je završena: pitanje je sata, eventualno dana, kada će Mančester Siti objaviti da je Joško Gvardiol potpisao!

Višemesečnom natezanju Građana i Red Bul Lajpciga je kraj, sve je utanačeno. Hrvatski štoper će postati najskuplji defanzivac na svetu, oboriće rekord Harija Megvajera, a razlog za rast imaju i u Zagrebu. Od ukupnog transfera teškog 90.000.000 evra, Dinamu će pripasti oko 10.500.000 evra. I to vrlo brzo, pošto je Joško Gvardiol u Mančesteru.

Izabrane vesti

Konačno sporazum između klubova je napravljen, više nema sitnih i krupnih stvari koje koče realizaciju transfera. Red Bul Lajpcig je pristao, a Joško Gvardiol odleteo u Englesku na lekarske preglede je. Da se nalazi na Ostvru potvrdio je i Pep Gvardiola.

“Kako lepo prezime ima! On odrađuje medicinske preglede, svi znaju da je ovde. Nadamo se da ćemo završiti posoa u narednih nekoliko sati, eventualno dana”, priznao je španski strateg da je sve u završnoj fazi.

Red Bul Lajpcig će napraviti još jedan fenomenalan izlazni transfer, Pep Gvardiola će dobiti štopera po svom ukusu. Imaće defanzivca sposobnog da kreira iz poslednje linije, osvaja prostor, u formaciji sa četvoricom pozadi povremeno odigra i kao levi bek, i na sve to dominantnog u vazduhu. A, nemački klub ozbiljnu finansijsku injekciju.

Zbog toga bi potencijalno trebalo da se zabrine Ajaks. Holanđanima je na vrhu liste prioriteta potpis štopera, želeli su da angažuju Josipa Šutala iz zagrebačkog Dinama i za sada nisu postigli dogovor. Delegacija je bila u glavnom gradu Hrvatske, mešutim, pomaka nema. Defanzivac Modrih je primamljiv i Lajpcigu i sada bi mogao da krene po Josipa Šutala.

Novac nije propblem, svaku rupu u budžetu zakrpio je Joško Gvardiol. Ostalo je dvoljno sredstava za Josipa Šutala, ali i pokrivanje deficitarnih mesta na drugim pozicijama u timu.


tagovi

Joško GvardiolPep GvardiolaMančester SitiRB Lajpcig

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara