Gol Harija Kejna (Reuters)
Gol Harija Kejna (Reuters)

Ugasi Mitrovića, ugasi Fulam: Kejn rešio londonski derbi za epitet najboljeg strelca u Totenhemovoj istoriji (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.01.23. | 23:20

Gol koji je engleski golgeter postigao u nadoknadi prvog poluvremena bio je njegov 266. za Sparse

Potučen je Totenhem u minulih nedelju dana i kusur u dva derbija Premijer lige. Prvo mu je meru uzeo Arsenal, zatim ga je Mančester Siti i pored 2:0 na poluvremenu,razmontirao sa četiri gola u narednih 45 minuta. Počela je ekipa Antonija Kontea da gubi korak za zonom Lige šampiona, ali se večeras u malom londonskom derbiju 21. kola engleske elite trgnula i zahvaljujući lucidnosti, od večeras Totenhemovog rekordera Harija Kejna tik pred odlazak na odmor ipak smanjila zaostatak za četvrtoplasiranim Mančester Junajtedom - 0:1.

Ugasili su defanzivci večeras Aleksandra Mitrovića, bili na visini zadatka u pokrivanju srpskog golgetera i najboljeg strelca Fulama, a to se ove sezone često ispostavljalo kao odličan recept i penicilin za Kotidžerse. Mitrogol je ostao na brojci od 11. prvenstvenih golova, a Kejnu je 16. prvenstveni poslužio za pisanje istorije. Izjednačio se reprezentativac Engleske sa Džimijem Grivsom na brojci od 266. golova i tako uz čoveka koji je za Sparse igrao tokom '60-ih godina prošlog veka postao najbolji strelac u istoriji kluba.

Izabrane vesti

Kolaju ovog januara priče kako bi Kejn na leto mogao da napusti severni London, kako mu je dojadila nekonkurentnost i neosvajanje trofeja sa Totenhemom, odnosno kako bi mogao u redove Mančester Junajteda, možda minhenskog Bajerna. Činjenica i ove sezone šanse za osvajanje pehara deluju poprilično stidljivo, ali Hari ne prestaje da isporučuje golove, a prema najavama engleskih medija, po završetku januarskog prelaznog roka, počeće pregovori o novom ugovori, koji izgleda želi da potpiše.

Bez njegovih golova ove sezone, Sparsi bi bili puki prosek, budući da nema adekvatnu pomoću u Hjong Min Sonu (samo četiri pogotka), a da Rišarlison koji je ovoga puta šansu dobio sa klupe, nije postigao niti jedan premijerligaški gol od starta sezone!? Ali prva zvezda čuva ambicije londonskog tima da i naredne sezone nastupa u Ligi šampiona.

Fulam jeste bio nešto konkretniji tim u ne previše sadržajnom prvom poluvremenu, ali od Kejnovog okreta i savršeno preciznog udarca sa kapice šesnaesterca nije bilo odbrane. Posle majstorskog gola, možemo da konstatujemo da je od Harijevog debija u Premijer ligi 2012. godine jedino Kevin De Brujne postigao više pogodaka van šesnaesterca. Belgijanac ih je sakupio 25, Kejn ima jedan manje, a Kristijan Eriksen 23.

Daleko od toga da je Totenhem večeras dominirao na Krejven Kotidžu. Nisu se Sparsi ni pretrgli da spakuju još bar jedan gol u drugom poluvremenu i tako izbegnu opasnost od novog gubitka bodova. Najbolju šansu za tako nešto imao je upravo Kejn početkom nastavka, ali je Bernd Leno dobrim refleksima zaustavio pokušaj glavom.

Odbrana Totenhema je nadalje uglavnom bila vrlo disciplinovana i pokretljiva, napravivši ispred gola Iga Lorisa teško prolazni bedem. Samim tim, ni francuski golman nije imao mnogo posla, mada je spretno, u sudijskoj nadoknadi zaustavio udarac rezerviste Manora Solomona. Što se Mitrovića tiče, i kada bi lopta došla do sprskog golgetera, ne bi to bile izgledne pozicije za udarac. Par minuta pre isteka 90. delovalo je da se Mitrović povredio i da neće moći da nastavi meč, ali se pridigao i na nogama priveo utakmicu kraju.

Utisak je da je Fulam kao domaćin morao bolje da iskoristi loš momenat Totenhema, šest poraza iz poslednjih deset premijerligaških utakmica i Konteovo mimoilaženje sa napadačkim fudbalom. Međutim, desio mu se osmi poraz u minulih devet međusobnih okršaja sa Totenhemom.

PREMIJER LIGA – 21. KOLO

Subota

Liverpul - Čelsi 0:0

Bornmut - Notingem Forest 1:1 (1:0)

/Entoni 28 - Saridž 84/

Lester - Brajton 2:2 (1:1)

/Olbrajton 38, Barns 63 – Mitoma 27, Ferguson 88/

Sautempton - Aston Vila 0:1 (0:0)

/Votkins 77/

Vest Hem - Everton 2:0 (2:0)

/Bouen 34, 42/

Kristal Palas - Njukasl 0:0

Nedelja

Lids - Brentford 0:0

Mančester Siti - Vulverhempton 3:0 (1:0)

/Haland 40, 50, 54/

Arsenal - Mančester junajted 3:2 (1:1)

/Nketija 24, 90, Saka 53 - Rašford 17, Martinez 59/

Ponedeljak

Fulam - Totenhem 0:1 (0:1)

/Kejn 45+1/

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Hari KejnTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara