Albert Nađ u dresu Čukaričkog protiv Đorđa Lazića iz Partizana (Star sport)
Albert Nađ u dresu Čukaričkog protiv Đorđa Lazića iz Partizana (Star sport)

Albert Nađ protiv druge ljubavi

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.05.24. | 09:56

Sećanje na Lazetića koji mu preti i Zavišića koji mu pomaže

Kažu dva svaki čovek ima dve otadžbine. Jednu na osnovu rođenja i – Italiju. Isto tako, fudbaleri imaju matični klub za koji su vezani emotivnim nitima i jedan koji simpatišu, ali ne mogu nikad da ga vole kao rođeni. Tako će i Albert Nađ u petak biti u centru pažnje, jer se sa svojim Partizanom vraća na Banovo brdo, gde je završio karijeru u dresu Čukaričkog.

Ovoga puta neće biti stolice za ljuljanje, kakvu su mu 2009. tadašnji saigrači poklonili u znak odlaska u igračku penziju, ali bi belo-crni opet mogli da zaljuljaju poziciju Parnog valjka i ugroze mu osvajanje drugog mesta, vredno plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. TSC ozbiljno pritiska, briljira u plej-ofu Mozzart Bet Superlige i zato su Nađ i Partizan u obavezi da odbiju još jedan nalet ekipe iz Bačke Topole.

Izabrane vesti

Neće im biti jednostavno, jer Parni valjak tri godine nije dobio meč na stadionu na kome će se pojaviti u petak od 18.30. Pretprošle sezone ga je neuspeh u poslednjem kolu osnovnog dela prvenstva koštao bolje startne pozicije u plej-ofu, prošle godine u ovom periodu je izgubio dva meča u razmaku od samo tri dana, što je uticalo na pad čak na četvrto mesto na tabeli, zabrljao je nedavno i 30. kolu aktulenog šampionata i to ga opterećuje i svakom smislu.

Nađ dolazi na mesto gde je okončao igračku karijeru, jer je istuacija u Humskoj nekoliko godina ranije podsećala na aktuelnu. Navijači su tražili ostavke čelnika, bojkotovali utakmice, finansijska i organizaciona kriza je bila velika, klub je precrtao dva asa – Ivicu Kralja, gle koincidencije, sada sportskog direktora – i upravo Alberta, da bi nekadašnji vezista najpre 2007. otišao u Rusiju, da igra za Rostov, odakle se vratio u Beograd, zadužio dres Čukaričkog i u njemu proveo takmičarsku 2008/09. Zanimljivo, dao je i jedan gol i to na utakmici sa Vojvodinom (4:4) za koju su tad igrali Dušan Tadić, Dragan Mrđa, Janko Tumbasević (sada u lučanskoj Mladosti) i – posebno interesantnoŽarko Lazetić, u ovom času trener TSC-a koji će pokušati drugu sezonu uzastopno da završi ispred Partizana.

Ako se vratimo na dešavanja od prošle, prekinut meč zbog navijačkih incidenata, pa i dijalog upravo Nađa sa delom navijača, jasno da bivšem kapitenu teško pada odlazak na Banovo brdo. Jeste da i tamo ima prijatelje, da je ostavio dobar utisak tokom te jedne sezone, a da mu je tadašnji saigrač bio Bojan Zavišić, sada jedan od saradnika u stručnom štabu, ali interesuje ga samo jedno.

Kako da dobije utakmicu. Partizan je to u gostima uradio samo triput od početka kalendarske godine, što stavlja Alberta Nađa u još izazovniju pozciju.



tagovi

Mozzart Bet SuperligaFK PartizanČukaričkiAlbert Nađ

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara