©Starsport
©Starsport

Lazetić posle pobede TSC-a u Surdulici: Po onakvom terenu tako dominirati, to je fantastično

Vreme čitanja: 2min | ned. 02.04.23. | 21:13

Strateg kluba iz Bačke Topole zadovoljan posle novog trijumfa

Minimalnom pobedom nad Radnikom (1:0) TSC se učvrstio na drugoj poziciji i potvrdio zrelost i kapacitet da se naredne jeseni nađe na evropskoj pozornici. Trijumfom u Surdulici izabranici Žarka Lazetića su se dodato udaljili od Partizana i nastavili trku za drugo mesto (i kvalifikacije za Ligu šampiona) u kojoj im je saa prvi pratilac Čukarički sa dva boda zaostatka. Ceo plen u vrlo tvrdoj utakmici po veoma lošem terenu predstavljao je povod za zadovoljstvo stratega TSC-a.

Izabrane vesti

"Momcima kapa dole i sve čestitke. Po onakvom terenu, tako dominirati, to je fantastično. Dugačka trava, suvo, neravno, ne znam šta još može da otežava. Teško je bilo sta napraviti ili iskreirati, tesko je primiti loptu", rekao je Lazetić i dodao:

"Ključno je bilo što smo od samog starta uspeli da dominiramo i sve vreme nismo odustajali. Radnik nam je otežao odličnom defanzivom, bili su kompaktni i sjajni u niskoj zoni, ali smo bili dovoljno strpljivi i pored nervoze i pritiska koji je bio očit".

Momenat odluke ispostavio se penal posle prekršaja nad Sašom Jovanovićem koji je u gol pretočio Luka Ilić.

"Imali smo 3 šanse, Radnik jednu kontru, i prekid. Akcija kod penala je bila izvanredna i na našu sreću otišlo je u našu korist".

Iako je TSC u Surdulicu stigao značajno oslabljen pobedom je uspeo da se učvrsti na drugoj poziciji.

"Prvi izazov posle pauze smo dočekali, bez povređenih Ćalušića i Radina, ali i Đakovca koji je imao kartone. Antonić je odradio tek dva treninga, iza Cvetinovića je pauza od 5 nedelja, a Ratkov je igrao dve utakmice za Orliće… Zbog svega pomenutog ovo je pobeda koja vredi mnogo više od tri boda, za sve nas u klubu. Zato čestitam svima na pobedi koja mnogo znači za nastavak sezone, korak po korak idemo prema svojim ciljevima".

TSC novi izazov očekuje već u petak kada će u okviru 29. kola ugostiti Vojvodinu.

"Momci su malo proslavili u svlačionici, malo u autobusu, sutra će se oporavljati, a nama svima su misli već okrenute prema petku i derbiju sa Vojvodinom, sa kojom imamo veliki sportski rivalitet, i koja nam je dužnik iz prošle sezone".



tagovi

Žarko LazetićTSC Bačka Topola

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara