©MN Press
©MN Press

TSC vodi bitku sa Salcburgom oko talentovanog veziste iz Južne Afrike

Vreme čitanja: 1min | sre. 24.01.24. | 10:10

Lufumlo Sifumba na meti aktuelnog vicešampiona Srbije

TSC iz Bačke Topole vodi bitku sa austrijskim Salcburgom oko angažovanja talentovanog veziste Kejp Taun Sitija, Lufumla Sifumbe, tvrdi Tviter stranica UnplayableZA, inače partner Transfermarkta za tržišna dešavanja u Južnoafričkoj Republici.

Isti izvor tvrdi da bi igrač mogao da krene put Evrope, ukoliko na klupsku adresu stigne primamljiva ponuda. Sifumba ima 18 godina, igra u centralnom delu manevra, a u dosadašnjem toku sezone zabeležio je šest nastupa u svim takmičenjima za Kejp Taun. Krajem prošle sezone je prekomandovan u prvi tim, tako da tek treba da potvrdi svoj potencijal.

Izabrane vesti

Prema saznanjima Mozzart Sporta igrač je skautiran od strane zvaničnog vicešampiona Srbije, ali još uvek nije izvesno da li će stići u Bačku Topolu. U ovom trenutku nije poznato koliko bi moglo da iznosi potencijalno obeštećenje, odnosno suma koja bi zadovoljila čelnike kluba iz trećeg najvećeg grada u Južnoafirčkoj Republici.

Sifumba bi mogao da postane prvo zvanično pojačanje ekipe Žarka Lazetića u zimskom prelaznom roku. Klub su do sada kao slobodni igrači napustili Lazar Mićić i Dušan Cvetinović.


tagovi

Lufumlo SifumbaZimski prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara