TSC započeo pripreme, ambicije nepromenjene: Izlazak u Evropu i dalje cilj

Vreme čitanja: 5min | sre. 21.12.22. | 18:43

Žarko Lazetić na prvoj prozivci okupio 29 fudbalera

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Bačke Topole)

Hladno vreme, ali topla atmosfera u Bačkoj Topoli. Juče je održan svečani ručak za sve članove stručnog štaba i igrače, a danas je odrađen i prvi trening. Svi prvotimci su prošli lekarske preglede i spremni su za nastavak sezone. Među 29 prisutnih su i četiri golmana: Nenad Filipović, Nemanja Jorgić, Nikola Bursać i Veljko Ilić, a prvom timu priključeni su i omladinci Miljan Krpić, Nemanja Krsmanović, Abdul Fuseini Rašid, Vukašin Krstić, Petar Ratkov, Mihajlo Milosavić i Momčilo Svilar.

Izabrane vesti

„Nekoliko mladih igrača koji su već bili sa nama i tu su i dalje. Kako budu prolazile pripreme videćemo ko će od njih ostajati tu, ko će možda na pozajmicu i ko će se priključiti juniorskom timu. Od prvog dana priprema su sa nama i dva pojačanja, Cvetinović i Radin, koja treba da se uklope u grupu i budu prihvaćeni, mada mislim po našoj proceni da će oni izuzetno pojačati konkurenciju. Drugi deo sezone će biti veoma naporan i veoma izazovan za nas. Gledaćemo da dočekamo taj drugi deo dovoljno spremni za izazove ispred nas. Svi momci su dobili individualne programe koje su odradili i više nego što je predviđeno, svi su došli u jako dobrom fizičkom stanju, što znači da možemo od prvog dana da radimo sa loptom i unapređujemo igru tima“, navodi strateg TSC-a.

Fudbaleri tima iz Bačke Topole će prvi deo priprema boraviti na TSC Akademiji i u planu su dve prijateljske utakmice sa protivnicima iz Mozzart Bet Superlige. Petog dana nakon Nove godine protiv Spartaka iz Subotice, a sedam dana kasnije protiv Voždovca u Beogradu. U Turskoj gde će ekipa boraviti od 13. do 27. januara, zakazane su četiri kontrolne utakmice. Prvi protivnik će biti Nefči iz Bakua 15. januara, zatim 19. januara Debrecen koji predvodi srpski trener Blagojević, 22. januara Partizan i na kraju 26. januara, dan pred povratak u Srbiju, Šturm iz Graca, drugoplasirana ekipa austrijske lige.

„Gledali smo da igramo protiv timova sa različitim stilovima igre, da izbalansiramo i budemo što bolje pripremljeni za prolećni deo prvenstva“, ističe Lazetić.

Već su potpisala dva nova pojačanja, Milan Radin je pojačao vezni red, dok je Dušan Cvetinović zaoštrio konkurenciju u odbrani. Mogući su odlasci mlađih igrača na pozajmice, dok su eventualni novi transferi “otvorena opcija”.

„Trener uvek hoće još nekog igrača, bolje od onog što ima. Trenutno je takva situacija da smo kompletirali tim, u odnosu na možda neke odlaske koji mogu da se dese, od strane igrača koji nisu igrali dovoljno ili nisu zadovoljni minutažom i statusom u timu, pa ćemo u odnosu na to praviti moguću rotaciju. Kako sada stvari stoje to je to, ako ne bude tih odlazaka ostajemo u ovom sastavu i sa ta dva pojačanja smo kompletirali tim“, zaključuje šef stručnog štaba TSC-a.

Nema povređenih igrača, mladi Momčilo Svilar se vratio treninzima nakon operacije noge, dok je Jug Stanojev i dalje pod tretmanom zbog loma dve kosti šake, povrede koju vuče još od meča u kupu protiv Železničara iz Pančeva. Oporavak je bio dugačak, ali Stanojev može da trenira sa longetom na ruci. Zadovoljan je Lazetić što će ekipa imati dosta vremena za pripreme, jer u tome vidi prostora da što bolje fizički pripremi ekipu.

„Ove pripreme su zamišljene kao neka baza za drugi deo sezone. Prvi put imamo šest nedelja za pripreme, do sada je uvek bilo četiri, jer smo se negde uvek nastavljali. Sada imamo baš dosta vremena da uradimo dobru prevenciju, da podignemo opšte fizičke sposobnosti da bi igrači bili u što boljem stanju i da bi sprečili povrede. Biće teški tereni i biće potrebno mnogo napora“.

TSC će ipak biti nekompletan na kraju priprema jer su trojica igrača pozvana u reprezentaciju Srbije koja će 29. januara odmeriti snage sa Amerikom. To znači da će Nemanja Stojić, Nemanja Petrović i Luka Ilić propustiti poslednje dve kontrolne utakmice.

„Već imamo Mirčevskog koji je debitovao za reprezentaciju Severne Makedonije, sada imamo tri igrača pozvana u reprezentaciju Srbije. To je velika stvar za klub kao što je TSC. Čestitam lično igračima, ali to je velika satisfkacija i za ceo klub. Nadam se da će se kroz ovaj nastup nametnuti i u budućim mečevima reprezentacije u kvalifikacijama, kao što su se i nametnuli za ovaj poziv kroz poslednjih šest meseci. Nama će oni nedostajati na pripremama, faliće nam poslednjih sedam dana priprema ali nikome ne treba uskraćivati san da zaigra za reprezentaciju. Adaptiraćemo se, ipak je reprezentacija svetinja“, ističe Lazetić.

gallery

Tim iz Bačke Topole je trenutno na trećem mestu u Mozzart Bet Superligi, zabeležio je samo dva poraza na 21 utakmici, bez poraza je na gostovanjima, i plasirao se u četvrtfinale Kupa Srbije. Topolčani tvrde da je cilj i dalje Evropa, i za to će se boriti svim sredstvima u preostalim mečevima. Deluje da je izlazak kluba na međunarodnu scenu vrlo moguć, jer će Srbija imati narednog leta čak pet predstavnika u evropskim takmičenjima.

„Nama je od početka sezone cilj Evropa i moje izjave su bile takve. Od TSC-a se i očekuje Evropa, s obzirom na uslove. Uspeli smo da napravimo respektabilan tim i pokazali smo da možemo da se nosimo sa svim izazovima. Na pola smo puta, četiri boda više ispred i super je to za polaznu tačku. Ima puno još da se igra i to apsolutno ništa ne znači. Znamo da pravi izazovi tek predstoje. Mi smo na neki način lovina, puno timova žele na naše mesto, možda tri ili četiri, i to je i sportski gledano normalno. Zato smo gledali da dovedemo igrače koji su dovoljno kompetitivni i mogu da se nose sa tim izazovima. Igrači koji su ovde su pokazali da to mogu. Teško ćemo ponoviti polusezonu koju smo imali. Negde smo možda i premašili očekivanja i ciljeve, ali potrudićemo se da to ostane tako ili bude bolje. Svesni smo da je to teško ali zavisi kakav će biti naš pristup. Ovde nas je dovelo to što smo išli svaku utakmicu da pobedimo“, podvukao je Žarko Lazetić.


 


tagovi

TSC Bačka TopolaMozzart Bet SuperligaŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara