Dušan Vlahović (©Reuters)
Dušan Vlahović (©Reuters)

Utorak u Seriji A: Di Marija i Kostić imaju imperativ – odblokirati Vlahovića

Vreme čitanja: 3min | uto. 07.02.23. | 14:31

Juventus gostuje Salernitani od 20.45 časova, u poslednjem meču 21. kola italijanskog šampionata

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U Salernu se konačno spušta zavesa na 21. kolo Serije A koje je počelo još u subotu. Kuriozitet je da bi Salernitana mogla da preskoči Juventus na tabeli u slučaju pobede, zahvaljujući penalizaciji torinskog kluba. Za trenera tima iza Kampanje Davidea Nikolu je svaki meč sa Bjankonerima derbi budući da je kao klinac bio navijač a zatim je igrao i sedeo na klupi Torina.

Izabrane vesti

Dušan Vlahović je dao uverljive signale oporavka tokom prethodnih dana u Kontinasi Maksu Alegriju i zato se očekuje da predvodi napad Stare dame protiv Salernitane na Arekiju. Srpski centarfor je propustio dobar deo mečeve u ovoj sezoni zbog problema sa pubalgijom. Dušan nije zatresao mrežu u dresu Juvea od polovine oktobra prošle godine a na gostovanjima se nije radovao svom golu još od aprila. Od napadača Stare dame se očekuje da počne da trese mreže, tim pre što se Arkadijuš Milik povrdio i odsustvovaće još najmanje pet nedelja.

Alegri je vrlo pohvalno juče pričao o Vlahoviću povlačeći da je u odličnoj fizičkoj formi i da je u boljoj kondiciji nego kada je došao u Juve iz Fjorentine prošle zime.

20.45: (6,25) Salernitana (3,90) Juventus (1,58)

Anhel Di Marija i Filip Kostić će imati glavni zadatak da “hrane” našeg golgetera sa upotrebljivim loptama pred golom meksičkog veterana Očoe.

Juventus je posle osam uzastopnih pobeda u prvenstvu na kojima nije primo gol, osvojio samo jedan bod na poslednja tri meča a Ščesni je čak deset puta morao da vadi loptu iz mreže. Međutim pobeda nad Lacijom u Kupu Italije 1-0 ulila je novo samopuzdanje u redove Bjankonera posebno u zadnju liniju koja je dobro funkcionisala protiv Nebeskoplavih.

Takođe, u Torinu vlada optimizam da bi Juventusu mogla da bude ukinuta penalizacija oduzimanja 15 bodova što bi vratilo Bjankonere u igru za Ligu šampiona.

Oko sastava tima Alegri ima par dilema. U odbrani bi trebalo da budu potvrđeni golman Ščesni i brazilski trio Danilo, Bremer, Aleks Sandro (mada nije isključeno da uskoči u poslednjem momentu Gati). U veznoj liniji postoje dve dileme: Kvadrado ili De Šiljo na desnom boku i Mireti ili Fađoli pored Lokatelija i Rabio. Federiko Kjeza i Mojze Ken će dobiti šansu u drugom poluvremenu

---------------------

Sve utakmice italijanske Serije A ove sezone možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------

Davide Nikola je sa pobedom nad Lećeom u prošlom kolu obezbedio sebi miran nastavak prvenstva, tim pre što su i Verona i Sampdorija igrali nerešeno, naravno pod uslovom da se Granatama ne dogodi ponovo debakl iz Bergama kada im je Atalanta spakovala osam golova.

Nikola bi trebalo da potvrdi startnu postavu koja je donela sa gostovanja u Salentu tri boda. Jedina novina bi mogao da bude Nikolusi Kavilja umesto Bohinena. Domaćin, inače, ne može da računa na Facija, Mađorea, Macokija i Fjorila dog su gosti doputovali u Kampanju bez kapitena Bonučija, pomentugo Milika, Pogbe, Paredesa i Kaja Žoržea.

---------------------

SALERNITANA (4-5-1): Očoa - Smabija, Bron, Trost Ekong, Bradarić - Kandreva, Kulibali, Kavilja, Vilhena, Dia - Pjontek

JUVENTUS: (3-5-1-1): Ščesni - Danilo, Bremer, Aleks Sandro - Kvadrado, Rabio, Lokateli, Mireti (Fađoli) , Kostić - Di Marija - Vlahović

---------------------

SERIJA A - 21. KOLO

Subota

Kremoneze - Leče 0:2 (0:0)

/Baskiroto 59, Strefeca 68/

Roma – Empoli 2:0 (2:0)

/Ibanjez 2, Ejbraham 6/

Sasuolo - Atalanta 1:0 (0:0)

/Lorijente 55/

Nedelja

Specija - Napoli 0:3 (0:0)

/Kvarachelija 47p, Osimen 69, 73/

Torino - Udineze 1:0 (0:0)

/Karamo 49/

Fjorentina - Bolonja 1:2 (1:1)

/Orsolini pen 14, Poš 47 - Saponara 19/

Inter - Milan 1:0 (1:0)

/Martinez 34/

Ponedeljak

Verona - Lacio 1:1 (0:1)

/Engonge 51 - Pedro 45/

Monca - Sampdorija 2:2 (1:1)

/Petanja 34, Pesina 99 - Gabijadini 12, 58/

Utorak

20.45: (6,25) Salernitana (3,90) Juventus (1,58)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AAnhel Di MarijaFilip KostićDušan VlahovićJuventusSalernitana

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara