Trajal rasterećen otišao na pauzu, dobra atmosfera glavni adut za nastavak sezone

Vreme čitanja: 3min | uto. 22.11.22. | 16:56

Gumari u meču nazvanom prekretnicom sezone slavili protiv Zlatibora (2:1), a dvostruki strelac Mitar Radivojević, u razgovoru za Mozzart Sport otkriva klupske i svoje želje

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca/

Četiri pobede u poslednjih pet kola jeseni donele su Trajalu sedmo mesto na kraju prvog dela sezone u Mozzart Bet Prvoj ligi. Gumari su se do pre mesec dana nalazili nadomak "crvene zone", a onda osvojili 12 bodova.

Izabrane vesti

Pobedama kod kuće protiv Loznice (1:0), Rada (2:1) i Železničara (1:0) stvorili su uslove za proboj među osam najboljih i stigli do tog podviga posle drugog uspeha u gostima u sezoni, u ponedeljak protiv Zlatibora (2:1).

Gusta magla na zapadu Srbije odložila je meč planiran u nedelju za 24 sata, ali je klub iz Čajetine ostao u njoj i posle susreta, s obzirom da je i dalje poslednjeplasirani tim Mozzart Bet Prve lige. Sa druge strane, Trajal je stigao do željene pozicije iz koje se vidi plej-of. Dvostruki strelac za žuto-crne bio je mladi napadač, Mitar Radivojević, koji je u Trajalovom "blickrigu" na Zlatiboru doveo goste do nedostižne prednosti u 8. i 10. minutu.

"Sigurno da će nam ova pobeda značiti puno. Vrlo važan trijumf za nas, znali smo šta nam tri boda donose i koliko nam je ova utakmica bitna. Sada možemo rasterećeniji na pauzu i da mirne glave dočekamo sledeću polusezonu. Cilj ostaje isti kao što smo i najavili, plasman u plej-of. Verujem u saigrače i mislim da smo pokazali da imamo kvalitet da budemo u gornjem delu tabele", počeo je razgovor za Mozzart Sport junak pobede Gumara protiv Zlatibora.

Radivojević, ipak, spušta loptu posle sedmog trijumfa u sezoni.

"Prevashodno, naš cilj je ulazak u plej-of. Za nešto više potrebni su nam još bolji rezultati, kao i dobre igre i, naravno, neizostavni faktor sreće".

Špic Trajala zna da je poslednji uspeh pre svega zasluga kolektiva.

"Pre svega bih čestitao saigračima na borbi i zalaganju po jako teškom terenu za igru, ostvarili smo možda najbitniju pobedu ove polusezone i srećni smo zbog toga. Što se mene tiče, trudim se da na svakoj utakmici dam svoj maksimum i pomognem ekipi. Ovaj put sam ja bio taj koji je dao golove i drago mi je da sam se dva puta upisao u strelce".

Nada se Radivojević mnogo boljim ličnim izdanjima u nastavku sezone.

"Ne mogu da kažem da sam prezadovoljan dosadašnjim, jer kao napadaču posao mi je da dajem golove i volim taj zadatak. Dao sam četiri ove polusezone. Moglo ih je biti i više, ali šta je - tu je, to je već prošlo vreme, nadam se i verujem da ću u drugom delu dati više golova i biti među najboljim strelcima lige".

Za vreme pauze, nema sumnje, trudiće se u Trajalu da zadrže svoj najjači adut.

"Napomenuo bih raspoloženje u ekipi. Atmosfera je sjajna, pogotovo posle pobede nad Zlatiborom. Slavili smo i pevali na putu za Kruševac i to je lepša strana fudbala. Najveća snaga tima rekao bih da je baš ta atmosfera, mi smo jedna velika porodica i sve dok bude tako nemamo razloga za brigu", istakao je Radivojević.



tagovi

FK TrajalMozzart Bet Prva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara