Foto: Star sport
Foto: Star sport

U Kruševcu pao favorit: Trajal prekinuo niz Železničara

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.11.22. | 19:50

Ofanzivom u drugom delu utakmice Gumari pobedili Pančevce i naneli im prvi poraz nakon devet kola Mozzart Bet Prve lige -1:0

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Vezali su Gumari treću pobedu na svom terenu, u poslednjem meču 18. runde Mozzart Bet Prve lige pod Bagdalom je pao favorit - Trajal - Železničar 1:0 (0:0).

Izabrane vesti

Boljom igrom u drugom delu igre kruševački sastav je slavio nad trećeplasiranim timom lige, a strelac je u 54. minutu bio Igor Savić. Bočni napadač Trajala sjajno se izborio sa odbranom gostiju i, na vrhu najboljeg perioda igre domaćeg tima, šutirao uz stativu, u dalji ugao gola Živkovića.

Pretila je pre toga ekipa Milana Nikolića udarcima Golubovića u drugom poluvremenu pre nego što je zatresla mrežu Pančevaca i na neki način najavila sigurniju igru od one sa početka meča. Nakon gola domaćina, najbolju priliku za Železničar propustio je Mirosavljev promašišvi zicer, a u toku iste akcije, neposredno pre, umalo smo videli autogol u mreži Jordanova.

Sadržajnije drugo poluvreme donelo je više uzbuđenja, dok prva prva polovina igre nije bila dovoljno atraktivna za prelaznu ocenu. U njoj su oprobali udarce Đorđević i Petrović sa strane gostiju, dok je kod domaćih najraspoloženiji bio Pavlović, ali njegova dva šuta nisu završila iza leđa Živkovića.

Trajal je prikazao još jedno dobro izdanje protiv na tabeli kvalitetnije ekipe, zauzeo deseto mesto pred završnu rundu jeseni u Mozzart Bet Prvoj ligi, dok je Železničar propustio šansu da se izjednači sa Grafičarom po broju bodova, timom koji trenutno zauzima drugo mesto na tabeli. Zabeležio je tako tim iz Pančeva poraz posle 9 rundi u prvenstvu, a Tomislav Sivić prvi neuspeh posle onog na premijeri na klupi Železničara, kada je poražen u Inđiji (4:1).

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 18. KOLO

Subota

Inđija - Radnički SM 0:1 (0:0)

/Čarapić 56/

Grafičar - Rad 6:1 (3:1)

/Nikolašević 14, Knežević 28, J. Mituljikić 42, 48, 62, Ilić 73 - Mihajlović 32pen/

OFK Vršac - Metalac 1:0 (1:0)

/Dijuf 26/

Nedelja

Jedinstvo Ub - IMT 0:1 (0:0)

/Vidić 90/

Radnički NB - Mačva 0:2 (0:0)

/Marjanović 66, Smiljanić 69ag/

RFK Novi Sad - Zlatibor 4:1 (1:0)

/Vujaklija 18, Živković 63, Jovanović 72, Milosavljev 86 - Dišić 70/

Sloboda - Loznica 2:2 (1:0)

/Šušnjar 31, 72p - Komarčević 59, Martinkevič 84/

Ponedeljak

Trajal Kruševac - Železničar Pančevo 1:0 (0:0)

/Savić 54/



tagovi

FK TrajalMozzart Bet Prva liga SrbijeŽelezničar Pančevo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara