Kepa, Zijeh, Verner, Sar, Alonso (©Reuters, ©AFP)
Kepa, Zijeh, Verner, Sar, Alonso (©Reuters, ©AFP)

Tuhel odstranjuje višak iz Čelsija: Sar ide u Monako, čekaju se Zijeh, Alonso, Verner, Kepa...

Vreme čitanja: 3min | pon. 08.08.22. | 18:09

Čelsi pokušava da skrati tim i pritom nešto zaradi

Na dobrom je putu Čelsi da ponovo izdvoji preko 200.000.000 evra na pojačanja u pokušaju da sastavi tim dostojan Liverpulu i Mančester Sitiju koji su godinama nedodirljivi na vrhu Premijer lige. Celo leto Tomas Tuhel pokušava od novog vlasnika Toda Bolija da izvuče novac za zvučna pojačanja, ali je dosad uspeo da dobije Rahima Sterlinga i Kalidua Kulibalija, dok je dovođenje Marka Kukurelje za 73.000.000 evra u ovom trenutku označena kao "panična kupovina".

Čelsiju i dalje nedostaju pojačanja, pre svega u napadu, ali kako je dosad potrošio već 187.000.000 evra na nove igrače, zbog finansijskog fer-pleja je u obavezi da prodaje kako ne bi došao u realan problem kršenja pravila. Zbog toga je Tuhel navodno spreman da dodatno skrati igrački kadar i usput pokuša da još nešto zaradi. Sa Stamford Bridža su ovog leta otišli Antonio Ridiger, Andreas Kristensen, Deni Drinkvoter i Met Mijazga, svi kao slobodni igrači, dok je klupski rekorder Romelu Lukaku posle samo godinu dana od transfera vrednog 113.000.000 evra otišao nazad u Inter za 8.000.000 evra vrednu pozajmicu.

Izabrane vesti

Nedelja, 17.30: (2,30) Čelsi (3,35) Totenhem (3,40)

Čelsi, dakle, još nikoga nije prodao, što će uskoro da izvesno da se promeni. Sa Ostrva je stigla informacija da je Malang Sar sledeći koji ide iz Londona, pošto je sa Monakom usmeno dogovorena pozajmica sa obaveznim otkupom narednog leta za 15.000.000 evra. Doduše, ta opcija je uslovna i zavisi od određenih stavki koje će biti ubačene u ugovor, a pre svega se odnose na njegov broj utakmica u dresu Kneževa tokom narednih deset meseci. Sar je u Čelsi stigao pre dve godine kao slobodan igrač iz Nice, ali se nije naigrao. Tačnije, upisao je samo 21 zvanični nastup za Plavce, u međuvremenu bio na pozajmici u Portu za 2.000.000 evra i jasno je da nije u Tuhelovim planovima.

Posle Sara, na izlaznim vratima Stamford Bridža su Hakim Zijeh i Markos Alonso. Njihove eventualne prodaje neće doneti bog zna kakve prihode klubu, pošto se za Alonsa već spekuliše da će ga Barselona najverovatnije platiti nešto manje od 10.000.000 evra, dok bi Zijehov transfer bio u tom rangu. Barsa još nije obezbedila novac koji La Liga traži kako bi se registrovala dosadašnja pojačanja i dva produžetka ugovora, pa samim tim i Alonsov transfer čeka bolje vreme. On sa klubom ima dogovor oko ličnih uslova, ali Barselona sada ne može da reaguje dok ne ispuni sve uslove da može da registruje igrače. Doduše, mogao bi da bude i kusur za Frenkija de Jonga, o čemu se takođe priča. Svakako posle dolaska Kukurelje Alonso je višak, a nije samo on. Tu su još zaboravljeni Emerson Palmijeri i Rahman Baba, koji imaju još po dve godine ugovora sa Čelsijem, ali daleko od toga da su u igri za ozbiljniju minutažu. Tako da će klub pokušati i njih da udomi do kraja avgusta...

Što se Zijeha tiče, dobro je poznato da se za njegovo zdravlje duže vreme raspituje Milan i da čeka signal sa Stamford Bridža da krene u akciju njegovog otkupa. Prvo se pominjala suma od 25.000.000 evra, ali kako se kraj prelaznog roka bliži, tako i cena pada pa je Čelsi sada navodno spreman da ga pusti uz veliki popust.

Do 31. avgusta iz Čelsija bi mogli da odu još Timo Verner, koji je nadomak povratka u Lajpcig, te Kepa Arizabalaga koga hoće Napoli, Ros Barkli, Ruben Loftus Čik, Armando Broja, Miši Batšuaji... Opet, očekuju se i ulazni transferi. Sezona je već počela, vreme leti, a pred Tuhelom i Bolijem, koji takođe obavlja funkciju generalnog i sportskog direktora, je ogroman posao.


tagovi

Markos AlonsoČelsiMonakoLetnji prelazni rok 2022Hakim ZijehMalang SarKepa ArizabalagaRuben Loftus ČikTimo Verner

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara