Komentari na vest

MOZZART ANALIZA: Antiklimaktičko finale i Zvezdina timska pobeda

G

GostO

pre 2 meseca

Da krenem redom. Prvo je Covic odradio odlican posao sa uklanjanjem Bolthauzera. Ne samo sto je sklonio coveka koji konstantno navlaci za Partizan, vec i drugim sudijama koje su to radile poslao poruku da ima prljavstinu i o njima, i da im je bolje da sude kako treba. Na kraju se to i desilo. Znam da ce Grobari da kukaju na sudjenje u prvoj utakmici, ali realno, pricamo o 2-3 faula. Isto tako je u poslednjoj utakmici dosudjeno nekoliko izmisljenih faulova za Partizan, niko rec nije rekao. Sudjenje apsolutno nije uticalo na rezultate. Sferopulos je fantasticno pripremio i vodio utakmice i ekipu, odrzao cas kosarke Obradovicu. Igraci bili odlicni na terenu, kontrola sve vreme, bez panike, svako je dao sve od sebe, i tu nema sta lose da se kaze, bukvalno su cele sebe davali za ovaj trofej. Publika je bila fantasticna u prve dve utakmice, pokazali smo celom svetu da mozemo da budemo gospoda, i da kad se svi ponasaju kako treba i nema provokacija, i publika navija kako treba. Interesantna je ova konstatacija da je Obradovic neocekivanom petorkom stigao Zvezdu. On to radi cesto iz ocaja. Kad su sve nade potonule, on uvaci ove koji ne igraju, i interesantno, oni svakog puta pokidaju. Andjusica svi Grobari pljuju, on je 90% utakmica kad je imao neku minutazu odigrao fantasticno. Partizan sa druge strane je imao mnogo problema, rekao bih pre svega internih. Mnogo para, mnogo sujeta, mnogo ega, igraci su im dobri ali nemaju karakter pobednika, bukvalno su paljevine, i klasicna domacinska ekipa, i nisu tim. Pritom zadojeni mrznjom, ponasanje sve samo ne sportsko, sto je kulminiralo Nanelijevim napadom na Lazarevica. I tu su konacno pali psihicki. U Partizanu je Aleksa standardno igrao odlicno protiv Zvezde, i kad bi svaku igrao tako, nebo bi mu bilo granica. Sve u svemu, Partizan bolji na papiru, Zvezda bolja na terenu, i kao tim. Idemo sad dalje, u nove pobede.
P

Pera genije

pre 2 meseca

Najzad jedan normalan i razuman komentar! 👏👏👏
J

Jacques

pre 2 meseca

Solidna analiza, sine, samo si propustio da navedes da je prva utakmica surovo i krvavo pokradena, cak je i ova coviceva liga priznala 8 gresaka na stetu KKP na prvoj. I to 8 gresaka - direktnih 10 poena. To je ubilo momentum i to je posluzilo da se ne otima sumanuto u drugoj utakmici. Onda vas poslednji idiot iz tima provocira kao klosar naseg najboljeg igraca ove sezone, budala koja je igrala 28 sekundi izaziva incident, ostajemo bez najboljeg igraca i 3:0. E, tek nakon ovoga mozemo da razgovaramo o Sferinoj tak
K

Karlo Veliki

pre 2 meseca

Sudjenjem na kupu u Nisu gde su bile sudije narucene od strane Covica pripreman je teren i modalitete rukovodjenja za ABA i KSL... Na prvoj utakmici finala ABA osam gresaka je uzelo pobedu Partizanu... Slucaj "Naneli-Lazarevic"! lici na montazu od strane muljatora... I jos nesto, EL je pokazala koliko je CZ mocna u Evropi a ABA, u Srbiji. Veliko pitanje je zasto? Odgovora se plasis a dobices ga sledece godine u februaru...Poleteli ste podmetanjem...
D

Dusmanin

pre 2 meseca

Ukratko, bez Tea smo losiji od svih u EL osim Albe i Asvela. Od Partizana duplo. Sa zdravim Teom smo jaci 5 puta od Partizana. Da nas sad hipotetski uzmu i stave na F4 sa Teom bismo mogli osvojiti. Ali covek ima 37 godina, ne moze da odigra 70 utakmkca godisnje i toliko o tome. Potencira se Mirotic u pravdanju Partizanove sezone a niko da pomene Nejpira, kao da ga je Smart zamenio. Da je Nejpir odradio sta je mogao i za sta je placen, to je minimum jos 5,6 pobeda u EL. Tobija i ostale promasaje ne moramo ni nabrajati, dovoljan je glavni i najskuplji igrac koji je ispao bas najveci promasaj.
Đ

Đeneral Draža

pre 2 meseca

Ne znam ko je gospodin stručni saradnik, ali iz priloženog vidimo da sve čemu se on nadao ili procenjivao nije se dogodilo, ili bolje reći dogodilo se sasvim suprotno, pa bi se možda odrednica stručni mogla staviti i pod znake navoda.
X

Xao

pre 2 meseca

Mislim da bi Zvezda dobila seriju cak i da je Partizan slavio u prvoj.
X

Xao

pre 2 meseca

Niko cele sezone da napise koliko meceva u EL je Zvezda igrala bez 2 pleja i jos par igraca? Ali se zato potencira kako je neuspesna u El. A sa tih nekoliko pobeda bi stigla do plej-ofa ili bi bar bila u igri do kraja

Sin_Nebojša

pre 2 meseca

Hahahahahaha "kultni evropski klub".... Hahahahaha Pociscen je taj "kultni evropski klub" sa metlom pred 20000"kultnih evropskih navijača" sa tendencijom metlanja i u KLS ukoliko se ne dogodi vec vidjena BEŽANIJA "kultnog evropskog kluba " iz KLS.
L

LosaAnalizaNavijacka

pre 2 meseca

Da si malo bolje analizirao izveo bi zakljucak da je Zvezda vec od dobijene utakmice u Kaunasu jos dok Duško bio tu i nekih 5,6 i to u gostima izgubila na loptuu,dve. I da je gostima pobedila i fener i makab učesnike F8i,a ne valensiju i zalgiris kao neki. I da je odrala te avangarde isto u el ko praznu kesu. Da je imala turbulenciju u timu i masu povredjenih igraca kao niko. Da je igrala pet puta bolje aba ligu nego ti iz humske. Na kraju svaka analiza reci ce da se ne gubi domaci teren lako,a ne u petoj mogucoj.
S

Sportski

pre 2 meseca

Da li ce ,,najveci najbolji ,najtrofejniji,najnajnaj.....,, ikada smoci snage,biti čovek,sportista,normalan i čestitati j da mu ne budu drugi krivi. Nije se javljao prosle godine kada Kampaca isključili za dzabe,kada su pre2 nedelje pokrali Buducnost...Pa frajeru ,pobedi pred svojim navijacima.Mora da opravda najveci budzet u istoriji
G

Grobar1

pre 2 meseca

Zvezda nas je pregazila, mi sa legijom stranaca koji ne znaju sta znaci derbi. Ne moze bez Srba titula i tacka.
P

Posteno

pre 2 meseca

Ima i medju vama normalnih i realnih koji vide da je zeljko prevara
V

View

pre 2 meseca

@Pošteno Prevario Pao, Huventud, Fener....
G

Grobarcina

pre 2 meseca

À sa srbima moze se osvoji evroliga i udje u top 8 ili ode na F4 ?
M

Mikula

pre 2 meseca

Ide metla još 2 puta ako Partizan prodje Megu. Ako ne budu krale sudije finale Zvezda-Mega.
R

Repac Plandište

pre 2 meseca

Ja mu verujem, mislim Zelimiru. Ubedjan sam da je Zelimir namerno oborio formu pred srpsku ligu. Osvojio je Evroligu toliko puta, prosle godine i ABA, ostala mu je srpska liga i kup. Jedino je problem sto budzet nije bas na nivou i sto ga sudije ne postuju. O tome su govorili objektivni sportski eksperti poput pudle, pume Ćuje Donalda i onog crno bela magija. To su jedini branioci partizanstine za razliku od desetine pristrasnih zvezdaskih portala i tzv. kosarkaskih analiticara. Sa ovim su se složili...
G

Ghost5

pre 2 meseca

Nema analize, nema poturene priče o domaćim igračima, o lošoj igri naših igrača i lošoj postavci našeg trenera. Svi Grobari treba da stanu uz svoj klub, jedan od najvećih u Evropi i svetu. Ovi će sad reci da su veći Cibona i Bosna, naravno Cibona je elikan kog ja lično veoma poštujem i smatram za jedini pravi košarkaški derbi balkanski klasik, ali ne čine samo titule prvaka Evrope klub jednim od najvećih u svetu, već sve što pored toga ide, navijaci, legende, broj vrhunskih igrača, prepoznatljivost u svetu, brend. Dovoljno je da pročitate izjave predsednika Virtusa kakav je dan za Bolonju i taj region Italije kada gostuje Partizan, ne Real već Partizan i da je to sportski događaj godine. Zatim 15000 navijača koji su prve godine posle pauze u EL ostali ispred hale u Berlinu, želeći da vide taj kultni evropski klub. E sad ono najvažnije, svi mi znamo ko nam je najveći neprijatelj, kako reče najveći trener svih vremena,ne dajte se pasijim sinovima. To treba da bude motiv, da znaš protiv koga igras, ko su i sta ovi sa druge strane i ko ih podržava i daje i kapom i šakom titule u svim sportovima zadnjih 10 godina.
s

senseimaster

pre 2 meseca

Kao i uvek majstori demagogije,prvo se zaboravi Jugoplastika a onda se priča o Virtusu zato što im dolazi preveliki partizan a ne zato što je u oba tima igrao danilović,uvek je zamena teza...samo tako nastavite,poješće vas mržnja i zavist....
X

XeXeXe

pre 2 meseca

Tako i ovi na terenu kao ti...busaju se da su najbolji, nedodriljivi,svetinja, institucija....a ovamo imaju manje asistencija nego TEO, navijaci ubacuju predmete na teren, igraci dave protivnike dok se izvoide slobodna bacanja. Sitnice koje na kraju prevagnu, pa se malo zamislite gospodo iz Humske :-)
a

arroyo

pre 2 meseca

kako li je samo super kad ti ne treba nikakva droga da bi halucinirao
O

Ognjen 161

pre 2 meseca

MVP finala je Milivoje Jovčić

Sin_Nebojša

pre 2 meseca

A najbolji Partizanovi košarkaši već nekoliko sezona Boltauzer,Javor i Pukl.
K

Kabsbs

pre 2 meseca

Kakava tuzna analiza . Osecam bas veliku tugu
G

Gogsi

pre 2 meseca

Ne mozes da dobijes vaznu utakmicu ako nemas asistencije.Jel se nesto radi na Partizanovom treningu ili se samo sut vezba?Neozbiljno od Obradovica .
d

d.g.

pre 2 meseca

Obi se čovek od analize zašto je premoćni Partizan Mozzart Bet izgubio. Te individualno su kvalitetniji, moćni ali nezainteresavani za aba. Pa nek osvoje onda el. Tu nisu ni u deset. Ni u el protiv Zvezde nisu bili motivisani. Ovo je timska pobeda nad individualcima. Nema sujete, nema nemotivisanosti. Tomkins je zainteresovan a ima titula više nego ceo tim Partizana. Ne sumnjam da bi takav bio i Hanga. O Teu da ne pišem. Zato bi Aleksa blistao u ovom timu Zvezde. On sa energijom štrči u Partizanu. Donekle ga prati Ponitka i tu je kraj.