https://twitter.com/SLBenfica
https://twitter.com/SLBenfica

Trinaest godina kasnije – Anhel se vratio kući!

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.07.23. | 21:59

Di Marija na mestu na kojem se predstavio Evropi

Tamo gde je započeo evropsku odiseju, Anhel Di Marija će je kako stvari stoje i okončati. Kao što je prethodnih dana i najavljivano El Fideo je novi-stari fudbaler Benfike, potvrdio je šampion Portugalije putem zvaničnih klupskih kanala.

Sa Luža nisu otkrili nijedan detalj u vezi saradnje, čak ni dužinu ugovora, a prema ranijim navodima medija Di Marija bi trebalo da nosi dres lisabonskog giganta samo u narednoj sezoni. Jedno je pak sigurno – Anhel se vratio kući posle 13 godina igranja u najjačim evropskim ligama. Tamo gde su oni najveći prvi put imali priliku da ga vide na velikoj sceni.

Izabrane vesti

U danima kada se praktično svako zvučnije fudbalsko ime u Evropi dovodi u vezu klubovima iz Saudijske Arabije, 35-godišnji Argentinac zaslužuje svaku pohvalu zbog poteza koji je povukao. Doduše, još kada je pre godinu dana napuštao Pari Sen Žermen i spekulisalo se o njegovom prelasku u MLS govorio je kako i dalje želi da se dokazuje u Evropi. Mišljenje nije promenio ni 12 meseci kasnije pa će sutra, za kada je zakazana promocija – započeti drugi mandat u Benfiki.

Di Marija je među Orlove prvi put stigao leta 2007. godine iz Rosarija za 8.000.000 evra i za tri sezone odigrao 121 meč za lisabonski klub, upisavši 15 golova i 28 asistencija. Bilo je to i više nego dovoljno da Real 2010. godine za njega plati 33.000.000 evra. Na Santijago Bernabeu proveo je četiri sezone, a kasnije je nastupao još za Mančester Junajted (dve godine), Pari Sen Žermen (sedam godina) i Juventus u kojem je proveo prošlu sezonu.




tagovi

BenfikaLetnji prelazni rok 2023TransferiAnhel Di Marija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara