Karpin (© Reuters)
Karpin (© Reuters)

Valerij Karpin novi selektor Rusije: Čudan tajming objave, ugovor samo na pet meseci

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.07.21. | 20:26

Ako odvede reprezentaciju na Mundijal saradnja će se produžiti

Rusi imaju novog selektora. Prethodni, Stanislav Čerčesov podneo je ostavku posle ispadanja sa Prvenstva Evrope, a čelnici tamošnjeg saveza mesto na upražnjenoj klupi poverili Valeriju Karpinu.

Znameniti reprezentativac (72 utakmice, 17 golova) trenutno je šef stručnog štaba Rostova, a u dogovoru sa novim poslodavcima odlučeno je da zadrži poziciju u klubu sa Dona, a da istovremeno vodi državni tim. Samo do kraja godine, ugovor je potpisao na pet meseci, ako u tom periodu uspe da odvede Baćuške na Mundijal saradnja će mu se automatski produžiti do kraja turnira u Dohi.

Izabrane vesti

Za mnoge je izbor Karpina iznenađujući, mada velikih i(li) poznatih trenerskih imena Rusi baš i nemaju. Imaju visoko mišljenje o Valeriju koji važi za trenera sposobnog da pronađe i u vatru na velikoj sceni gurne mladog, talentovanog igrača, a kako FS Rusije sprema smenu generacija onda je 52-godišnjak rođen u Estoniji rešenje koje se nije smelo propustiti. Ako u preostalih sedam kvalifikacionih utakmica osigura put u Dohu lako će ga Rusi vezati novim ugovorom. Zasad je samo na probnom radu.

Jedino što je sporno u informaciji da je Valerij Karpin preuzeo reprezentaciju je tajming. Vest je objavljena iste sekunde kad je počela nova sezona, i to utakmicom Rostova sa moskovskim Dinamom. Navijači domaćeg tima samo što se nisu zagrcnuli, iako je nekadašnjem vezisti drago što je posle sedenja na klupama moskovskog Spartaka, Majorke i ruskog drugoligaša Torpeda Armavira dobio najizazovniji posao u karijeri.

Hvala čenicima FS Rusije na poverenju. Bilo da je reč o igraču ili treneru, nema veće časti i priznanja u fudbala nego dobiti poziv reprezentacije. Ovo je novo, odgvorno i interesantno poglavlje u mojoj karijeri. Pred nama je zadatak da se kvalifikujemo na Prvenstvo sveta i daćemo sve od sebe da taj posao obavimo valjano“, rekao je Karpin čiji je zvaničan debi zakazan za 1. septmbar protiv Hrvatske.


tagovi

fudbalska reprezentacija Rusijereprezentacija RusijeValerij Karpin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara