©Starsport
©Starsport

TSC ozbiljno misli o Ligi šampiona, sad je već na plus četiri ispred Partizana (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 02.04.23. | 18:07

Topolčani slavili pogotkom iz penala protiv Radnika u gostima - 1:0

Iz kola u kolo san koji sanja TSC sve bliži je javi, a novi korak ika cilju predstavljala je današnj pobeda uu gostima Radniku (1:0). Rovovska bitka u Surdulici razrešena je sa bele tačke, iz penala koji je iznudio Saša Jovanović, a u gol vredan celog plena pretočio Luka Ilić. Pogodak igrača pozajmljenog iz Troje, četvrti ove sezone, ostaviće u senci skromnu fudbalsku predstavu na jugu Srbije, a jedino što će ostati upisano je 17. slavlje Topolčana koji su iskoristili poraz Partizana od Vojvodine da se odvoje na plus četiri u odnosu na crno-bele i nastave da sanjaju san o drugom mestu i kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Očekivao se čvrst fudbal, ulozi su bili veliki, ali rivali nisu sakrili karte. Surduličani su pokušali da ponove nastup protiv Partizana u Humskoj, delovali su defanzivno i čekali priliku da iz tranzicije ili prekida postignu pogodak. Ono što nije uspelo defanzivcima crno-belih, uspelo je fudbalerima u belim dresovima koji su neutralisali kontra napade domaćeg tima. TSC je podsetio na neke ranije pobede na teškim terenima, kao u Ivanjici ili Lazarevcu, pa je čak i rezultat bio isti (0:1).

Izabrane vesti

Sanjaće i dalje to drugo mesto u Bačkoj Topoli, uspeli su da još jednom iskoriste agoniju Partizana i sada su na četiri boda odmakli timu iz Humske ulice. Upravo je na datoj adresi Radnik napravio korak napred ka opstanku, danas ga je pak TSC vratio korak nazad. Surduličane očekuje mučenička borba do kraja prvenstva, a šansu će tražiti u nekom od narednih mečeva. Žarko Lazetić će moći ponovo da bude zadovoljan izdanjem svog tima koji pored svih okolnosti uvek uspeva da nađe rešenje. Dugo nije viđen Stefan Vukić, ove sezone je postigao tek dva pogotka, a danas je bio adut stratega Topolčana. Koliko je poverenja imao u njega šef stručnog štaba govori i to da je mladi Ratkov ostao na klupi. Lavoska borba visokog napadača sa defanzivcima Radnika, i na kraju ključan pas nakon kojeg je dosuđen penal. Još jedan primer da se napadaču ne sudi samo po učinku u vidu golova.

Izostala je realizacija kod obe ekipe tokom prvih 45 minuta. Tvrd teren i borbeni domaćin nisu sprečili Topolčane da pokušaju da nametnu svoj tempo i stil igre, ali ne i da ozbiljnije ugroze gol najboljeg igrača prethodnog kola Mozzart Bet Superlige, golmana Ranđelovića. Gosti su forsirali pas igru sa povremenim dugačkim loptama iz zadnje linije ka gorostasnom napadaču, Stefanu Vukiću, koji se rvao sa defanzivcima Surduličana. Topolčani nisu uspeli da pronađu završni pas u svom posedu, dok je Radnik pokušavao da pripreti iz prekida ili kontra napada koje su vukli Makarić i Radulović. Upravo je celo poluvreme stalo u jednu polupriliku, hitri Andrija Radulović je ukrao loptu Dušanu Cvetinoviću a novopečeni reprezentativac Nemanja Stojić pravovremeno startovao. Publika je ostala uskraćena za kvalitetniji fudbal u prvom delu igre, o čemu govori i podatak da nije viđen šut u okvir gola.

Prvih pet minuta nastavka je donelo više uzbuđenja nego kompletno prvo poluvreme. Prvo je Stefan Vukić šutirao nakon odlične akcije svog tima, Ranđelović je loptu zakačio rukom i poslao je u korner. Odmah nakon toga šansa i za Surduličane, Radulović je gađao a Veljko Ilić nogom odbranio njegov udarac. I dalje su gosti forsirali pas igru, pa je Stefan Vukić kao sidraš bio meta saigrača unutar kaznenog prostora protivnika. Na taj način su fudbaleri Lazetićevog tima i došli do prednosti. Vukić je ostavio loptu Saši Jovanoviću koji je oboren, te je sudija Mitić pokazao na belu tačku. U odsustvu Ifeta Đakovca odgovornost je preuzeo Luka Ilić i mirno realizovao najstrožu kaznu.

Morao je Radnik da napadne, pa je Slavoljub Đorđević reagovao ubacivanjem četiri nova igrača. Nervoza je ušla na teren, pa je strateg TSC-a Lazetić javno opomenut od strane sudije Mitića. Surduličani su pokušavali da izjednače, ali im Topolčani nisu davali previše prostora. Danoski je imao šansu pred kraj utakmice, međutim nije bio precizan.

MOZZARTBET SUPERLIGA 28. KOLO

RADNIK SURDULICA:TSC 0:1 (0:0)

/L. Ilić 60p/

Stadion FK Radnik, Surdulica

Gledalaca: 300

Sudija: Milan Mitić (Leskovac)

Žuti kartoni: Stevanović (Radnik), Kuveljić, Stojković, Lazetić (TSC)

Radnik Surdulica (3-4-3): Ranđelović 6 - Abubakar 6, Bondarenko 6, Stevanović 6 - Duronjić 5,5 (od 66. Dražić 6), Oreščanin 6 (od 66. Subotić 6), Rustemović 6 (od 75. Kunić), Stojanović 5,5 - Radulović 6,5 (od 75. Lazić), Makarić 6, Danoski 6

TSC (5-3-2): V. Ilić 6,5 - Cvetković 6, Stojković 6, Stojić 6,5, Cvetinović 6 (od 80. Antonić), Petrović 6 - Kuveljić 6,5, Milosavljević 6, L. Ilić 6,5 (od 89. Krpić) - Vukić 6,5 (od 63. Ratkov 6), Jovanović 6,5

Igrač utakmice: Stefan Vukić 6,5

MOZZART BET SUPERLIGA, 28. KOLO

Petak

Kolubara - Napredak 0:1 (0:0)

/Krstić 74pen/

Mladost Lučani - Novi Pazar 1:3 (1:1)

/Žunić 34 - Mijić 28, Bogdanovski 48, Majdevac 72/

Subota

Radnički 1923 - Spartak Subotica 2:2 (1:1)

/Čolović 20, Činedu 77 – Stanić 38, Srećković 54/

Voždovac - Javor 0:1 (0:0)

/Bosić 59/

Crvena zvezda - Mladost GAT 4:2 (2:2)

/Katai 18 i 90, Kanga 45 pen, Rakonjac 82 - Vidakov 11 i 33/

Vojvodina - Partizan 2:1 (0:0)

/Malbašić 53, N. Nikolić 84 - Pantić 90/

Nedelja

Radnik - TSC 0:1 (0:0)

/Ilić 60p/

Radnički Niš - Čukarički 0:2 (0:2)

/Docić 20 penal, 45 penal/



tagovi

TSC Bačka TopolaRadnikRadnik SurdulicaLuka Ilić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara