Kavani i Suarez (© Reuters)
Kavani i Suarez (© Reuters)

Varniči u Urugvaju: Zašto Kavani i Suarez ne igraju zajedno? Pitajte selektora šta nam nedostaje

Vreme čitanja: 3min | uto. 29.11.22. | 01:47

„Nismo izašli s namerom da pobedimo“, proziva Hose Marija Himenez glavnokomandujućeg Dijega Alonsa

Sluti na sumorni kraj velikih reprezentativnih karijera. Obeležili su Luis Suarez i Edinson Kavani epohu urugvajskog fudbala, međutim, svi su izgledi da im se bliži kraj.

Napadači Valensije i Nasionala imaju po 35 godina i nije realno očekivati da ih gledamo na još nekom velikom takmičenju posle Mundijala u Kataru. Kao što je pitanje hoće li se uopšte južnoamerička selekcija domoći osmine finala u Dohi, pošto je u prva dva kola Grupe H osvojila samo mršav bod protiv Južne Koreje. Usput još gol nije dala,  možda i zbog činjenice što selektor Dijego Alosno nije upario proverene špiceve.

Izabrane vesti

Na premijeri takmičenja počeo je Suarez, a menjao ga Kavani, da bi protiv Portugala Matador ustupio mesto na terenu Pistoleru. Efekat – nula.

Znamo da imamo ogroman potencijal i zato nas boli što gubimo bodove. Uvek je teško kad se to desi na Mundijalu. Ostala nam je još ta jedna utakmica da pokušamo nju da dobijemo“, procedio je Kavani, pre nego što ga je reporter pitao šta to tačno nedostaje Urusima. „Morate da pitate selektora Alonsa. On je pozvan da priča o taktici, prava osoba za tu temu. Ponekad ideje funkcionišu, ponekad ne, ali je uvek komplikovano kad vam ne ide na Mundijalu“.

Iz Kavanijevih reči izbija gorčina, možda i cinizam, a ljubitelji fudbala u Urugvaju se pitaju zašto kod Dijega Alonsa ne igraju paru Edinson i Luis Suarez. Makar bili veterani. S jedne strane, objašnjenje je da stižu novi naraštaji u liku Darvina Nunjeza, međutim, isto tako upada u oči činjenica da su za 11 utakmica oktako je sadašnji selektor na klupi prekaljeni asovi počeli samo kvalifikacioni duel sa Venecuelom. I, naravno, obojica su golovima prokrčili put ka trijumfu (4:1). A sad jedan ili drugi igraju sa zvezdom Liverpula, što baš i ne funkcioniše.

Desilo nam se isto što i na meču sa Južnom Korejom. Nismo izašli na teren s namerom da pobedimo“, između redova prozive selektora i Hose Marija Himenez, u svetlu činjenice da je Dijego Alonso izveo trojicu štopera, dvojicu bekova i trojicu zadnjih veznih protiv Portugala. „Počeli smo da pomalo sumnjamo u naš fudbal, a znamo kako možemo da ga igramo. To još nismo pokazali i zato osećamo gorčinu. Šteta, jer imamo sjajne igrače i generalno smo sjajan tim“.

Taj tim nikako da proradi. Da bi prošao mora najpre da savlada Ganu i nada se da Južna Koreja neće pobediti Portugal. Ili da, čak i u slučaju slavlja azijske selekcije, nadmaši rivala na osnovu ukupne gol-razlike (Južna Koreja minus jedan, Urugvaj minus dva).

Protiv Portugala smo unapredili igru ulascima Peljistrija i De Araskaete u drugom poluvremenu. I u prvom poluvremenu mi smo bili ekipa koja je stvorila najbolju šansu na meču. I nismo mi defanzivan tim, nego vas rival ponekad tera tako da se ponašate, stvara vam probleme. Potpuno verujem igračima i bez obzira što znam da će biti teška utakmica, ubeđen sam u pobedu“, dodao je selektor Dijego Alonso.


tagovi

reprezentacija UrugvajaKatar2022MundijalSvetsko prvenstvo 2022Luis SuarezEdinson Kavani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara