Poznata idealna petorka ACB lige: Ponovo Hauard, Šermadini peti put

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.05.24. | 19:28

Tu je i osvajač FIBA lige šampiona

Nakon izbora u kojem su glasali igrači, treneri, novinari i navijači, u najbolju petorku ACB lige ušli su: Fakundo Kampaco (Real Madrid), Andres Feliz (Huventud), Markus Hauard (Baskonija) Dilan Osetkovski (Unikaha) i Giorgi Šermadini (Tenerife).

Zvezda Real Madrida, Fakundo Kampaco, po treći put uvršten je u idealnu petorku španskog šampionata. Ove sezone je tokom ligaškog dela prosečnio beležio 11,4 poena, 5,5 asistencija, 2,3 skoka i 1,5 ukradenih lopti, s indeksom korisnosti od 16,4. Takođe, argentniski plejmejker je ranije izabran i u pet najistaknutijih Evrolige.

Izabrane vesti

Plejmejker Huventuda, Andres Feliz je šesti najbolji strelac i sedmi najbolje ocenjeni igrač u Španiji, sa prosekom od 15 poena, 4,3 skoka i 4,3 asistencije, uz indeks korisnosti 16,9.

Markus Hauard igra drugu uzastopnu sezonu na Pirinejima i u obe je uspeo da bude deo idealne petorke. Ove sezone plejmejker Baskonije prosečno postiže 18,7 poena, 1,3 skoka, 1,2 asistencije po meču. Zvezda Baska je najbolji trojkaš, s prosečno 3,7 ubačenih trojki po utakmici.

Unikaha pruža maestralne partije u ovoj sezoni, ekipa Ibon Navara zauzela je prvo mesto u ligaškom delu, a zasluge za izvarednu igru su pripale američkom centru, Dilanu Osetkovskom, koji se sa timom iz Malage okitio i titulom FIBA Lige šampiona. Ovo je njegovo prvo priznanje u drugoj sezoni u španskoj ligi. Jedan od najboljih igrača tima iz Malage ove sezone prosečno beleži 11,8 poena i 4,1 skok po meču, s indeksom korisnosti od 12,7.

Nakon još jedne fenomenalne sezone Giorgi Šermadini je potpuno zasluženo izabran u idealnu petorku. Centar gruzijske reprezentacije je već pet puta dobijao ovo priznanje. Ove godine bio je treći najvredniji igrač španskog prvenstva, sa prosečnim indeksom korisnosti od 17,7. Čak je dva puta proglašen za najkorisnijeg igrača meseca i prosečno beležio 12 poena i 5,2 skoka po meču.

Plej-of ACB lige počinje 15. maja, a sastaće se Real Madrid i Gran Kanarija.


tagovi

ACB liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara