Uništen teren na Čairu

Vreme čitanja: 2min | sre. 14.08.19. | 14:29

Radnički preti krivičnim gonjenjem...

Čelnici Radničkog Iz Niša ljuti su na atletsku sekciju svog kluba jer su im atletičari, kako tvrde, uništili travnatu podlogu koja tek što je obnovljena. Nišlije su se oglasile saopštenjem i najavile krivične prijave za odgovorne.
"Posle 20 godina čekanja, stadion Čair tokom ovog leta konačno je dobio moderan teren i travnatu podlogu po svim svetskim standardima. Postavljen je moderan sistem za navodnjavanje, grad Niš i klub su uložili veliki novac u modernizaciju terena. Što se tiče Radničkog cifra je 220.000 evra, ali po svemu sudeći te pare su uzalud bačene, jer je teren zbog sistemskog problema grada da reši pitanje prostora gde će trenirati niški atletičari, žestoko oštećen tokom vežbanja članova Atletskog kluba Radnički.

Fudbalski klub Radnički u potpunosti podržava niške atletičare i smatra da oni zaslužuju svoje mesto za trening, ali ne po cenu oštećenja fudbalskog terena i sistema prskalica koji su postavljeni i skupo plaćeni. Veliki trud i napor uloženi su u očuvanje stadiona i obezbeđivanje adekvatnih uslova za održavanje utakmica da bismo mirno gledali kako neko to uništava bacanjem koplja i kugli. Uostalom, ni fudbaleri Radničkog ne treniraju na glavnom terenu, kako bi se on sačuvao za takmičarske mečeve.

Izabrane vesti

Imajući u vidu da je stadion Čair u vlasništvu grada Niša, apelujemo na gradske čelnike da se aktivnije uključe u rešavanje ovog problema i da pronađu adekvatno rešenje koje će zadovoljiti obe strane. Pre svega da učine sve kako bi se zaštitila dosadašnja ulaganja u teren.

Zbog nanošenja velike materijalne štete Fudbalski klub Radnički će krivično goniti odgovorna lica, kako se slične stvari ne bi dešavale u budućnosti", stoji u saopštenju kluba. 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara