Trajković: Emocije prema Zvezdi sam dokazao sa hiljadu neprospavanih noći, ali sutra želim da se Radnički jako suprotstavi

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.09.23. | 13:23

“Deveto kolo, a naše šesto gostovanje i to četvrto predstavnicima u Evropi", istakao šef stručnog štaba Radničkog pred sutrašnje u Beogradu

Bila je viša sila i ništa se oni tu nisu pitali, ali deluje da su fudbaleri Radničkog jedni od onih kojima, sa sportske strane gledano, nije odgovaralo odlaganje devetog kola Mozzart Bet Superlige. Sa planiranim bodovima protiv Železničara iz Pančeva mnogo bi mirnije dočekali sutrašnje gostovanje Crvenoj zvezdi, u kojoj deluje da su, iz mnogo razloga, unapred otpisani.

Želeli su da konačno pobegnu iz opasne zone na tabeli, vežu tri pobede kod kuće, možda i tri meča bez primljenog gola... Ovako, nastave li tradiciju loših rezultata na Marakani, pritisak pred naredna iskušenja narašće do maksimuma... 

Izabrane vesti

Ta utakmica bila je u dobrom momentumu za nas, jer smo u prethodne dve uzeli četiri boda i sa dosta samopouzdanja bismo ušli u nju. Ovako, sutra će biti naša deveta utakmica u ovom prvenstvu, a šesta na gostovanjima, od toga četvrta na strani protiv predstavnika Srbije u evrokupovima, što bi trebalo imati u vidu kada se analizira naš trenutni status na tabeli. Jasno je da posle Zvezde dolazi ključni period za nas, jer ćemo igrati sa rivalima koji su u našem rangu“-počeo je upravo ovom temom svoje obraćanje na redovnoj pres konferenciji na Čairu trener Nikola Trajković, pa dodao:

"Opet, ako pogledamo razlog odlaganja, bio je više nego opravdan. Svideo mi se način na koji su to prihvatili svi naši klubovi, na čelu sa dva najveća, jer u ovom momentu svima nama prioritet treba da bude naš narod koji živi na Kosovu i Metohiji i ono kroz šta ti ljudi prolaze.

Za gostovanje šestostrukom uzastopnom šampionu države nikad nije dobar momenat, ali teško da je mogao biti nepovoljniji za Nišlije od ovog. Crveno-beli su izgubili dve od poslednje tri utakmice u prvenstvu – više nego ukupno u prethodne tri godine – ovaj meč im je jedini na domaćoj sceni između dva u Ligi šampiona i dobra uvertira pred okršaj sa Jang Bojsom za njih je pitanje života.

"Svima je jasno da je Zvezda ima verovatno najjači igrački kadar u poslednjih 20 godina. Možda ovo nije njihov momentum, ali poznajući sve ljude koji rade u klubu i njihov mentalitet verujem da je usledila opšta mobilizacija. Za njih će sutrašnja utakmica biti ključna i verujem da će oni ući jako motivisano od prvog minuta. Na nama je da budemo hrabri, odgovorni, rekao sam igračima da u ovakvim utakmicama nema šta puno da se izgubi. Moramo da budemo defanzivno koncentrisani, disciplinovani, kompaktni, ofanzivno da iskoristimo naš potencijal, da ne budu u nekom grču, već da iskoriste taj stadion, ambijent, teren i prikažu sebe u najlepšem svetlu. Jer ova utakmica, s obzirom na prilike u srpskom fudbalu, može da bude velika pozorenica za naše igrače“-istakao je Trajković.

Ne samo kao nekadašnji fudbaler koji je sa Crvenom zvezdom osvojio dve duple krune, već i kao čovek koji nikada nije krio svoju navijačku strast prema tom klubu, Trajković je upitan kako se oseća pred utakmicu u kojoj će biti na suprotnoj strani:

Nemam neke posebne emocije. Te emocije prema Crvenoj zvezdi ja sam iskazao na neki drugi način, dok sam igrao ili sa hiljadu neprospavanih noći zbog utakmica Zvezde u fudbalu, košarci, rukometu... Sutra bih apsolutno želeo da se predstavimo u odličnom svetlu i da zabeležimo dobar rezultat, jer iz iskustva znam da ti veliki klubovi, Zvezda i Partizan, cene te onoliko koliko si spreman da im se suprotstaviš. Oni će kvalitete naših igrača i mog rada posmatrati kroz način na koji se mi budemo prikazali. Emocije su po strani, fokusiran sam na moj Radnički.

Nije šef struke Nišlija želeo da detaljiše o sastavu tima, ali je potvrdio da ima kadrovskih problema i da je spreman da izvrši određene korekcije, u zavisnosti od formacije sutrašnjeg protivnika:

Tri igrača su jutros dobila stomačni virus, oni će svi putovati, pretpostavljam i da će biti spremni, ali ne bih o imenima. Ako govorimo o nekom skautingu, oni su kroz pripremne utakmice igrali 3-4-3, to je neki sistem sličan našem i tu bismo mi verovatno izašli sistem na sistem. Opet, s druge strane, imamo neke informacije da su oni večiti derbi spremali sa četiri igrača u zadnjoj liniji, tako da moramo da imamo opciju A i opciju B. Nećemo uvek stati samo u niski blok, iako će nas Zvezda svojim kvalitetom u njega verovatno uvući. Imamo ideju da u određenim momentima utakmice izađemo visoko, pa zatim srednji blok, pa ako nas Zvezda uvuče u niski - trenirali smo i to, da probamo da odatle izađemo u neku tranziciju. Svakako, nismo vežbali samo defanzivu, radili smo i na ofanzivnim principima. Treba da pokušamo da igramo našu utakmicu, ali videćemo koliko če nam protivnik to dozvoliti”, realan je Nikola Trajković, pred meč koji se igra u subotu od 18.05 časova na stadionu „Rajko Mitić“ (TV Arena premium 1).


tagovi

Nikola Trajković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara