Igor Tudor na Velodromu (© AFP)
Igor Tudor na Velodromu (© AFP)

Tudor se posvađao sa igračima Marselja: Ne trčite dovoljno! Svlačionica se žali predsedniku: Viče na nas

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.22. | 10:44

Pakao na Velodromu

To nisu problemi, to je pakao. Velodrom je stadion koji „jede“ igrače (koliko se dobrih nije snašlo) i trenere, a poslednji koji bi mogao da sagori u histeričnom okruženju je Igor Tudor, mada je i sam kriv za nezadovoljstvo kreirano ovog leta u Marselju.

Sezona samo što nije počela, a francuski velikan u nju ulazi ophrvan nevoljama. Em nikog nije pobedio u pripremnom periodu, em su odnosi između novog šefa Stručnog štaba i fudbalera dovedeni do tačke pucanja posle samo mesec dana saradnje. Ispostavilo se da Hrvat nije zadovoljan načinom na koji igrači treniraju, a zvezde i zvezdice njegovim idejama, zbog čega raste pritisak u nekadašnjem prvaku Evrope.

Izabrane vesti

Prema navodima L'eEipa i Provansa između Tudora i fudbalera ne da nije uspostavljena konekcija, već je tenzija opipljiva. I manifestovana na više načina. Brazilski vezista Žerson je žestoko replicirao treneru tokom treninga, pošto mu je ovaj zamerio da se ne trudi dovoljno, istog dana je Žordan Amavi izbačen iz konkurencije za prvi tim, jer se levi bek posvađao sa startegom. U raspravu je ušao i Turčin Džengiz Under...

Ne trčite dovoljno, ne radite dovoljno na treninzima i ne igrate kako bi trebalo“, navodne su Tudorove reči izgovorene prilikom preuzimanja tima, dovoljne da izazvu lavinu emocija u svlačionici.

Koliko je ambijent na Velodromu napet svedoči podatak da je Marselj u međuvremenu napustio i Mauro Kamoranezi. Tudor ga je prilikom dolaska opisao kao desnu ruku, a ispostavilo se da ga je samo koristio kao pokrivalica za Harija Vukasa koji nije isprava mogao da se prodruži Hrvatu. Kad je Vukas dobio zeleno svetlo i stigao na Velodrom, Kamoranezi je otišao. Posle samo dve sedmice zajedničkog rada.

Delegacija igrača sa dužim stažom, na čijem je čelu kapiten Dimitri Paje, zatražila je sastanak sa predasednikom Pablom Longorijom, kako bi predsedniku predočila Tudorove metode, smatrajući ih neshvatljivim. I da su one glavni uzročnik poraza od Midlsbroa, Noriča i Milana, te remija sa Betisom na kontrolnim mečevima. Navodno su se žalili na Tudorove postupke, smeta im što je grub, što se na njih dere tokom treninga, a usput mnogi od njih ne razumeju plan igre i nisu im jasni zahtevi, što pojačava negativan utisak u sedmici za kad je zakazan početak novog prvenstva. U prethodnom je bio drugi, Horhe Sampaoli je otišao zbog toga što mu uprava nije dovela pojačanja za igranje u Ligi šampiona, da bi predsednik Longorija posle najnovijih dešavanja navodno stao iz trenera, obećao Tudoru da će prodati one fudbalera koji ne zadovoljavaju standarde struke.

Marselj u nedelju veče čeka Rems, a sudeći prema raspoloženju navijača koji su protiv Milana častili kompletan klub zvižducima, premijera ne obećava...


tagovi

MarseljIgor Tudor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara