Trostav u Humskoj: Pucačka vežba Partizana razoružala bezidejnu Vojvodinu, Natho kao u streljani (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.10.22. | 20:52

Crno-beli po instrukcijama Izraelca (dva gola i asistencija) razoružali Novosađane, koji su sami sebi presudili u uvodu meča – 4:1

Zamišljena je kao derbi, pretvorena u vožnju Parnog valjka jednosmernom ulicom. Na koncu nedeljnog programa 13. superligaške etape pritisnuo je Partizan papučicu za gas, Vojvodinu naterao da se kreće u rukverc, što je za posledicu imalo pobedu viceprvaka nad klubom gromoglasnih ambicija da u bliskoj budućnosti razdvojni večite. Na tabeli je samo u jednom trenutku, dok su beogradski timovi zbog obaveza na evropskoj sceni odlagali mečeve u Mozzart Bet Superligi bio ispred Crvene zvezde, a sad gleda u leđa u crno-belima, koji su projektovano najzanimljiviju utakmicu u Srbiji ovog vikenda učinili dosadnom neutralnim, a svojim navijačima dodali oblogu da previju rane nastale sramotnom eliminacijom na početnoj stanici kupa.

Kao da se meč sa Radničkim iz Sremske Mitrovice nikad nije ni odigrao, kao da su dešavanja od srede popodne predstavljala incident, a ne pravilo, tako je viceprvak države prišao meču i dokazao da je, u ovom trenutku, svet za sebe. Sposoban da u kratkom periodu ispadne od prvoligaša i odmah zatim lako razoruža jednog od kandidata za evropsku uaznicu – 4:1.

Izabrane vesti

Ako se u masovnijem takmičenju ispromašivao i(li) delovao dekoncentrisano, onda je tim Gordana Petrića istrčao na teren stadiona u Humskoj kao da je u streljani. Dohvatio je oružje i pucao. Iz različitih pozicija, zbog čega je obračun ličio na takmičenje u trostavu, kao da je Milenko Sebić stigao na Topčidersko brdo i rešio da rešeta. Ispalio je čak 18 hitaca, od toga devet u okvir gola, četiri puta pogodio cilj... Prava pucačka vežba.

Ulogu egzekutora preuzeo je Bibars Natho. Kad mu se igra – kao što mu se igralo protiv Voše – onda je mali broj rivala spreman da mu se suprotstavi. Opet je Novosađanima isporučio duplu porciju golova. U premijernoj sezoni, kad je ekipu vodio Savo Milošević, bio je koban po Lale u Beogradu, početkom prošlog prvenstva u mandatu Aleksandra Stanojevića na „Karađorđu“, a sad ih je „ubrao“ do polovine prvog dela. Najpre je iskoristio nesporazum Mamadua Traorea i golmana Lazara Carevića; odmah zatim još jednom nepogrešivo realizovao penal (24. put u dresu Partizana) posle duela Igora Jeličića i Rikarda Gomeša (da li za najstrožu kaznu?) i uveo susret u šine iz kojih Parni valjak, koliko god da je sklon oscilacijama, nije mogao da iskoči.

Razlog: i pre i posle pogodaka Izraelca delovao je raspoloženo, rastrčano i nadahnuto. Kako zbog Nahta koji je delio lopte, tako i zbog Kvinsija Meniga i Rikarda Gomeša sposobnih da uđu u šanse, Kristijan Belić i Slobodan Urošević je oprobali udrce sa distance, pogodak Svetozara Markovića poništen je zbog ofsajda i stvarno je bilo zadovoljstvo Grobarima da gledaju miljenike kako razvjaju akcije.

Između ostalog zato što se Vojvodina raspala. I to doslovce. Maltene od prvog sekunda je bila u podređenom položaju, bez ideje kako do dođe do prevlasti na sredini terena ili iskoristi brzinu Veljka Simića, Iva Baraja ili Filipa Malbašića, da bi i sama „pozvala“ Partizan da je kazni propusitma odbrane. Traore je krivac za prvi, Jeličić za Partizanov drugi gol, još kad je u 27. minutu 22-godišnji štoper isključen zbog drugog žutog kartona postalo je jasno da je sastav Milana Rastavca potpisao kapitulaciju i da je jedina dilema sa kolikim će bagažom nazad u Novi Sad.

Za što teži pobrinu se Aleksandar Filipović sačekvši centaršut Bibarsa Natha (Čerkez ima i asistenciju) za prvenac u crno-belom dresu i proširen arsenal mogućnosti Gordana Petrića pred gostovanje Kelnu u četvrtak u trećem kolu Lige konferencije. Uz napomenu da je Andrija Pavlović u drugom poluvremenu debitovao za Partizan, Samed Baždar se pojavio iza napadača (tad su tandem zadnjih veznih čćinili Natho i Traore) i kad je pred kraj realizovao jednu od kontri delovalo je da se domaćin brzopotezno oporavio od šoka u Mitrovici.

Pitanje je koliko će vremena za povratak u normalno stanje biti potrebno Voši. Čini se da je u njenom timu manje do kvaliteta, a više do psihe, pošto je imala seriju remija protiv rivala iz donjeg doma, lako pala na Banovom, sad i na Topčiderskom brdu. Talenat momaka poput Mirka Topića ili Marka Bjekovića je vidljiv, valja pohvaliti preciznost Uroša Nikolića (majstorski pogodio iz slobodnog udarca), međutim, četvrti put uzastopno je na stadionu Partizana primila dva gola za poluvreme. Tako se ne može u istu ravan.

PARTIZAN – VOJVODINA 4:1 (2:0)

/Natho 15, 23p, Filipović 61, Baždar 84 – U. Nikolić 81/

 Stadion: Partizana

Gledalaca: 3.500

Sudija: Milan Mitić 6,5

Žuti kartoni: Belić, Baždar (Partizan), Jeličić, Bjeković (Vojvodina)

Crveni karton: Igor Jeličić (Vojvodina) u 27. minutu

 PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 6,5 – Filipović 7,5, Marković 7, Vujačić 7, Urošević 7 – Belić 6,5 (od 46. Traore 6), Fejsa 6 (od 46. Baždar 7) – Dijabate 6, Natho 8 (od 78. Andrade -), Menig 7 (od 73. Jović - ) – Rikardo 7 (od 67. Pavlović 6).

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6 – Bjeković 5,5 (od 67. Lazarević), Jeličić 5, Traore 5, Đorđević 5,5 (od 84. Antonijević) – Milosavljević 5,5, Topić 6 – Baraj 5 (od 66. U. Nikolić 7), V. Simić 5, Malbašić 5 (od 46. Vitas 5,5) – N. Nikolić 5 (od 67. Čumić 6).

MOZZART BET SUPERLIGA, 13. KOLO:

Petak

Novi Pazar - Mladost Lučani 3:1 (1:1)

/Majdevac 20, Nikčević 78, Gavrić 89 - Bojović 29p/

Subota

TSC - Radnik 2:1 (1:1)

/Jovanović 31, Mirčevski 53 - Oreščanin 22/

Javor - Voždovac 0.2 (0:1)

/Mijailović 32, Pantović 82/

Napredak - Kolubara 4:0 (3:0)

/Šarić 11, Putničanin 26, 33, Čečarić 88/

Nedelja

Spartak - Radnički 1923 1:2 (1:2)

/Hrstić 4 – Krajišnik 34, Vidosavljević 45+3p/

Mladost GAT - Crvena zvezda 0:4 (0:1)

/Ivanić 12 i 84, Katai 70, Kanga 87 pen/

Partizan - Vojvodina 4:1 (2:0)

/Natho 16 i 23 pen, Filipović 60, Baždar 82 - Nikolić 81/

Ponedeljak

16.00: (1,60) Čukarički (3,90) Radnički Niš (5,80)



tagovi

Milan RastavacGordan PetrićFuseni DijabateBibars NathoFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara