Marcelo Brozović (©AFP)
Marcelo Brozović (©AFP)

Trči, Marcelo, trči!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.22. | 10:28

Sa 16,7 kilometara pretrčanih protiv Japana reprezentativac Hrvatske popravio i svoj i rekord svetskih prvenstava

Luka Modrić je magija, čovek koji sve vidi. Mateo Kovačić daje tempo, diktira ritam. A Marcelo Brozović radi sve drugo. Zadnji vezni Intera i u Kataru demonstrira koliko su se varali svi oni koji su ga kritikovali na početku karijere tvrdeći da je običan trkač, bez mnogo fudbalskog umeća.

U međuvremenu smo shvatili da ipak nešto zna – i to mnogo – a da je trkač... Pa jeste. Protiv Japana je hrvatski internacionalac popravio sopstveni i rekord svetskih prvenstvava pošto je u meču osmine finala Svetskog prvenstva pretrčao 16,7 kilometara.

Izabrane vesti

Otkako se ovi podaci mere – niko ni da mu priđe. U stvari, najbliži učinku Marcela Brozovića je sam Marcelo Brozović. Naime, on je u Rusiji pre četiri godine postavio i pređašnji rekord Mundijala, protiv Engleske je u polufinalu pretrčao 16,3 kilometara.

Naravno, u oba slučaja igrali su se produžeci što će reći da je Marcelo trčao 120, a ne 90 minuta, ali i to samo govori koliko je on značajan za tim. Kad su Modrić i Perišić ostali bez gasa, Brozović je tek probio znoj.

On je uostalom pretrčao najviše i u grupi – 39,6 kilometara. Sa ovom novom etapom ode on na 56,3 kilometara po pustinjskom suncu u Kataru. I sve to iako se u septembru povredio u sudaru Hrvatske sa Austrijom u Ligi nacija zbog čega je ceo oktobar proveo na bolovanju, a u novembru za Inter sve skupa odigrao 48 minuta u tri meča.

Kad je trebalo – Marcelo je isporučio. S tim da će protiv Brazila morati još više, još brže...


tagovi

Marcelo Brozovićfudbalska reprezentacija hrvatskeKatar2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara