Van der Vart za Mozzart Sport: Za Srbiju Mundijal tek počinje; veliki sam Tadićev navijač

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.11.22. | 08:53

Holanđanin ukratko analizirao Srbiju protiv Brazila

/Od izveštača Mozzart Sporta iz Katara/

Očekivanja uoči duela sa Brazilom su bila velika. Možda i prevelika, s obzirom na izdanje Srbije u duelu sa Brazilom, ali nisu bila neosnovana. Orlovi su igrali sjajno prethodnih godinu i po dana, od dolaska Dragana Stojkovića Piksija.

Izabrane vesti

I u prvom poluvremenu duela sa petostrukim svetskim prvacima uspešno su parirali. Bilo je opasnih napada rivala, ali zadržana je „nula“. Ipak, u nastavku je Brazil dodao gas i prikazao partiju koja opravdava ulogu prvog favorita na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Dva gola Rišarlisona u razmaku od deset minuta ugasila su nadu Orlovima da bi i oni mogli da se nađu među velikim iznenađenjima prvog kola tekućeg Mundijala. I pored toga, naravno, nije sve gotovo.

Slede dueli sa Kamerunom (28. novembar) i Švajcarskom (2. decembar). Po mišljenju nekadašnjeg reprezentativca Holandije i veziste Real Madrida, Ajaksa, Totenhema, Hamburga... Rafaela van der Varta, koji je posle utakmice s Brazilom pristao da kaže par rečenica za Mozzart Sport, Svetsko prvenstvo u Kataru za Srbiju tek počinje!

"Prvo poluvreme ste igrali vrlo dobro, dobro stajali na terenu. Možda ste se nadali boljem rezultatu, ali igrali ste protiv jednog od najboljih timova na svetu. Po šansama koje je imao Brazil, ovo i nije loš rezultat. Nedostajao vam je šut u gol, ali doći će i to. Za Srbiju Svetsko prvenstvo tek sada počinje. Vaši fudbaleri moraju da pobede sledeće dve utakmice", naglašava Holanđanin.

Priznaje ipak da je poraz mogao da bude i ubedljiviji.

"Brazil je najbolji tim na turniru i to se videlo. Imali ste i malo sreće da ne uđu sve lopte. Golman (Vanja Milinković Savić) je bio dobar".

Nedavno se Van der Vart našao u centru pažnje domaće javnosti zbog kritičkih izjava na račun Dušana Tadića. Bivši fudbaler smatra da bi trener Ajaksa, Alfred Šreder, morao češće da menja svog kapitena, zbog čega se stekao utisak da nije baš ljubitelj srpskog reprezentativca.

U izjavi za naš portal Van der Vart je to demantovao.

"Neee. Ja sam veliki navijač Tadića, ono što radi za Ajaks je sjajno. To što sam pričao je iz ugla trenera. On uvek igra svih 90 minuta, ali iako je veliki igrač, nije uvek najbolji na terenu i kada je tako, trener treba da ga menja. O tome je bilo reči. On i dalje daje golove i dalje asistira, ali istina je da nema najbolju sezonu u karijeri. Zato sam rekao da bi trener morao češće da ga menja", objasnio je drugoplasirani sa Mundijala u Južnoj Africi 2010.


tagovi

Katar2022fudbalska reprezentacija SrbijeRafael Van der VartDušan TadićAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara